SAJTKRÉMES HÚSCIPÓ

Hozzávalók: 80 dkg darált hús, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 fej vöröshagyma, 40 dkg túrósajt, 1 csomag snidling, pirospaprika, só, bors, majoránna, olaj.
Összegyúrjuk a darált húst, a beáztatott, kifacsart zsemlét és a tojást. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával, összezúzott fokhagymával. Ezután kiolajozott fóliára simítgatjuk, és a közepére tesszük az apróra vágott snidlinggel ízesített túrókrémet. Összenyomogatjuk a húst, hogy a túrósajt ki ne tudjon folyni. Majd kiolajozott tűzálló tálba fektetjük, fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben majdnem készre megsütjük.
A vöröshagymákat felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pároljuk és a húscipó tetejét beborítjuk vele. Ezután visszatoljuk a sütőbe, és pár perc alatt szép pirosra megsütjük.
Vajas burgonyapürét, párolt sárgarépát kínáljunk hozzá.
2015.01.03.
|