EGYÜTT VÁRJA AZ ENNI-INNI VÁGYÓKAT A FŐZDEFESZT ÉS A STREET FOOD SHOW |
GK-Press/cs |
|
|
Új helyszínen és új felállásban várja vendégeit Budapest két gasztronómiai fesztiválja: a Duna-parton kínálja a söröket és az ételeket a fuzionált Főzdefeszt és a Street Food Show június 7. és 9. között. A Főzdefeszt ezúttal minden eddiginél több, 38 magyar kézműves sörfőzdét vonultat fel a Street Food Show 21 ételstandja mellé - tájékoztattak a szervezők.
|
 |
MA KEZDŐDIK A BUDAPESTI PÁLINKAFESZTIVÁL |
GK-Press/cs |
|
Ma kezdődik a IX. Budapesti Pálinkafesztivál a Városháza Parkban, ahol négy napon át 27 kiállító több mint 400 féle párlata, valamint számos koncert és egyéb program várja a közönséget. A Városháza Parkba visszaköltözött programsorozat főszereplői idén a körtepálinkák lesznek. A körte által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először a fesztiválon kóstolhat meg a közönség.
|
 |
SPÁRGÁS BORJÚTEKERCS |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 1 spárgakonzerv, 4 szelet borjúhús, 4 szelet füstölt sonka vagy baconszalonna, vaj vagy olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 4-5 dl húsleves – kockából is lehet -, só, bors, ecet, petrezselyem.
|
 |
ÚJRAÉRTELMEZI A RAKOTT KRUMPLI FOGALMÁT AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁL |
GK-Press/cs |
|
|
A legváltozatosabb módokon újraálmodott rakott krumplit kóstolhatnak a legnevesebb éttermek kínálatában a Gourmet Fesztivál látogatói május 30. és június 1. között a fővárosi Millenáris Parkban. A fesztivál célja, hogy bemutassa a hazai gasztronómia állapotának keresztmetszetét. Az élmezőnybe tartozó mintegy ötven étterem, cukrászdák, borászatok, pálinkaházak és egyéb kiállítók mutatkoznak be. Egyedülálló a rendezvény, mert nincs még egy olyan alkalom, ahol ennyi, a gasztronómia élvonalába tartozó étterem mutatkozna be egy helyen - mondta el Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője.
|
 |
NEMZETKÖZI ÍZEKET VONULTAT FEL A MÁSODIK BUDAPESTI LEVES ÉS FŐZELÉK FESZTIVÁL |
GK-Press |
|
|
Jellegzetes magyar fogásokkal és számos ország tradicionális specialitásaival várja vendégeit a hétvégén a második Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál a Palotanegyedben. A látogatók a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100 féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg a fesztiválon - hangzott el a programot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.
|
 |
BUDAPEST: MEGNYÍLT A 7. MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA |
GK-Press/cs |
|
Megnyílt szombat délelőtt a Magyar Ízek Vására a budapesti Millenárison - a hetedik alkalommal megrendezett gasztronómiai vásár középpontjában ezúttal a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények állnak. A vásáron 150 kistermelő mutatja be termékeit, olyan különlegességeket, mint az édesköménnyel fűszerezett erdei gyümölcsös camembert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt és a kapros zsendice. Összesen harminc sajtmester megközelítőleg 6000 kilogramm sajttal és különleges kézműves tejtermékekkel várja a látogatókat.
|
 |
BUDAPEST MÁRKA CÍMET KAPOTT A GERBEAUD CUKRÁSZDA ÉS AZ ONYX ÉTTEREM |
GK-Press/cs |
|
Budapest Márka címet adományozott Budapest Főváros Közgyűlése a Gerbeaud Cukrászdának és az Onyx étteremnek, magas színvonalú magyar és nemzetközi szolgáltatásaik elismeréséül. Kevés márkanév érdemli meg jobban az elismerést, mint a Gerbeaud, hiszen ez a márkanév, már régóta valódi minőséget képvisel, és régóta viszi jó hírét Budapestnek és Magyarországnak a világban - méltatta a cukrászdát Rogán Antal V. kerületi polgármester kedden, az elismerés átadásakor.
|
 |
BUDAPEST: ÚJ HELYSZÍNEN RENDEZIK AZ IDEI BELVÁROSI SAJTFESZTIVÁLT |
GK-Press |
|
|
Új helyszínen, a fővárosi Bálnában várja vendégeit a II. Belvárosi Sajtfesztivál pénteken és szombaton. Az érdeklődők a magyar és külföldi sajtkülönlegességek mellett egyéb gasztronómiai érdekességeket is kóstolhatnak.
|
 |
ÚJABB BUDAPESTI ÉTTEREM KAPOTT MICHELIN-CSILLAGOT |
GK-Press |
|
|
Újabb budapesti étterem, a belvárosban található Borkonyha kapott Michelin-csillagot, az I. kerületi Déryné Bisztró pedig Bib Gourmand minősítést nyert el. A Michelin-kalauz Main Cities of Europe szerkesztői a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár-érték arányt. A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amelyet nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, viszont a hazai közönség és a turisták körében is nagyon népszerű.
|
 |
Hirdetés |
|
|
|
>
|
 |
|