© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : A hét végén: Ismét libamájfesztivál lesz a Budai Várban

A hét végén: Ismét libamájfesztivál lesz a Budai Várban

A magyar libamájételek és egyéb hazai ínyencségek mellett tokaji borokat is kóstolhatnak a második Budavári Libamájfesztivál vendégei a Budai Várban június első hétvégéjén. A látogatók megkóstolhatják a fesztivál hivatalos ételét, a Kerekes Sándor, az Almárium Bisztró séfje által megálmodott ételkülönlegességet is: ez libamájas hurka libanyakba töltve, tárkonyos mustárral és házi kenyérrel. A legjobbnak ítélt étket tíz szakácsművész "alkotásai" közül választották ki - tájékoztattak a szervezők.


    A fesztivál vendégei a különböző éttermek kínálta különleges fogások mellett kóstolhatnak libamájfagylaltot, libamájzserbót, sőt libatepertős csokoládét is.
    Az esemény díszvendége a Tokaji borrégió lesz, ahonnan a borászok libamájhoz illő borokkal érkeznek.
    A finom falatokat kísérő fesztiváli hangulatról minden nap élő koncertek, táncbemutatók, hagyományőrző játékok és gyerekprogramok gondoskodnak. A koncertek mellett pedig bábelőadással, óriás libajátékkal, játszósarokkal, Ludas Matyi hasonmásversennyel is várják a látogatókat. A fesztiválozók a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) szervezésében olyan hagyományőrző népművészekkel és kézművesekkel is találkozhatnak, akiknek a mesterségük a gasztronómiához kapcsolódik (pl. fazekas, késkészítő, fafaragó, vászonszövő vagy kosárfonó).
    "A libamáj a magyar gasztronómia, a magyar gazdaság és a magyar kultúra egyik kiemelkedő része. Hazánkban több mint négyszáz éves hagyománya van a hízottliba-tenyésztésnek, több ezer ember megélhetését biztosítja az ágazat, illetve számos külföldinek a magyar gasztronómia egyet jelent a libamájjal, ezért is kell népszerűsítenünk ezt a különleges hungarikumot" - véli Pap Krisztián, a vásárt szervező Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. vezérigazgatója.

 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM