© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : MEGKEZDŐDÖTT A MAGYAR SAJTÚT HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSE

MEGKEZDŐDÖTT A MAGYAR SAJTÚT HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSE

 

A magyarországi borutakhoz hasonlóan megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők nemcsak saját portékáikat árusítják és kínálják, hanem turistákat is fogadnak – mondta a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete elnöke szombaton.


    Kovács László az első alkalommal a Fejér megyei Óbarokhoz tartozó Nagyegyházán megrendezett Sajtmustrán arról is beszélt, hogy a sajtúthálózat két állomása már épül: az egyik a rendezvény helyszínén, a másik a Nógrád megyei Szentén. Reményét fejezte ki, hogy az állomások száma a jövőben bővülni fog, és minden megyében lesz legalább egy.

    Az elnök hangsúlyozta, hogy a turisták fogadásához komoly infrastruktúrára van szükség: a sajtmegállók kialakítása egyenként mintegy 40-50 millió forintot igényel, ezért igyekeznek uniós források felkutatásával segíteni a hálózathoz csatlakozni szándékozókat. A tervek szerint a sajtúton a sajtkóstolás mellett a környék kulturális programjai, bor-, lekvár- és mézkóstolás is várja majd az érdeklődőket.

    Kovács László elmondta: a házi sajtkészítők piaci részesedéséről nincsenek pontos méréseik, de a sajtmanufaktúrák az összes Magyarországon értékesített sajt legalább öt százalékát készítik. Hozzátette: szeretnék az arányt növelni, ezért tervezik egy magyar sajt mintabolt létrehozását a fővárosban, ahol a magyar kézműves sajtok többsége elérhető lesz a lakosság és a vendéglátóipar számára egyaránt.

    Hegedűs Imre, a Bicskei Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: az a céljuk, hogy a pillanatnyilag fejenként 1,8 kilogrammos magyarországi sajtfogyasztást 2,8 kilogrammra növeljék. Jelezte, hogy az egy kilogrammos növekedés éves szinten 100 millió liter magyar tej számára jelent piacot.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- GYILKOSSÁG NAGYKANIZSÁN

- PÉNTEKEN KEZDŐDIK A 27. SZOLNOKI GULYÁSFESZTIVÁL

- LOPOTT CIPŐT VITT VISSZA CSERÉLNI, DE ÚJ SURRANÓ HELYETT BILINCCSEL A KEZÉN TÁVOZOTT

- BUDAPEST: MEGÖLTEK EGY BRIT FÉRFIT A VII. KERÜLETBEN

- MEGHALT KOÓS BOGLÁRKA SZÍNÉSZNŐ: 27 ÉVESEN VETETT VÉGET AZ ÉLETÉNEK

- SAJÁT TESTVÉRÉHEZ HÍVOTT MENTŐSÖKRE TÁMADT EGY TISZAFÜREDI FÉRFI - BÖRTÖN VÁR RÁ

- ELHUNYT GIORGIO ARMANI

- KÉT NŐ HOLTTESTÉT TALÁLTÁK MEG BUDAPESTEN EGY LAKÁSTŰZNÉL

- KOKAINCSEMPÉSZETTEL VÁDOLNAK EGY 77 ÉVES NÉMET FÉRFIT AUSZTRÁLIÁBAN

- GIZMÓ A NAP HŐSE: KITARTÓ RENDŐRKUTYA BUKTATTA LE A TOLVAJT

- MÁTÓL LEHET MEGKÓSTOLNI MAGYARORSZÁG TORTÁJÁT

- CSERÉPFALU: HOLTAN TALÁLTAK RÁ A TEREPFUTÓ VERSENY SZOMBATON ELTŰNT 30 ÉVES RÉSZTVEVŐJÉRE

- CSALÁDI ÉLMÉNYSZIGET VÁRJA A LÁTOGATÓKAT A MARGITSZIGETEN AUGUSZTUS 19. ÉS 20. KÖZÖTT