© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. November
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

SZÉKELY VÁROSOKÉ A TÖLTÖTT KÁPOSZTA FŐZÉSÉNEK ÚJ VILÁGCSÚCSA

   

Az egy edényben főzött legnagyobb mennyiségű töltött káposzta Guiness-világcsúcsát állították fel szombaton, Székelyudvarhelyen – írja a Székelyhon portál. A világcsúcs felállításában Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 250 önkéntese vett részt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Az önkéntesek mesterszakácsok irányításával 27 ezer 104 tölteléket, 2,96 tonna töltött káposztát készítettek. A töltelékeket egy helyi mesterek által készített 4,58 köbméter űrtartalmú edényben főzték meg.

SZŐLŐS KACSAMELL

GK-Press/cs   

Hozzávalók: egy nagyobb, vagy két kisebb kicsontozott kacsamell, 40 dkg fehér és piros szőlő, 1,5 dl must, 2 dl tejszín, 1 kanál csípős mustár, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

LASKAGOMBA SAJTSZÓSSZAL

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 60 dkg laskagomba, 5 dl húsleves, 3-4 apró hagyma, 20 dkg krémsajt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 citrom, só, bors, reszelt szerecsendió, liszt, olaj vagy vaj.

CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL A NÉGYNAPOS HÉTVÉGÉN

   

Rekorddöntésre készül idén a Csabai Kolbászfesztivál: a négynapos hétvégén zajló rendezvény csúcspontjának számító hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett. Mint Vad Péter, a fesztivál sajtóreferense elmondta, a szárazkolbászok nemzetközi versenyére is tucatnyi tétel érkezett már egyebek mellett Erdélyből, Csehországból, Szerbiából és Németországból.

   
 

CSIRKEMÁJAS NYÁRS

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg csirkemell, 40 dkg paradicsom, 10 dkg baconszalonna, 3-4 fej vöröshagyma, olaj, só, bors, leveskocka, 1 dl vörösbor, 1-2 gerezd fokhagyma, olaj.

HUSZONÖTÖDIK ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A KALOCSAI PAPRIKAFESZTIVÁLT

   

Hétvégén rendezik meg a XXV. Kalocsai Paprikafesztivált, amely a világhírű fűszernövény, a sárközi ember "piros aranyának" az ünnepe – tájékoztatott Török Ferenc Kalocsa polgármestere. A rendezvény fő célja, hogy a fesztivál közönsége testközelből is megismerkedjen a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával, valamint azzal a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel, amely generációról generációra szállva élő hagyománya nemzetünknek – hangsúlyozta Kalocsa polgármestere.

SZÁZNÁL IS TÖBB ÉTTEREM CSATLAKOZOTT A VII. ORSZÁGOS ÉTTEREM HÉTHEZ

   

A korábbi évekhez hasonlóan ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem csatlakozott kedvezményes kínálatával az Országos Étterem Héthez, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg október 13. és 19. között.

A ROZMARINGOS SZILVATORTA NYERTE A MAGYARORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA HÁZIVERSENYÉT

   

Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt. A hobbicukrászoknak szóló versenyt, amelyen a legfinomabb és legegészségesebb, "otthon" készült tortát választották ki, Szász Kinga nyerte.

HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON

   

Haluskafesztivált rendeznek szombaton a Nógrád megyei Vanyarcon. A szlovák nemzeti ételhez kapcsolódva sztrapacskaevő versenyt is hirdetnek. Nedeliczki Teréz, a Nógrád-Hevesi Szlovákok Egyesületének vezetője elmondta: idén 15 csapat nevezett be a főzőversenyre elsősorban a környék szlovák nemzetiségű településeiről.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM