© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Július
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : MEGNYÍLT A KÉZMŰVES MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA

MEGNYÍLT A KÉZMŰVES MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA

 

Megnyílt pénteken a Kézműves Magyar Ízek Vására a fővárosban, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató vásár központi terméke idén a hal- és vadhús. A háromnapos vásár helyszíne a budapesti Millenáris park B-épülete, ahol az esemény a Vadászkamara Kürtegyüttesének bemutatójával vette kezdetét.


    A vendégeket az épületben mintegy száz kiállító várja több mint ötezer ízt képviselő termékkel - mézekkel, lekvárokkal, szörpökkel, sonkákkal, sajtokkal, pálinkákkal, fűszerekkel és tejtermékekkel. Idén első alkalommal az épületen kívül kialakított szabadtéri piactéren további mintegy harminc termelő kínálja húskészítményeit: vad- és halhús mellett vásárolhatók szürkemarha-, mangalica-, szarvas-, pisztráng-, sőt medvekülönlegességek is.

    "Halfogyasztás tekintetében sereghajtók vagyunk az Európai Unióban, hiszen a 22 kilogramm per év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kilogramm halat fogyasztunk. Ezért gondoltuk úgy, hogy a vadászszezon alkalmával a vad és a hal lesz a mostani vásár középpontjában - mondta el Pap Krisztián, a rendező Magyar Delikátesz Kft. ügyvezetője.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM