Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál
Ma kezdődik az első Budapesti
Halfesztivál, ahol a hal ízű vattacukortól az afrikaiharcsa-szalámin át az
orosz vodkás hallevesig és az egyéni receptek alapján elkészített magyaros
halászlevekig a magyar és az ázsiai halgasztronómia szinte minden szegmensét
bemutatják. Az Erzsébet téren, vasárnap záruló esemény nem egyetlen fajra
koncentrál, hanem igyekszik a teljes magyarországi halpalettát bemutatni.
Emellett az ingyenesen látogatható fesztivál vendégei megismerkedhetnek a
vietnámi, a thaiföldi és a japán halkultúra remekeivel, a tenger gyümölcseinek
elkészítési technikáival is.
A látogatók borokat és pálinkákat is
kóstolhatnak, sőt akár maguk is elkészíthetik ételeiket például a felállított
szalonnasütőn. Lesznek színpadi műsorok, valamint a kisebbeknek minividámpark.
A pénteki halászléfőzést és halászlé-bemutatót Harcsa Veronika koncertje
kíséri. Másnap a halászléfőző verseny után magyar folklór programok, a
GasztroJazz előadása és a Budapesti Utcazenészek Fesztiválja szolgáltatja a
zenét a finom falatok mellé. Vasárnap a gyermektáncház után bemutatkozik az
ázsiai halas konyha, illetve a színpadon az ázsiai folklór.
|