Zöldspárgás hústekercs |
|
|
Hozzávalók: 4 szelet hús (borjúcomb, csirkemell, pulykamell, sertésszűzpecsenye), 6 tojás, olaj, 20-25 szál zöldspárga, 4 szelet sonka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, leveskocka.
|
 |
Sóstói Fesztivál: A kézműves borok ünnepe Nyíregyházán |
|
|
|
Mintegy száz hazai borkülönlegességet mutatnak be a Sóstói Fesztivál - a kézműves borok ünnepe elnevezésű rendezvényen, a hétvégén, Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban. Máthé Csaba, a rendezvényt szervező nyíregyházi sportcsarnok igazgatója kedden elmondta: a fesztiválon szinte valamennyi bortermelő vidék legjobb borászai vesznek részt. A borok mellett a kézműves sörfőzdék, pálinkafőző manufaktúrák, sajt-, csokoládé- és lekvárkészítők is bemutatják termékeiket. Más gasztronómiai csemegékből is rendeznek bemutatót, több mint ötven féle ételt, köztük szabadtűzön sütött pecsenyéket, vad- és halételeket készítenek el a sokfelől érkező szakácscsapatok.
|
 |
A hét végén: Ismét libamájfesztivál lesz a Budai Várban |
|
|
|
A magyar libamájételek és egyéb hazai ínyencségek mellett tokaji borokat is kóstolhatnak a második Budavári Libamájfesztivál vendégei a Budai Várban június első hétvégéjén. A látogatók megkóstolhatják a fesztivál hivatalos ételét, a Kerekes Sándor, az Almárium Bisztró séfje által megálmodott ételkülönlegességet is: ez libamájas hurka libanyakba töltve, tárkonyos mustárral és házi kenyérrel. A legjobbnak ítélt étket tíz szakácsművész "alkotásai" közül választották ki - tájékoztattak a szervezők.
|
 |
Pálinka- és hungarikum napok Tihanyban |
|
|
|

Pálinka- és hungarikum napokat rendez a pálinkaház és az önkormányzat Tihanyban: szombattól Pünkösd hétfőig kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programok várják a látogatókat. Ez a település első ilyen jellegű rendezvénye. A programokat a Visszhang dombon és környékén tartják – mondta el Rózsa Éva, a Németh László Művelődési Ház vezetője.
|
 |
Molnártalálkozó lesz a hét végén Túristvándiban |
|
|
|
Az ősrégi őrlőmesterség hagyományait elevenítik fel a mai utódok a hét végén, május 25.-én és 26.-án a VIII. Nemzetközi Molnártalálkozón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Túristvándi ma is működő vízimalmának udvarában. Pásztor Csaba szervező elmondta: a kétnapos találkozó leglátványosabb része szombaton lesz, amikor bemutatkoznak a határon inneni és túli molnárok, magukra öltik őseik különleges ruháit, megfőzik hagyományos ételeiket, majd vetélkedőn mérik össze tudásukat.
|
 |
Prágában megnyílt az 5. cseh sörfesztivál |
|
|
Több mint százféle sört kóstolhatnak azok, akik a következő napokban, Prágában ellátogatnak az 5. cseh sörfesztiválra. A csütörtökön megnyílt és június 2-ig tartó egyre népszerűbb rendezvényre tízezreket várnak. A sörfesztiválnak a prágai pihenő és szabadidőpark ad helyet. Az aranyos nedűt az idén minden idők legnagyobb cseh sörsátrában - egy futballpálya területe - lehet megkóstolni.
|
 |
Budapest: Megalakult a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. |
|
|
|
Új élelmiszeripari vállalat alakult a Magyarországon Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSZ) Zrt. néven 85 millió forintos tőkével - közölte a társaság szerdán. A márciusban bejegyzett, budapesti székhelyű társaság tényleges működését május elején kezdte meg. A cég egyik tulajdonosa a már három sikeres gasztro-fesztivált maga mögött tudó Kézműves Magyar Ízek Kft., a másik pedig Varga Mihály, a 30 éves KÉSZ csoport tulajdonosa.
|
 |
Spenótos csirkemell burgonyával |
|
|
Hozzávalók: 1 nagy, kicsontozott főtt csirkemell, 40 dkg spenót, 4 főtt tojás, 60 dkg burgonya, olaj, petrezselyem, mustár, ecet, cukor, só.
|
 |
Már építik a borvárost Szeged központjában |
|
|
|
Hamarosan elkészülnek a faházak a Széchenyi és a Klauzál téren, nagyban zajlanak a vidék legnagyobb borászati seregszemléjének, az idei Szegedi Borfesztiválnak az előkészületei. Május 18-tól tíz napra a magyar borászok java Szegedre költözik, a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt összesen százhúsz termelő kínálja majd nemes nedűit - közölte Licsicsányi Ilona, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója.
|
 |
Pécs: Fűszerünnep öt napon át |
|
|
|
A gasztronómia és a zene áll a középpontban a Pécsi Fűszerünnepen és Hungarikumok Találkozóján, amely szerdától öt napon át várja az érdeklődőket a baranyai megyeszékhely központjában.
|
 |
|