© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Böllérfesztivált rendeznek Siklóson

Böllérfesztivált rendeznek Siklóson

 

A népi disznóvágás hangulatának felidézésével a hagyományőrzést szolgálja a Tenkesalja Böllérfesztivál, amelyet szombaton tartanak Siklóson. Riczu Sándor főszervező elmondta, hogy a Tenkes Kapitánya Lovastanyán ötödik alkalommal megrendezendő esemény reggel 8 órakor, ágyúszóval veszi kezdetét. A nap folyamán 12-14, profikból, amatőrökből és ismert személyiségekből álló csapat száll versenybe, hogy egy-egy, 100 kilósnál nehezebb sertést a lehető legszakszerűbben vágjon le, dolgozzon fel és különböző részeiből ételeket készítsen.


    Teljesítményeiket szakmai zsűri értékeli, amelynek tagjai nemcsak a kolbász, a hurka, a töpörtyű, a leves vagy egy káposztás étel minőségére kíváncsiak, hanem pontozni fogják a versenyzők forralt borait és otthonról hozott pálinkáit is.

    Az eseményen emellett kísérletet tesznek arra, hogy egy disznóból a lehető legtöbb mini töltött káposztát állítsák elő.

    A böllérfesztiválra mintegy ezer érdeklődőt várnak, akiknek ellátásáról lacikonyha, szórakoztatásáról ismert előadóművészek is gondoskodnak.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM