© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Október
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Halfilé spenótágyon

   

Hozzávalók: 80 dkg halfilé (fogas, harcsa, ponty, tonhal), 1 citrom, 20 dkg rizs, 80 dkg spenót, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

A hét végén rendezik meg az első Budai Levesfesztivált

   

 

A fővárosi Császár fürdő, Hild-udvarán rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók. A magyar ízek mellett többek között Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Erdély és Oroszország ízei is képviseltetik magukat a gasztronómiai eseményen. Lehet kóstolni tradicionális magyar leveseket, de akár strucclevest, sőt afrikai krokodilragu-levest is.

Belvárosi Sajtfesztivált rendeznek Budapesten

   

                                          

Sajtkészítési kurzussal, sajtos látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren. A gasztronómiai fesztiválon az ország legjobb sajtházai mutatják be termékeiket. A három nap alatt mintegy harminc kiállító száz termékét kóstolhatják végig a vendégek, akik eközben a sajtkészítő műhelyben például azt is megtanulhatják, hogyan lehet sajtot készíteni otthoni körülmények között.

Gourmet Fesztivál: Középpontban a gulyás

   

 

Az éttermek szinte teljes hazai élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és június 2. között a Gourmet Fesztivál, amelynek idei kiemelt témája a gulyás lesz. "A Gourmet Fesztivál mára egyértelműen a legfontosabb olyan hazai csúcsgasztronómiai rendezvénnyé vált, amely széles tömegek számára is elérhető" - mondta a fesztivált harmadik éve szervező Sziget Kft. ügyvezetője a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

Szombaton nyit az első balatoni hal- és termelői piac Gyenesdiáson

   

 

Kibővített és a helyi kistermelőkre alapozott kínálattal már a harmadik szezonját kezdi meg szombaton az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson - mondta Gál Lajos, a település polgármestere pénteken. A piac legfőbb vonzerejét a balatoni hal jelenti, az idei év egyik újításaként a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. pavilonjában friss halat is kínálnak majd. A tógazda az előre meghirdetett fogásnapokon a halászhajóiról hozza az élő halat, amit jégtálcán árusítanak, de a megújult halsütödében frissen elkészített balatoni halat is lehet venni.

Almás sült máj

   

Hozzávalók: 4 nagyobb, vagy 8 kisebb szelet borjúmáj, 4 alma, 10 dkg aszalt szilva, liszt, 1 citrom, 2 fej vöröshagyma, vaj vagy olaj, pici só, bors.  

Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál a gyulai Várkertben

   

 

Szombaton kezdődik a gyulai Várkertben a negyedik nemzetközi Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál. A rendezvény a szárazkolbászok és a füstölt hentesáruk készítéséről szól, hentesüzemek mutatkoznak be és versenyeztetik termékeiket - tájékoztatott Dinya Imre főszervező, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke. A főszervező elmondta: tavaly több mint húszezer látogatója volt a rendezvénynek, a szakmai versenyre 16 országból 116 termékkel - kolbászokkal és füstölt hentesárukkal - neveztek be magánszemélyek, illetve kereskedelmi mennyiséget előállító termelők és húsüzemek.

Megtartotta Michelin-csillagát a budapesti Costes és az Onyx

   

 

Ismét kiérdemelte a Michelin egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb gasztrokalauza csütörtökön jelentette meg 2013-as európai kötetét. A Main Cities of Europe 2013 (Európa főbb városai) című kiadvány inspektorai Magyarországról Budapest éttermeit vizsgálták; a magyar fővárosból ezúttal nem nyerte el új vendéglátóhely a Michelin-csillagot - értesült a vilagevo.blog.hu. A Ráday utcai Costes 2010-ben, míg a Vörösmarty téri Onyx 2011-ben érdemelte ki első ízben a rangos elismerést.

A legújabb kollekciókat mutatja be a Konyhakiállítás a hétvégén

   

 

A legújabb konyhabútor- és konyhagép-kollekciókkal, a hazai és nemzetközi gyártók újdonságaival, enteriőrökkel és gasztronómiai bemutatókkal várja a látogatókat a Konyhakiállítás péntektől vasárnapig a fővárosban. A Papp László Budapest Sportarénában több mint száz kiállító mutatja be a hazai és nemzetközi gyártók újdonságait. A konyhabútor mellett az érdeklődők a legfontosabb konyhagépek, mosogatók, csaptelepek, munkalapok vagy konyhai eszközök területén is megismerhetik az újdonságokat, az év trendjeit.

A kávék és párlatok világa mutatkozik be a hétvégén, Budapesten

   

 

Világhírű kávékkal, italkülönlegességekkel, kóstolásokkal, bemutatókkal, sőt országos bajnokságokkal is várja a szakmabelieket és a kávézás rajongóit a kétnapos KávéBár Bazár a hétvégén a fővárosban, a Hotel Corinthiában. A rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak, amelyen a kávékészítés mesterei öt kategóriában indulhatnak.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- KIHIRDETTÉK AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY GYŐZTESEIT

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI

- BUDAPEST: ÉVADNYITÓ FESZTIVÁLLAL KEZDŐDIK A MAGYAR-SZERB KULTURÁLIS ÉVAD VASÁRNAP