Magyar Ízek Bálját rendeznek a gödöllői királyi kastélyban |
|
|
|
Szilvásváradi pisztráng kaviárt, konfitált vizibivalynyakat és szürkemarha borjú bélszínt is kóstolhatnak az első Magyar Ízek Báljának vendégei a gödöllői királyi kastélyban március 2-án. Az eseményt a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi a tradicionális magyar ízek, a gasztrokultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése érdekében.
|
 |
Budapest: A Costes lett a 2012-es év étterme |
|
|
A Costest választották meg az 2012-es év éttermének, így a budapesti vendéglő 2009 után már másodszor nyerte el a Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését. Az első magyar Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke, Miguel Rocha Vieira vette át hétfő este a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide elismerést Bálint Attila üzletágvezetőtől, a Raiffeisen bank képviselőjétől.
|
 |
Új háromcsillagos séfet avatott a francia Michelin-kalauz |
|
|
|
A 35 éves Arnaud Donckele személyében idén új háromcsillagos séfet avatott a Michelin hotel- és étteremkalauz francia kiadása. A mediterrán specialitásokat kínáló Vague d'or étterem a Földközi-tenger partján fekvő Saint-Tropez üdülőhely egyik luxushoteljében, a Résidence de la pinede-ben található, amelynek konyháját 2005 óta irányítja Arnaud Donckele. A zárt klubként működő étterem megkoronázásával 27-re emelkedett a háromcsillagos helyek száma Franciaországban, ahol 82 kétcsillagos és 487 egycsillagos étterem is található.
|
 |
Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál |
|
|
Ma kezdődik az első Budapesti
Halfesztivál, ahol a hal ízű vattacukortól az afrikaiharcsa-szalámin át az
orosz vodkás hallevesig és az egyéni receptek alapján elkészített magyaros
halászlevekig a magyar és az ázsiai halgasztronómia szinte minden szegmensét
bemutatják. Az Erzsébet téren, vasárnap záruló esemény nem egyetlen fajra
koncentrál, hanem igyekszik a teljes magyarországi halpalettát bemutatni.
Emellett az ingyenesen látogatható fesztivál vendégei megismerkedhetnek a
vietnámi, a thaiföldi és a japán halkultúra remekeivel, a tenger gyümölcseinek
elkészítési technikáival is.
|
 |
Budapesten népszerűsítik a miskolci kocsonyafesztivált |
|
|
Budapesten, a Városligeti
Műjégpályán népszerűsíti programját az immár tizenharmadik alkalommal
megrendezendő Miskolci Kocsonyafesztivál szombaton. A rendezvény szervezői a
fővárosban jégre viszik Brecus Hungaricust, a fesztivál békáját, és
népszerűsítik az idei fesztivált, amely február 22-én kezdődik.
|
 |
Nemzetiségi fánkfesztivál a szlovák többségű Pilisszentkereszten |
|
|
|
Télbúcsúztató farsangi fánkfesztiválra készülnek Pilisszentkereszt háziasszonyai. A szombati nemzetiségi rendezvényre treníroznak, hogy megdöntsék a két évvel ezelőtti rekordot, amikor az akkori mulatságra 6 ezer darab fánkot sütöttek. A helyi szlovák önkormányzat által meghirdetett fesztivál színhelye a magyar és a szlovák kormány közös finanszírozásában tavaly megépült Pilisi Szlovákok Központja, ahol összesen 800 vendéget fogadhatnak.
|
 |
Bocuse d'Or: Francia győzelem született, a magyar séf különdíjat nyert |
|
|
Thibaut Ruggeri francia séf nyerte meg szerdán a Bocuse d'Or szakácsverseny 14. világdöntőjét a franciaországi Lyonban, ahol a magyar induló, Széll Tamás a tizedik helyet szerezte meg, egyben elnyerte el a legjobb poszternek járó különdíjat. A lyoni döntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehettek részt, összesen 24 ország séfje. Magyar séf először jutott be a világdöntőbe.
|
 |
Torkoskodjon a vonatokon! |
|
|
|
A MÁV-START Zrt. idén is csatlakozik a Torkos Csütörtök akcióhoz. A vasúttársaság az étkezőkocsikban 50 százalékos kedvezménnyel várja mindazokat, akik ezen a napon nemcsak az utazásukhoz, hanem gasztronómiai kirándulásukhoz is a vasutat választják – tájékoztatta a GK-Press szerkesztőségét a magyar vasúttársaság.
|
 |
Berlini fánk |
|
|
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, egy pici só, 1 mokkáskanálnyi cukor, 25 dkg durvára darabolt mandula vagy dió, vaníliás porcukor.
|
 |
Vince-napi vesszővágás Ópusztaszeren |
|
|
|
Finom borokat kóstolhatnak azok, akik szombaton ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkba, ahol Szent Vincének, a szőlészek védőszentjének névnapját ünneplik, megtudhatják azt is, hogy milyen lesz az idei szőlőtermés. Bár Ópusztaszer ma nem része borvidéknek, a szeri monostor gazdasági épületei között tárták fel az Alföld egyik legnagyobb borospincéjét, ami azt bizonyítja, hogy a középkorban jelentős szőlőtermesztés folyhatott a területen – közölte Kisházi Gábor, az intézmény kommunikációs munkatársa.
|
 |
|