© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Február
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : EGY SZOMBATHELYI ÉS EGY PILISSZENTIVÁNI CUKRÁSZDA ÉDESSÉGE NYERT A PROTOKOLL DESSZERTPÁLYÁZATON

EGY SZOMBATHELYI ÉS EGY PILISSZENTIVÁNI CUKRÁSZDA ÉDESSÉGE NYERT A PROTOKOLL DESSZERTPÁLYÁZATON

A tányérdesszert kategóriában a szombathelyi Mészáros Cukrászda CASINO nevű tányérdesszertje kapta az aranyérmet és a Széchenyi címet, a protokolldesszert kategóriában pedig a pilisszentiváni Richness Bonbons & Cakes cukrászda alkotása kapta az aranyérmet és a Széchenyi Emlékérmet a protokoll desszertpályázaton - tájékoztatott a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken.


    Varga Ádám CASINO nevű aranyérmes tányérdesszertjének díszítése és színvilága megidézi a kaszinók színességét, bohémságát. A desszertbe Széchenyi István kedvelt alapanyagai kerültek: csokoládé, kávé, szilva és gyógynövénylikőr.
    A protokolldesszert kategória győztese a rozmaringos szatmári szilvás bonbon lett, Dienes Andrea cukrászmester alkotása.
    Mindkét kategóriagyőztes desszert a Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozzájárulásával és támogatásával használhatja a Széchenyi nevet.
    A pályázatra érkezett 27 alkotásban megjelentek a nemzeti értékek, a hungarikumok és olyan alapanyagok, mint a rozmaring, a kamilla, az akácvirág, a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér, a füstölt fűszerpaprika vagy a homoki szarvasgomba. A gyümölcsök közül idén a fürtös meggyé, a szatmári szilváé és a sárgabaracké volt a főszerep.
    A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány közös desszertpályázatának célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható, egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert létrehozása volt. A pályázatra olyan cukrászati alkotásokat vártak, amelyek alapvetően magyar alapanyagokból állnak, Magyarországhoz köthetők, de a kiírók javasolták Széchenyi István kedvelt alapanyagainak felhasználását is.
    A verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter volt.

  2022.07.08.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

- DIÁKLÁNYOKAT MOLESZTÁLÓ TANÁR ELLEN EMELTEK VÁDAT BORSODBAN

- IDÉN IS MEGRENDEZIK A DERECSKEI DISZNÓTORT