Zöldspárgás hústekercs

Hozzávalók: 4 szelet hús (borjúcomb, csirkemell, pulykamell, sertésszűzpecsenye), 6 tojás, olaj, 20-25 szál zöldspárga, 4 szelet sonka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, leveskocka.
A megtisztított spárgát leveskockával ízesített vízben ropogós puhára megfőzzük. A felvert, sóval ízesített tojásokból kevés forró olajon vékonyabb lepényt sütünk. A vékony hússzeletre egy szelet sonkát fektetünk, ráteszünk tojáslepényt, végül 3-4 darab spárgát. Feltekerjük, egyenként olajjal megkent fóliába csomagoljuk.
Beletesszük a spárga főzőlevébe, a maradék spárga mellé, és kis lángon, 20-25 perc alatt megfőzzük. Ezután kiemeljük a tekercseket, kicsomagoljuk, felszeleteljük. A tejfölt 1-2 kanál liszttel simára keverjük, besűrítjük a spárgás levet, és összeturmixoljuk. Ízesítjük tejszínnel, sóval, borssal, pici cukorral, citromlével. A felszeletelt hústekercseket mártással leöntve, petrezselymes újburgonyával kínáljuk.
|