|
Darált húsos rakott burgonya
Hozzávalók: Másfél kiló nem túl nagy burgonya, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg darált hús, 1 póréhagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 4 dl tej, 10-15 dkg ömlesztett sajt, 10-15 dkg reszelni való keményebb sajt, 1-2 kanál paradicsompüré, só, bors, reszelt szerecsendió.
Az apróra vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, majd összepirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, paradicsompürével. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, beletesszük a feldarabolt ömlesztett sajtot és a felszeletelt póréhagymát. A megfőtt burgonya héját lehúzzuk, felszeleteljük, és kiolajozott tepsibe rétegezzük a húsos mártással. A tetejére durvára reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.
|