© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Sacher torta

Sacher torta

Hozzávalók: 8 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor, 7 dkg porcukor, 20 dkg étcsokoládé, 45 dkg sárgabarack, 20 dkg marcipánmassza, 20 dkg tortabevonó, 5 dkg tej tortabevonó, csokoládéforgács és praliné.


    Először a vajat krémesre keverjük a tojások sárgájával, porcukorral, csipetnyi sóval, vaníliás cukorral és a megolvasztott, kihűlt étcsokoládéval, majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, s összedolgozzuk.

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, folyamatosan beleszórjuk a porcukrot, s először az egyharmadát, majd folyamatosan a többit a csokoládés masszához keverjük. Ezután sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőbe, közepes lángon körülbelül egy órát sütjük. Ha kész és kissé már kihűlt, három lappá vágjuk. Közben 7 dkg porcukrot összegyúrunk a marcipánnal. A legalsó lapot megkenjük a kicsit felmelegített lekvár harmadával, majd ráfektetjük a második lapot. Erre is rákenjük a maradék lekvár harmadát, majd rátesszük a harmadik lapot, amire rákenjük a megmaradt lekvárt.

    A marcipánt két Folpack között kerek lappá kinyújtjuk, és a tortára borítjuk, majd a széleket rányomkodjuk. Az előkészített kétféle tortabevonót felaprítjuk, fémtálba vagy kislábasba szórjuk, majd forró víz felett kevergetve megolvasztjuk, s a tortát bevonjuk vele. Ezután rövid ideig hűlni, dermedni hagyjuk, majd a még képlékeny mázba bejelöljük a szeleteket. A máz megszilárdulása után a tortát díszítsük csokoládéforgáccsal és pralinékkal.

(csiti)

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM