BUDAPEST: ELŐADÁSOK, TANÁCSADÁSOK ÉS KÓSTOLÓK A VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLON |
|
|
Táplálkozási tanácsadással, csoportos jógaórákkal és ételkóstolókkal várják egyebek mellett a látogatókat a Vegetáriánus fesztivál szerevezői, augusztus utolsó hétvégéjén, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.
|
 |
SZILVALEKVÁRFŐZŐ VERSENYT RENDEZNEK A HÉTVÉGÉN SZATMÁRCSEKÉN |
|
|
Húsz csapat méri össze tudását a 18. Nemzetközi Szilvalekvárfőző Versenyen, pénteken és szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szatmárcsekén. A magyar-ukrán határon, a Tisza mellett fekvő községbe a környező falvak csapatain túl Felvidékről, Kárpátaljáról, Partiumból és Székelyföldről is érkeznek profi lekvárfőzők.
|
 |
MÉZESKALÁCS-FESZTIVÁL DEBRECENBEN |
|
|
Megkezdődött a 9. Mézeskalács-fesztivál szombaton Debrecenben. A rendezvény célja, hogy ápolja a mézeskalács-készítés több évszázados hagyományát - mondta az esemény szombati megnyitóján a város alpolgármestere.
|
 |
PALACSINTÁBÓL KÉSZÜLHETNEK EL MAGYARORSZÁG LEGISMERTEBB JELKÉPEI |
|
|
Idén a Kilenclyukú hídtól a Rubik-kockán át akár a saját települése templomát vagy kocsmáját is elkészítheti bárki a szombati Palacsinta fesztiválon, Mátraterenyén. A fesztivál szervezői szerint Mátraterenye július 16-án ismét "Palacsintaország" fővárosává válik, ahol újra a szórakozásé és a rekordkísérleteké lesz a főszerep, hiszen a Süssétek meg Magyarországot! jelmondattal várják a résztvevőket.
|
 |
BOCUSE D'OR - MEGTELT A LELÁTÓ A BUDAPESTI VERSENY ELSŐ NAPJÁN |
|
|
Szurkolóik lelkes buzdítása mellett készítették el versenyfogásaikat a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or kontinensdöntőjének első, keddi napján induló csapatok Budapesten.
|
 |
HÚSVÉTI BÁRÁNYFESZTIVÁL KEZDŐDÖTT A FŐVÁROSI VAJDAHUNYADVÁRNÁL |
|
|
Több mint százféle, birkából készült étellel, húsvéti játékokkal, gyerekprogramokkal, állatsimogatóval és koncertekkel várja vendégeit szombattól hétfőig a Húsvéti Bárányfesztivál a fővárosban, a Vajdahunyad váránál.
|
 |
EGY ÉV KIHAGYÁS UTÁN ISMÉT MEGRENDEZIK A KOLBÁSZ- ÉS SÓDARMUSTRÁT GYULÁN |
|
|
Egy év kihagyás után idén ismét megrendezik március 11. és 15. között a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát a viharsarki fürdővárosban. Bordás Tibor főszervező elmondta, hogy a sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Hangsúlyozta, hogy az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús.
|
 |
TÖBB MINT SZÁZFÉLE ÉTEL VÁRJA A HALFESZTIVÁL VENDÉGEIT A MILLENÁRIS PARKBAN |
|
|
Több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyerekprogramokkal és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat a IV. Budapesti Halfesztivál a Millenáris parkban február 12. és 14. között.
|
 |
A 11. TORKOS CSÜTÖRTÖKKEL INDUL A GASZTROÉLMÉNYEK ÉVE 2016 |
|
|
A Magyar Turizmus Zrt. idén immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai akcióját, a torkos csütörtököt február 11-én, ami a Gasztroélmények Éve 2016 tematikus programsorozat nyitánya is lesz - közölte az MT Zrt.
|
 |
A LEGFRISSEBB CUKRÁSZMŰHELYEKET MUTATJA BE A SÜTEMÉNY ÉS TORTAFESZTIVÁL |
|
|
A magyar cukrászat legfrissebb műhelyeit mutatja be a második alkalommal megszervezett Sütemény és Tortafesztivál november 21-én és 22-én a Millenáris parkban - közölték a szervezők, hozzátéve: a hazai cukrászatban megjelentek a hagyományokkal szakító és a nemzetközi trendeket képviselő manufaktúrák, a kétnapos seregszemle egyik fő célja a desszertkultúra új irányait képviselő fiatal és lelkes mestereknek a megismertetése.
|
 |
|