RUMOS FÁNKKARIKA |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 5 tojás sárgája, 3 dl tej, 1-2 evőkanálnyi rum, fél mokkáskanálnyi só, olaj.
|
 |
CSOKOLÁDÉ KARNEVÁLT RENDEZNEK PÉCSETT |
|
|
|
Különleges csokoládékkal és az édességhez kapcsolódó színes programokkal várja a látogatókat a Pécsi Csokoládé Karnevál, amelyet február 7-én és 8-án rendeznek a Zsolnay-negyedben. A karneválról csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Mosonyi Éva ötletgazda elmondta: az eseménynek otthont adó Pécsi Galéria m21-ben szakmai rendezvények éppúgy lesznek, mint gyermekprogramok, vásár vagy kiállítás.
|
 |
NORVÉG GYŐZELEM SZÜLETETT A BOCUSE D'OR SZAKÁCSVERSENYEN - A MAGYAR SÉF KÜLÖNDÍJAT NYERT |
|
|
|
Orjan Johannessen norvég séf nyerte meg szerdán a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjét a franciaországi Lyonban, ahol a magyar induló, Molnár Gábor a 13. helyet szerezte meg, és egyben elnyerte el a legjobb poszternek járó különdíjat. Ez a negyedik alkalom, hogy norvég versenyző vehette át a legjobbnak járó 20 ezer eurós pénzjutalmat.
|
 |
SAJTOS, SPENÓTOS HAL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 80 dkg halfilé, 80 dkg spenót, 15 dkg vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, só, bors.
|
 |
BUDAÖRS: BEMUTATKOZOTT AZ IDEI BOCUSE D'OR MAGYAR CSAPATA |
|
|
|
A gyöngytyúk és a pisztráng lesz a Bocuse d'Or Lyon idei témája január 27-28-án; a világ legrangosabb szakácsversenyének magyar csapata Budaörsön, pénteken számolt be az eddigi három hónapos felkészülés eredményeiről.
|
 |
CSOKOLÁDÉS GŐZGOMBÓC |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 5 dl tej + 7 dl tej, 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 4-5 kanál cukor, 5-6 dkg vaj, só, 1 citrom, 5 dkg csokoládé, 1 vanília ízű pudingpor, 1 üveg vagy doboz befőtt.
|
 |
SAJTKRÉMES HÚSCIPÓ |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 80 dkg darált hús, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 fej vöröshagyma, 40 dkg túrósajt, 1 csomag snidling, pirospaprika, só, bors, majoránna, olaj.
|
 |
MÁKOS, VANÍLIÁS KIFLI |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, narancs reszelt héja, 1 tojás, 10 dkg darált mák, csipetnyi só, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé.
|
 |
BUDAPEST: VENDÉGLÁTÁS-TÖRTÉNETI ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS NYÍLT A VENDÉGLÁTÓIPARI MÚZEUMBAN |
|
|
|
A magyar polgári vendéglátás aranykorát, a szakma 19. század végétől a második világháborúig tartó történetét mutatja be a Vendéglátóipari Múzeum szerdán nyílt új, állandó kiállítása Vendéget látni, vendégnek lenni címmel. A magyar viselkedéskultúrának mindig kiemelt területe volt a vendéglátás, a paraszti, a polgári és a professzionális vendéglátás területén egyaránt - hangsúlyozta Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkár a tárlat megnyitóján.
|
 |
|