© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Október
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Több ezren a Karcagi birkafőző fesztiválon

   

Több ezren voltak a XIV. Karcagi birkafőző fesztiválon. A jellegzetes pásztorétel készítésére csaknem háromszáz csapat és baráti társaság nevezett - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium szombaton. A fesztiválon részt vevő Fazekas Sándor vidékfejlesztési elmondta: a kunsági pásztorétel készítésének versenye jó lehetőség a találkozásokra, amelyek az összetartozást erősítik határon belül és kívül a magyarok és a távoli rokonok, a kazahok között.

Egy nyájra való birka húsa rotyog a bográcsokban szombaton Karcagon

   

A szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén is szereplő kunsági birkapörkölt a főszereplője a Karcagi Birkafőző Fesztiválnak, amelyen Magyarország és a határon túli testvértelepülések legjobb szakácsai adnak randevút egymásnak, bográcsaikban egy nyájra való állat húsából készül majd a messze földön híres étel.

Ismét lesz halászléfesztivál Tiszacsegén

   

Új helyszínen, az önkormányzat biztosította Tisza-parti kéthektáros területen rendezik meg július 7-én az V. Tiszacsegei Halászlé Fesztivált - jelentették be egy keddi sajtótájékoztatón, a helyszínen. Szilágyi Sándor polgármester elmondta: az egykori Tisza-parti kemping helyén kialakított szabadtéri rendezvényközpontban felújították a világítást, színpadot állítanak fel, és a jövő héten szúnyogirtást is tartanak, hogy semmi ne zavarja a fesztivál látogatóit. Terveik szerint a jövőben kalandparkot is létrehoznak a térségben, de lesz úszó büfé a Tiszán, vízi töltőállomás a hajóknak, jet-ski-pálya, dzsesszhajó-kikötő és csónakmotorszerelő-műhely is - vázolta a fejlesztési elképzeléseket Szilágyi Sándor.

Július 5-től: Bikavérünnep lesz Egerben

   

                                          

Eger Város Hegyközsége az idén tizenhatodik alkalommal rendezi meg az Egri Bikavér Ünnepét Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából július 5-től 8-ig Egerben, az Érsekkertben. A hevesi megyeszékhely legnagyobb és legnépszerűbb, immár hagyományos rendezvényén az idén 40 borász kínálja borait, illetve a város 20 legrangosabb étterme az italokkal harmonizáló étkeket ajánl a látogatóknak – tájékoztatott a gasztronómiai fesztivál médiareferense, Kubik Elvira.

Tanácsok a grillezéshez, hogy kevesebb rákkeltő anyag keletkezzen

   

Néhány egyszerű változtatással megoldható, hogy a nyári esték grillpartijain elkészített és elfogyasztott ételek kevesebb olyan anyagot tartalmazzanak, amelyekről már kiderült, hogy növelik a rák kialakulásának kockázatát - idézte a HealthDay című ismeretterjesztő portál egy amerikai szakértő tanácsait.

Több mint száz csapat versenyzett a csülökpörköltfőző versenyen, Békéscsabán

   

                                             

Több mint száz bográcsban főtt a csülökpörkölt szombaton, Békéscsabán a tizenegyedik alkalommal megrendezett csülökpörköltfőző versenyen. A megméretésre 106 csapat jelentkezett, négyszáz kilogramm csülökből készítették a pörköltet.

Zöldspárgás hústekercs

   

Hozzávalók: 4 szelet hús (borjúcomb, csirkemell, pulykamell, sertésszűzpecsenye), 6 tojás, olaj, 20-25 szál zöldspárga, 4 szelet sonka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, leveskocka.

Sóstói Fesztivál: A kézműves borok ünnepe Nyíregyházán

   

Mintegy száz hazai borkülönlegességet mutatnak be a Sóstói Fesztivál - a kézműves borok ünnepe elnevezésű rendezvényen, a hétvégén, Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban. Máthé Csaba, a rendezvényt szervező nyíregyházi sportcsarnok igazgatója kedden elmondta: a fesztiválon szinte valamennyi bortermelő vidék legjobb borászai vesznek részt. A borok mellett a kézműves sörfőzdék, pálinkafőző manufaktúrák, sajt-, csokoládé- és lekvárkészítők is bemutatják termékeiket. Más gasztronómiai csemegékből is rendeznek bemutatót, több mint ötven féle ételt, köztük szabadtűzön sütött pecsenyéket, vad- és halételeket készítenek el a sokfelől érkező szakácscsapatok.

A hét végén: Ismét libamájfesztivál lesz a Budai Várban

   

A magyar libamájételek és egyéb hazai ínyencségek mellett tokaji borokat is kóstolhatnak a második Budavári Libamájfesztivál vendégei a Budai Várban június első hétvégéjén. A látogatók megkóstolhatják a fesztivál hivatalos ételét, a Kerekes Sándor, az Almárium Bisztró séfje által megálmodott ételkülönlegességet is: ez libamájas hurka libanyakba töltve, tárkonyos mustárral és házi kenyérrel. A legjobbnak ítélt étket tíz szakácsművész "alkotásai" közül választották ki - tájékoztattak a szervezők.

Pálinka- és hungarikum napok Tihanyban

   

                                                  

Pálinka- és hungarikum napokat rendez a pálinkaház és az önkormányzat Tihanyban: szombattól Pünkösd hétfőig kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programok várják a látogatókat. Ez a település első ilyen jellegű rendezvénye. A programokat a Visszhang dombon és környékén tartják – mondta el Rózsa Éva, a Németh László Művelődési Ház vezetője.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM