Halfilé spenótágyon |
|
|
Hozzávalók: 80 dkg halfilé (fogas, harcsa, ponty, tonhal), 1 citrom, 20 dkg rizs, 80 dkg spenót, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, bazsalikom, olívaolaj, só, bors.
|
 |
A hét végén rendezik meg az első Budai Levesfesztivált |
|
|
|
A fővárosi Császár fürdő, Hild-udvarán rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók. A magyar ízek mellett többek között Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Erdély és Oroszország ízei is képviseltetik magukat a gasztronómiai eseményen. Lehet kóstolni tradicionális magyar leveseket, de akár strucclevest, sőt afrikai krokodilragu-levest is.
|
 |
Belvárosi Sajtfesztivált rendeznek Budapesten |
|
|
|
 Sajtkészítési kurzussal, sajtos
látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első
Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren. A
gasztronómiai fesztiválon az ország legjobb sajtházai mutatják be termékeiket.
A három nap alatt mintegy harminc kiállító száz termékét kóstolhatják végig a
vendégek, akik eközben a sajtkészítő műhelyben például azt is megtanulhatják,
hogyan lehet sajtot készíteni otthoni körülmények között.
|
 |
Gourmet Fesztivál: Középpontban a gulyás |
|
|
|
Az éttermek szinte teljes hazai
élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és június 2.
között a Gourmet Fesztivál, amelynek idei kiemelt témája a gulyás lesz. "A
Gourmet Fesztivál mára egyértelműen a legfontosabb olyan hazai
csúcsgasztronómiai rendezvénnyé vált, amely széles tömegek számára is
elérhető" - mondta a fesztivált harmadik éve szervező Sziget Kft.
ügyvezetője a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.
|
 |
Szombaton nyit az első balatoni hal- és termelői piac Gyenesdiáson |
|
|
|
Kibővített és a helyi
kistermelőkre alapozott kínálattal már a harmadik szezonját kezdi meg szombaton
az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson - mondta Gál Lajos, a
település polgármestere pénteken. A piac legfőbb vonzerejét a balatoni hal
jelenti, az idei év egyik újításaként a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
pavilonjában friss halat is kínálnak majd. A tógazda az előre meghirdetett
fogásnapokon a halászhajóiról hozza az élő halat, amit jégtálcán árusítanak, de
a megújult halsütödében frissen elkészített balatoni halat is lehet venni.
|
 |
Almás sült máj |
|
|
Hozzávalók: 4 nagyobb, vagy 8
kisebb szelet borjúmáj, 4 alma, 10 dkg aszalt szilva, liszt, 1 citrom, 2 fej
vöröshagyma, vaj vagy olaj, pici só, bors.
|
 |
Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál a gyulai Várkertben |
|
|
|
Szombaton kezdődik a gyulai
Várkertben a negyedik nemzetközi Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál. A
rendezvény a szárazkolbászok és a füstölt hentesáruk készítéséről szól,
hentesüzemek mutatkoznak be és versenyeztetik termékeiket - tájékoztatott Dinya
Imre főszervező, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke. A
főszervező elmondta: tavaly több mint húszezer látogatója volt a rendezvénynek,
a szakmai versenyre 16 országból 116 termékkel - kolbászokkal és füstölt
hentesárukkal - neveztek be magánszemélyek, illetve kereskedelmi mennyiséget
előállító termelők és húsüzemek.
|
 |
Megtartotta Michelin-csillagát a budapesti Costes és az Onyx |
|
|
|
Ismét kiérdemelte a Michelin
egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb
gasztrokalauza csütörtökön jelentette meg 2013-as európai kötetét. A Main
Cities of Europe 2013 (Európa főbb városai) című kiadvány inspektorai
Magyarországról Budapest éttermeit vizsgálták; a magyar fővárosból ezúttal nem
nyerte el új vendéglátóhely a Michelin-csillagot - értesült a vilagevo.blog.hu.
A Ráday utcai Costes 2010-ben, míg a Vörösmarty téri Onyx 2011-ben érdemelte ki
első ízben a rangos elismerést.
|
 |
A legújabb kollekciókat mutatja be a Konyhakiállítás a hétvégén |
|
|
|
A legújabb konyhabútor- és konyhagép-kollekciókkal, a hazai és nemzetközi gyártók újdonságaival, enteriőrökkel és gasztronómiai bemutatókkal várja a látogatókat a Konyhakiállítás péntektől vasárnapig a fővárosban. A Papp László Budapest Sportarénában több mint száz kiállító mutatja be a hazai és nemzetközi gyártók újdonságait. A konyhabútor mellett az érdeklődők a legfontosabb konyhagépek, mosogatók, csaptelepek, munkalapok vagy konyhai eszközök területén is megismerhetik az újdonságokat, az év trendjeit.
|
 |
A kávék és párlatok világa mutatkozik be a hétvégén, Budapesten |
|
|
|
Világhírű kávékkal, italkülönlegességekkel, kóstolásokkal, bemutatókkal, sőt országos bajnokságokkal is várja a szakmabelieket és a kávézás rajongóit a kétnapos KávéBár Bazár a hétvégén a fővárosban, a Hotel Corinthiában. A rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak, amelyen a kávékészítés mesterei öt kategóriában indulhatnak.
|
 |
|