BUDAPEST: A PAPRIKA, A SERCLI ÉS A SÖR AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁL KIEMELT TÉMÁI |
|
|
A paprika, a sercli és a sör lesznek az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál kiemelt témái. A több mint 50 éttermet felvonultató rendezvényen a két Michelin-csillagos Konstantin Filippou mellett a koreai, az orosz és az albán konyha neves képviselői és az egyik legrangosabb olasz pezsgőház is bemutatkozik május 16-19. között a Millenáris Parkban.
|
 |
BUDAPEST: ISMÉT TÜŰ PÉTER LETT MAGYARORSZÁG SOMMELIER BAJNOKA |
|
|
Immár másodszor nyerte el Tüű Péter (Arany Kaviár) a Magyarország sommelier bajnoka címet a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett Magyar Sommelier Bajnokság vasárnapi budapesti döntőjében; a második helyen Angermann László (Onyx), harmadikként pedig Evans Viktória (Caviar&Bull) végzett.
|
 |
A DIETETIKUS SZERINT: MEGTÉVESZTŐEK LEHETNEK A "MENTES" ÉLELMISZEREK |
|
|
Egyre többen keresik a megváltoztatott összetételű, "mentes" élelmiszereket, de ezek megtévesztőek lehetnek – mondta el Miháldy Kinga dietetikus.
|
 |
PÉNTEKTŐL HÁROM NAPON ÁT: ORSZÁGOS FÁNKFESZTIVÁL NAGYKANIZSÁN |
|
|
Pénteken kezdődik a tizenegyedik fánkfesztivál Nagykanizsán, ahol három napon át kulturális programok is várják a látogatókat.
|
 |
A MAGAS FEHÉRJETARTALMÚ ÉTRENDET EGÉSZSÉGTELENNEK TALÁLTA EGY ÚJ TANULMÁNY |
|
|
Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend. Eredményeik azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.
|
 |
A LAKOSSÁG ÉTTEREMBE JÁRÁSI SZOKÁSAIT KUTATTA MAGYARORSZÁG ELSŐ GASZTRO KÖRKÉPE |
|
|
A magyarországi lakosság étterembe járási szokásait vizsgálta az ország első Gasztro Körképe.
|
 |
TÍZEZER ADAG ÉTELT KÉSZÍTENEK EL A FŐZŐCSAPATOK A NYÍREGYHÁZI BÖLLÉRVERSENYEN |
|
|
Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a 2. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 18. Nemzetközi Böllérversenyen február 16-án Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.
|
 |
TIZENHAT KIÁLLÍTÓ A HETEDIK PÉCSI CSOKOLÁDÉ KARNEVÁLON |
|
|
Tizenhat kiállítóval, egyedi - kézzel készített - termékekkel, szakmai és gyermekprogramokkal február 9-én és 10-én rendezik meg a hetedik Pécsi Csokoládé Karnevált a Zsolnay Kulturális Negyedben. Mosonyi Éva csokoládékészítő, a rendezvény szervezője az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy idén is legalább négyezer látogatót várnak a karneválra.
|
 |
BOCUSE D'OR: DÁNIA NYERTE A VILÁGVERSENYT – A MAGYAROK A 12. HELYEN |
|
|
Dánia nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or fődíját, amelyet szerda este hirdettek ki a franciaországi Lyonban. A második helyezett Svédország, a harmadik Norvégia lett, a magyar csapat a 12. helyen végzett.
|
 |
BOCUSE D'OR: JÖVŐ KEDDEN ÉS SZERDÁN TARTJÁK LYONBAN A SZAKÁCSVERSENY VILÁGDÖNTŐJÉT |
|
|
Huszonnégy nemzet csapatainak részvételével rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or világdöntőjét január 29-30-án Lyonban; Magyarországot Pohner Ádám képviseli.
|
 |
|