© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2025. December
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : GESZTENYÉS-SÁRGABARACKOS CSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY LETT BUDAPEST DESSZERTJE

GESZTENYÉS-SÁRGABARACKOS CSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY LETT BUDAPEST DESSZERTJE

A Cocó7 csokoládébolt és látványműhely gesztenyés-sárgabarackos csokoládés süteményét választottak idén Budapest desszertjének, amelyet először az október 11-én, pénteken kezdődő Édes napok Budapest fesztiválon kóstolhatnak meg az érdeklődők a Szent István-bazilika előtt.


    Az Édes napok Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására a Szent István-bazilika előtt csaknem negyven kiállító süteményeivel, csokoládéival és más finomságaival találkozhat a közönség – mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke, az édes napok főszervezője.
    Az idei édes napokon először jelenik meg a Balaton fagyija és sütije, de meg lehet majd kóstolni a Demeter Chocolate Kft. Dubaji elnevezésű édességét, és bemutatkozik chocoMe új márkája, az Atelier is. A csokoládémanufaktúra különlegessége, hogy a teljes gyártási folyamatot saját maga végzi: helyben megvásárolja a kakaóbabot, amit azután saját maga hántol és pörköl meg – magyarázta a szövetség elnöke.
    Az édesség tematikájú esemény célja, hogy segítse a magyar cukrász kis- és közepes vállalkozásokat, támogassa a magyar édességmanufaktúrák megerősödését, népszerűsítését – tette hozzá.
    Rebrus Csaba megjegyezte, hogy a magyar édesiparnak jelenleg nagy kihívásokkal kell szembenéznie: az elmúlt időszakban jelentősen növekedett a kakaóbab és más összetevők ára, de az energiára és a munkaerőre is egyre többet kell költeni, miközben a cukrászdák forgalma komoly visszaesést mutat.
    Rebrus Csaba szerint a magyar kézműves csokoládégyártás jól szerepel a világversenyeken, annak ellenére, hogy a szektor állami támogatásban nem részesül.
    Az idei, meghívásos versenyen ötfős zsűri döntött: a Budapest desszertet Cocó7 csokoládébolt és látványműhely készítette. Bretz Bernadett, a műhely vezetőjének elmondása szerint törekedtek arra, hogy kizárólag minőségi alapanyagokat használjanak.
    A brownie-szerű piskóta csokoládé és vaj felhasználásával készült, a mandulás ropogós rétegen tejszínes étcsokikrém és rumos aromájú könnyű gesztenyekrém kapott helyet. A süti belsejében lévő sárgabarackzselé vaníliával, kevés szegfűszeggel és fahéjjal van megbolondítva. A sütemény tetejére csokoládébevonat és egy kicsi gesztenyegolyó került.

  2024.10.09.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- MEGHALT EGY EMBER LAKÁSTŰZBEN DEBRECENBEN

- MISKOLC: LETARTÓZTATTAK EGY FÉRFIT, AKI ÉVEKIG BÁNTALMAZTA NEVELT LÁNYÁT

- DECEMBER 12-TŐL LÁTHATÓ A MOZIKBAN A HOGYAN TUDNÉK ÉLNI NÉLKÜLED? CÍMŰ FILM

- ELHUNYT NILS ARESTRUP FRANCIA SZÍNÉSZ, A TALÁLKOZÁS VÉNUSSZAL FŐSZEREPLŐJE

- BUDAPEST: ÁTMENT EGY VONAT A TILOSON FERENCVÁROS ÁLLOMÁSON

- ÖSSZEÜTKÖZÖTT KÉT BUSZ DEBRECENBEN, TIZENKILENCEN MEGSÉRÜLTEK

- FÉKHIBA LÉPETT FEL EGY BUDAPESTRE ÉRKEZŐ JÁRATNÁL A LISZT FERENC REPÜLŐTÉREN

- ELLENTÉTES IRÁNYBÓL ÉRKEZŐ VONATOK SZAKÍTOTTAK SZÉT EGY AUTÓT

- TÍZ ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY MISKOLCI RABLÓT