© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : TÖBB MINT 200 RECEPTTEL JELENT MEG A KÉT CICA KONYHÁJA SZAKÁCSKÖNYVE

TÖBB MINT 200 RECEPTTEL JELENT MEG A KÉT CICA KONYHÁJA SZAKÁCSKÖNYVE

 

Több, mint 200 recepttel jelent meg a Két cica konyhája blog első szakácskönyve, amelyet szerdán mutattak be Budapesten. "Receptjeim többsége régi, házias magyar étel, amiket még a nagymamáimtól tanultam gyermekkoromban Moson megyében. Kilencéves korom óta főzök, ott nőttem föl a konyhában, ott írtam a leckét a konyhaasztalon" - magyarázta Bezselics Ildikó, a blog és a szakácskönyv szerzője, aki korábban női magazinok főszerkesztője volt.


    A szerző a régi ételkészítési eljárásokat korszerűsítette, egészségesebbé tette: rántás helyett habarással vagy más zöldséggel-gyümölccsel sűrít, a paradicsomos káposztát például almával, így nem kell hozzá cukrot sem adni, mégis elég édeskés lesz. A hagyományos magyar konyhához képest többféle zöldséget is használ, krumpliból például négyfélét - tette hozzá.

    Csak olyan hozzávalókból főz, amelyek nagyobb szupermarketekben beszerezhetők és egyetlen étel elkészítése sem tart tovább hatvan percnél attól a pillanattól kezdve, hogy az alapanyagok a pultra kerültek. Azok olvassák ugyanis a receptjeit, akik naponta főznek és nincs rá túl sok idejük - hangsúlyozta.

    A blog a jelenről szól, az éppen elkészült, szezonális fogásokról, amelyekből három év alatt több mint hétszáz gyűlt össze. A könyv ellenben az alapoktól indul: a kamra feltöltésével kezdődik, elmagyarázza, mi kerül a hűtőbe, a fagyasztóba, mi a kamrapolcra, miféle eszközökre lesz szükség az ételek elkészítésénél.

    "Azt tapasztaltam, felnőtt körülöttem egy nemzedék, amelyiknek már a nagyszülei sem tanultak meg főzni. Ezért mutatom meg, hogy lehet a nulláról indulva, átlagfizetésből, beosztással, gazdaságosan felépíteni a háztartást három hónap alatt, hogy aztán kényelmesen, gyorsan lehessen egyszerű és élvezetes ételeket alkotni" - fogalmazott.

    A Két cica konyhájában kimaradnak a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek, azaz nincs benne margarin, zacskós leves, tartósítószer, vegeta, "viszont bátran főzök liba- és mangalicazsírral, ha az ételt úgy tanultam, a leveshez meg a húsokhoz pedig házi fűszerkeveréket készítek" - hangsúlyozta a szerző.

    A blog receptjeiből a legnépszerűbbeket ételtípusonként válogatta a könyv fejezeteibe.

    Ugyan semmi nem utal a címben a főzésre, a blog sikerében mégis szerepet játszott a szerző két fekete macskája, Ginevra és Léna. "Felkapták rá a fejüket a macskabarátok, de azok is, akik azt hitték, két lányra utal a cím, aztán beleolvastak a receptekbe és itt ragadtak" - magyarázta Bezselics Ildikó.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM