© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Július
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : A NAGYVILÁG ÍZEI A SÓSTÓI MÚZEUMFALUBAN

A NAGYVILÁG ÍZEI A SÓSTÓI MÚZEUMFALUBAN

A nagyvilág ízeit kóstolhatják meg jövő szombaton a Sóstói Múzeumfalu látogatói a Kóstolja meg! Hagyományok, ízek, nemzetek elnevezésű gasztronómiai fesztiválon. Kisgyörgy Tamás, a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdőn lévő skanzen közművelődési munkatársa elmondta, hogy 36 meghívott séfcsapat több mint hatvanféle ételkülönlegességet főz majd. Nemcsak a történelmi Magyarország tájegységeinek kedvelt népi ínyencségeit, hanem távoli földrészek paraszti konyháinak kuriózumait is megkóstolhatják az érdeklődők. Az elkészített ételek mellé pedig az adott hely eredetvédettséggel bíró pálinkafajtáit is felszolgálják.


    Az eurázsiai sztyeppéről például kumiszos koi pörköltet kínálnak majd, Japánból különféle szusik, a közép-amerikai Mexikóból a fajita, a közel-keleti Libanonból pedig a vajas sárgalencse leves szerepel a kínálatban. Lesznek olasz, kínai és török ételremekek is a nem mindennapi étlapon.

    Erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és vajdasági szakácsok is érkeznek a fesztiválra, ők készítenek brindzás haluskát, titkos összetevőkből mérges lapcsánkát, barátlevest és sok-sok más finomságot.

    A fesztivál a korábbi Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű főző-sütő show folytatása, és ha a világ ízeinek kedvező lesz a fogadtatása, ezentúl a földkerekség minden szegletéből megismerhetnek majd egy-egy ételkülönlegességet a következő években az ínyencek - tette hozzá Kisgyörgy Tamás.

    A múzeumfalu munkatársa arról is szólt, hogy a skanzen női dolgozói egy rekordkísérletre vállalkoznak a rendezvényen: a lehető legtöbb tirpák csörögét akarják megsütni. A csöröge fánk vagy fánkforgács Nyíregyháza bokortanyáinak jellemző étele és a skanzenben most a tradicionálisan fával fűtött csikóspóron sütik majd a látogatóknak.

    Kisgyörgy Tamás kitért arra, hogy a szeptember 13-i rendezvényen a hangulatról utcazenészek gondoskodnak, lesz gyümölcsszobrász bemutató is: Kinka László készít látványos kompozíciókat a Sóstói Múzeumfaluban.

 

  2014.09.07.

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- LOPOTT AUTÓVAL, JOGOSÍTVÁNY NÉLKÜL BUKOTT LE EGY 16 ÉVES FIÚ BUDAPESTEN

- LETARTÓZTATTÁK A HAVANNA-LAKÓTELEPI BRUTÁLIS GYILKOSSÁG GYANÚSÍTOTTJÁT

- 71 ÉVES KORÁBAN ELHUNYT HULK HOGAN

- A BALATONBA ESETT ÉS MEGHALT EGY 21 ÉVES FIATAL

- FAGYI-KINCSVADÁSZAT A BALATONNÁL - INDUL A NYÁR LEGÉDESEBB JÁTÉKA!

- FÁBA SZORULT NÉMET REPESZAKNAGRÁNÁTOT TALÁLTAK A SIROKI ERDŐBEN

- TÖBB SZÁZ HAMIS ÓRÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK A REPÜLŐTÉREN

- KÉNYSZERLESZÁLLÁST HAJTOTT VÉGRE EGY REPÜLŐGÉP BUDAPESTEN

- AZ ÉV LEGNAGYOBB ÁTVERÉSE: DÍJAZTÁK A NÉPSZERŰ CSOKIGYÁR A MILKA LEGARCÁTLANABB REKLÁMHÚZÁSÁT

- HOLTAN TALÁLTAK EGY VÁLTÓKEZELŐT A KÖRÖSLADÁNYI VASÚTÁLLOMÁSON

- AZ ADRIAI-TENGER EGYIK LEGRÉGEBBI HAJÓRONCSÁT FEDEZTÉK FEL HORVÁTORSZÁGBAN