© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Gasztronómiai és helyi értékek fesztiválja Nyíregyházán

Gasztronómiai és helyi értékek fesztiválja Nyíregyházán

Céhek, Megyék, Emberek címmel rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gasztronómiáját és a térség helyi termékeit népszerűsítő fesztivált július 21. és 22. között Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.


    Ez a fesztivál az első lépes ahhoz, hogy létrejöjjön egy régiós marketingiroda, amely felhívja a figyelmet a megye természeti, kulturális és gasztronómiai értékeire - mondta Oláh István, a megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. vezetője a fesztivált beharangozó szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatón.

    A sóstógyógyfürdői Blaha Lujza sétányon megrendezendő, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával megvalósuló rendezvény folytatása a tavalyi Ízek, Megyék, Emberek Gasztronómiai Fesztiválnak - tette hozzá Oláh István.

    A szombaton délelőtt tíz órakor kezdődő fesztiválon "kiépítik" az Ízek Sétányát, amelyen a megye öt tájegysége mutatkozik be, azaz Szatmár, Bereg, Rétköz, Nyírség és a Nyíri Mezőség jellemző ételeit kóstolhatja meg a közönség. Így megízlelhetik a többi között a málékásás töltött káposztát, a tirpák lapcsánkát, a füstös káposztás paraszt pogácsát, a szilvalekváros porlóst és a különböző variációkban elkészített puliszkákat, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakács- és cukrászválogatottja pedig egy igazi magyaros menüvel, babgulyással, csülökpörkölttel és aranygaluskával várja az érdeklődőket.

    A szervezők egy pálinkasziget létesítésével szeretnék bemutatni a teljes megyei pálinkakínálatot, emellett a helyi céhek és vállalatok is kiállítják helyben előállított termékeiket, valamint a régi mesterségek rejtelmeibe is betekintést nyerhet a nagyérdemű. A szórakoztatásról helyi zenekarok gondoskodnak, fellép többek között a Madaras zenekar, a Makrohang, a Mystical Plants és a Óperenczia.

    A fesztivál második napja csak a zenéről és a táncról szól. A közel kéttucatnyi fellépő között színpadra lép az Everdance és a 4 For Dance, de koncertet adnak néptánc- és hastánc-együttesek, zumbások és a hastánciskola növendékei is. A gyerekeket játszóház és játékvár várja egész nap.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM