© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Szent Péter-napi halászbúcsú Rétimajorban

Szent Péter-napi halászbúcsú Rétimajorban

Halételfőző-versennyel, solymász-íjász bemutatóval, gyermekprogramokkal, egész napos szórakoztató műsorral, kézművesek, őstermelők portékáival és finom ételekkel várja a vendégeket a szombati Szent Péter-napi halászbúcsún a rétimajori Aranyponty Zrt.


    Lévai Ferenc, a társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az immár 12. alkalommal megrendezendő, hagyományos programsorozat vendégei ellátogathatnak a horgászcentrumba, felfrissülhetnek a gyerekek számára is ideális körülményeket nyújtó strandon és a wellness központban.

    A Halászati Múzeumban és az Árpád-kori halászkunyhóban a mesterség évszázados relikviáival, a hajdani halászok életkörülményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők

    A Bárka színpadon kora délelőttől estig pereg majd a műsor: néptáncosok, énekesek, zenészek szórakoztatják a közönséget. Este Vastag Tamás ad koncertet. A szórakoztató programok mellett finomságok sokaságából válogathatnak a Rétimajorba látogatók. A "kocsma hivatalnak" nevezett étteremben a környék jellegzetes ételeit kínálják, amelyekhez szinte valamennyi alapanyag - a hal, a szürke marha, a biozöldség, a házi készítésű szörpök, a gyümölcsök és a bor - az Aranyponty Zrt. birtokairól származik.

    A gazdag választékot kiegészítik a halételfőző-versenyre benevezettek standjain készülő finomságok, köztük a sokak szerint a legfinomabb hazai sült halnak számító keszeg.

    A természetes vizek, tavak, folyók környékén minden évben megrendezték a Szent Péter-napi halászbúcsút. Ezt a szokást elevenítették fel 12 éve Rétimajorban. A rendezvény gyorsan közkedvelt lett: minden évben több ezren látogatnak el az egyik televízió műsorából megismert és a horgászok között mind népszerűbb Halországba.

    Az Aranyponty Zrt. multifunkcionális gazdálkodás keretében 1300 hektáron tógazdálkodást, valamint turisztikai, öko- és gasztroturisztikai tevékenységet folytat. Több vendégháza van, a gyerekeket pedig tábor várja.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM