© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : Berlini fánk

Berlini fánk

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, egy pici só, 1 mokkáskanálnyi cukor, 25 dkg durvára darabolt mandula vagy dió, vaníliás porcukor.


    A vajat kisebb fazékba tesszük és 1 dl vizet öntünk rá. Pici sóval, cukorral ízesítve felforraljuk, majd csomómentesen belekeverjük a lisztet. A tésztát mérsékelt láng fölött folyamatosan kevergessük egészen addig, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy elválik az edény falától. Ezután levesszük a tűzről, s ha már langyos, egyenként belekeverjük a három tojást.

    Ezután vizes kézzel apró golyókat formázunk és durvára darabolt mandulába vagy dióba hempergetjük, majd felforrósított olajban kisütjük. Ha kész, vaníliás porcukorral megszórva, borsodóval tálaljuk.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM