SPÁRGÁS CSIRKEMELL ROLÁD

Hozzávalók: 2 csirkemell, 8 szelet sajt, 1 dl húsleves, 10 dkg vaj vagy olaj, 5 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, szerecsendió, cukor.
A megtisztított spárgát enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A hússzeleteket kissé kiveregetjük, csirkefűszerrel beszórjuk, 1-1 szelet sajtot teszünk rá, majd elosztjuk rajta a spárgákat. Óvatosan feltekerjük és átkötözzük. Ezután kivajazott, tűzálló tálba fektetjük, a tetejét meglocsoljuk olajjal vagy olvasztott vajjal, kevés húslevest öntünk alá, és fóliával letakarva előmelegített sütőben megsütjük.
Közben felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük meleg tejjel, s csomómentesre elkeverjük. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A hústekercseket kiemeljük, s a tálba öntjük a mártást, majd visszatesszük a tekercset. Egy-egy szelet sajtot a tetejére teszünk, s annyi időre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt rásül.
A kész ételt paradicsomsalátával, petrezselymes újburgonyával tálaljuk.
|