SAJTOS, MANDULÁS BROKKOLI

Hozzávalók: 80 dkg brokkoli, 5 dl tej, 5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg darált mandula, 5 kanál liszt, 2 tojás, só, bors, reszelt füstölt sajt.
A vajat vagy margarint felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, fehéredésig pirítjuk, majd ráöntjük a meleg tejet. Állandó kevergetés mellett sima, sűrű mártássá főzzük. Sóval, borssal, őrölt mandulával fűszerezzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a habosra vert tojást.
Közben tűzálló tálba tesszük a rózsáira szedett, jól megmosott és a víztől lecsepegtetett brokkolit. Megszórjuk sóval vagy ételízesítővel, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk, s egyenletesen rákanalazzuk a mártást. Ha kész, fóliával lefedve, előmelegített sütőben, közepes lángon fél órát pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, reszelt sajttal megszórjuk az ételt, majd visszatoljuk a sütőbe és pirosra sütjük.
2014.08.13.
|