CSIRKEMÁJAS NYÁRS

Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg csirkemell, 40 dkg paradicsom, 10 dkg baconszalonna, 3-4 fej vöröshagyma, olaj, só, bors, leveskocka, 1 dl vörösbor, 1-2 gerezd fokhagyma, olaj.
A csirkemellet felkockázzuk, a májat szétszedjük, a szalonnát feldaraboljuk, a vöröshagymát cikkekre vágjuk. Ezután nyársra húzzuk, váltakozva a hozzávalókat. Grillfűszerrel megszórjuk, és grillen, faszénparázson körbesütjük. Friss kenyeret, paradicsomsalátát vagy kovászos uborkát kínálunk hozzá.
Ha serpenyőben, felforrósított olajon sütjük, előbb lisztbe forgassuk, és közepes lángon süssük, 8-10 percig. Mellédobjuk a maradék feldarabolt hagymát, pirospaprikával megszórjuk, lehúzott héjú, felkockázott paradicsommal körberakjuk, aláöntünk 1 dl vörösbort és 1 dl húslevest, ezután letakarva 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Végül megszórjuk összezúzott fokhagymával, majd párolt rizzsel tálaljuk.
2014.09.20.
|