© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Sóstói Fesztivál: A kézműves borok ünnepe Nyíregyházán

Sóstói Fesztivál: A kézműves borok ünnepe Nyíregyházán

Mintegy száz hazai borkülönlegességet mutatnak be a Sóstói Fesztivál - a kézműves borok ünnepe elnevezésű rendezvényen, a hétvégén, Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfaluban. Máthé Csaba, a rendezvényt szervező nyíregyházi sportcsarnok igazgatója kedden elmondta: a fesztiválon szinte valamennyi bortermelő vidék legjobb borászai vesznek részt. A borok mellett a kézműves sörfőzdék, pálinkafőző manufaktúrák, sajt-, csokoládé- és lekvárkészítők is bemutatják termékeiket. Más gasztronómiai csemegékből is rendeznek bemutatót, több mint ötven féle ételt, köztük szabadtűzön sütött pecsenyéket, vad- és halételeket készítenek el a sokfelől érkező szakácscsapatok.


    A háromnapos programot mesterségbemutató kézműves-foglalkozások és népzenei műsorok egészítik ki. Máthé Csaba hangsúlyozta: olyan borászok mutatkoznak be Sóstógyógyfürdőn, akik igazi kézműves mesterként vesznek részt a bortermelés munkafolyamataiban. Maguk telepítik és gondozzák a szőlőt a tavaszi növényápolástól az őszi szüretig, majd maguk préselik, fejtik, derítik és palackozzák is boraikat. Az igazgató szerint a kézműves borászat ma már egyfajta védjegy, a piacon azt jelenti, hogy egyedi, különleges és kistételű magyar minőségi bort kínál a szőlősgazda. A Sóstói Fesztiválon kizárólag az így készült borokat állítják ki, és olyan termékeket kóstolhatnak meg az érdeklődők, amelyek nem mindennap érhetők el a kereskedelemben. A bemutatkozó borászok között legnagyobb számban a világhírű tokaji, valamint a szintén híres egri, szekszárdi és a Balaton-felvidéki szőlősgazdák lesznek ott a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői múzeumfaluban.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM