© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Zöldspárgás hústekercs

Zöldspárgás hústekercs

Hozzávalók: 4 szelet hús (borjúcomb, csirkemell, pulykamell, sertésszűzpecsenye), 6 tojás, olaj, 20-25 szál zöldspárga, 4 szelet sonka, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, leveskocka.


    A megtisztított spárgát leveskockával ízesített vízben ropogós puhára megfőzzük. A felvert, sóval ízesített tojásokból kevés forró olajon vékonyabb lepényt sütünk. A vékony hússzeletre egy szelet sonkát fektetünk, ráteszünk tojáslepényt, végül 3-4 darab spárgát. Feltekerjük, egyenként olajjal megkent fóliába csomagoljuk.
    Beletesszük a spárga főzőlevébe, a maradék spárga mellé, és kis lángon, 20-25 perc alatt megfőzzük. Ezután kiemeljük a tekercseket, kicsomagoljuk, felszeleteljük. A tejfölt 1-2 kanál liszttel simára keverjük, besűrítjük a spárgás levet, és összeturmixoljuk. Ízesítjük tejszínnel, sóval, borssal, pici cukorral, citromlével. A felszeletelt hústekercseket mártással leöntve, petrezselymes újburgonyával kínáljuk.

 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM