|
Szalonnás, sajtos spagetti
Hozzávalók: 3 ujjnyi kolozsvári szalonna, egy jó arasznyi póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 darab tubusos krémsajt, 5 dkg sajt (lehet füstölt is), só, bors, majoránna, szerecsendió, tészta, petrezselyem.
Míg fő a tészta el is készíthetjük hozzá a mártásunkat. Egy kis olajon pirítsuk zsírjára a kockákra vágott szalonnát. Közben adjuk hozzá a karikákra szelt póréhagymát, de óvatosan, hogy ne égjen oda. Szórjuk meg fűszerekkel és keverjük hozzá a krémsajtot, a reszelt sajtot és az áttört fokhagymát. Ha megolvadtak - óvatosan, hogy ne égjenek oda - a tészta főzővízéből tegyünk az alaphoz, hogy egy kellemes mártást kapjunk. Ha megfőtt a spagetti tészta is, keverjük össze az alappal és szórjuk meg még egy kis petrezselyemmel.
|