© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Július
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : BUDAPEST: MEGNYÍLT A 7. MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA

BUDAPEST: MEGNYÍLT A 7. MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA

Megnyílt szombat délelőtt a Magyar Ízek Vására a budapesti Millenárison - a hetedik alkalommal megrendezett gasztronómiai vásár középpontjában ezúttal a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények állnak. A vásáron 150 kistermelő mutatja be termékeit, olyan különlegességeket, mint az édesköménnyel fűszerezett erdei gyümölcsös camembert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt és a kapros zsendice. Összesen harminc sajtmester megközelítőleg 6000 kilogramm sajttal és különleges kézműves tejtermékekkel várja a látogatókat.


 

    Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára a megnyitón arról beszélt, hogy a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megállja a helyét a nemzetközi versenyben is.

    A sajt Európa egyik nagy hagyományokkal rendelkező alapvető élelmiszere, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásban - emelte ki az államtitkár. Egy átlagos magyar évente 152 liter tejet vagy tejterméket fogyaszt, jóval kevesebbet az európai uniós átlagnál. A kétnapos vásár mottója ezért is a Sajtra magyar!, hogy népszerűsítse ezt a kiemelkedő élettani hatásokkal rendelkező élelmiszert - fűzte hozzá Kardeván Endre.

    A Magyar Ízek Vásárán számos színes színpadi programon mutatják be a tej különféle felhasználási módjait. A látogatók megismerkedhetnek például a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túró rudi elkészítésének fortélyaival. Az érdeklődők különféle konyhai praktikákat, recepteket is elleshetnek, amelyek  a minőségi sajtételek elkészítéséhez adnak segítséget.

    A kétnapos vásárra a szervezők elkészítették az ország legnagyobb, 300 kilogrammos sajtját is, amelyhez 150 tehén 2820 liter friss tejére volt szükség. A rekordsajtból az első húsz kilogrammos szeletet a fővárosi Százszorszép Óvoda kapta, de a sajtot bárki megkóstolhatja majd a hétvégi vásáron.

 

 2014.03.29.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM