BOCUSE D'OR - MEGTELT A LELÁTÓ A BUDAPESTI VERSENY ELSŐ NAPJÁN |
|
|
Szurkolóik lelkes buzdítása mellett készítették el versenyfogásaikat a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or kontinensdöntőjének első, keddi napján induló csapatok Budapesten.
|
 |
HÚSVÉTI BÁRÁNYFESZTIVÁL KEZDŐDÖTT A FŐVÁROSI VAJDAHUNYADVÁRNÁL |
|
|
|
Több mint százféle, birkából készült étellel, húsvéti játékokkal, gyerekprogramokkal, állatsimogatóval és koncertekkel várja vendégeit szombattól hétfőig a Húsvéti Bárányfesztivál a fővárosban, a Vajdahunyad váránál.
|
 |
EGY ÉV KIHAGYÁS UTÁN ISMÉT MEGRENDEZIK A KOLBÁSZ- ÉS SÓDARMUSTRÁT GYULÁN |
|
|
|
Egy év kihagyás után idén ismét megrendezik március 11. és 15. között a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát a viharsarki fürdővárosban. Bordás Tibor főszervező elmondta, hogy a sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Hangsúlyozta, hogy az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús.
|
 |
TÖBB MINT SZÁZFÉLE ÉTEL VÁRJA A HALFESZTIVÁL VENDÉGEIT A MILLENÁRIS PARKBAN |
|
|
|
Több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyerekprogramokkal és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat a IV. Budapesti Halfesztivál a Millenáris parkban február 12. és 14. között.
|
 |
A 11. TORKOS CSÜTÖRTÖKKEL INDUL A GASZTROÉLMÉNYEK ÉVE 2016 |
|
|
|
A Magyar Turizmus Zrt. idén immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai akcióját, a torkos csütörtököt február 11-én, ami a Gasztroélmények Éve 2016 tematikus programsorozat nyitánya is lesz - közölte az MT Zrt.
|
 |
A LEGFRISSEBB CUKRÁSZMŰHELYEKET MUTATJA BE A SÜTEMÉNY ÉS TORTAFESZTIVÁL |
|
|
|
A magyar cukrászat legfrissebb műhelyeit mutatja be a második alkalommal megszervezett Sütemény és Tortafesztivál november 21-én és 22-én a Millenáris parkban - közölték a szervezők, hozzátéve: a hazai cukrászatban megjelentek a hagyományokkal szakító és a nemzetközi trendeket képviselő manufaktúrák, a kétnapos seregszemle egyik fő célja a desszertkultúra új irányait képviselő fiatal és lelkes mestereknek a megismertetése.
|
 |
BUDAPEST: KOLBÁSZFESZTIVÁLT RENDEZNEK A MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN |
|
|
|
Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a fővárosban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban október 16-18. között. Kiss Tamás főszervező az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fesztiválon legalább százféle kolbász közül lehet majd választani, mind olyan háztáji kolbász, amelyeket a boltokban nem forgalmaznak. Az eseményen közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni az ínyencségeket.
|
 |
PAPRIKAFESZTIVÁL ÉS DIZÁJN FRÖCCS PROGRAMOK SZEGEDEN |
|
|
|
A fűszerpaprika-termesztés hagyományait bemutató fesztivált rendeznek szombaton Szeged-Alsóvároson, majd hétfőn elkezdődik a Szgd design fröccs programsorozata, amely célja a turizmus, a paprika és a formatervezés kapcsolatának erősítése.
|
 |
A VILÁG LEGHOSSZABB RÉTESÉT KÉSZÍTETTÉK EL HORVÁTORSZÁGBAN |
|
|
|
A világ leghosszabb rétesének Guinness-rekordját döntötte meg a Károlyváros (Karlovac) melletti Jaskovóban eredeti recept szerint készült almás-mazsolás édesség, azaz horvátul savijaca - közölte a RTL televízió vasárnap. A rekorder rétes 1 479 méter hosszú. A töltelék 590 kiló almából és 260 kiló mazsolából készült. A tésztát száz, a településről származó asszony nyújtotta, a legidősebb 92 éves volt. A rekordot a Guinness horvát képviselői hitelesítették.
|
 |
LECSÓFESZTIVÁL SZENTESEN |
|
|
E honban, talán nem túlzok, ha azt bátorkodom mondani: többen vannak, akik szeretik ezt az ételt, mint akik elutasítják a fogyasztását. És hol lehet a legjobb lecsót enni? Természetesen ahol a termelés nagyban folyik paprikából, s ahol ebből sok van, ott a paradicsom sem hiánycikk. Legtöbbször a szentesi paprikával találkozhatunk az üzletekben. E sikerhez járul hozzá az idén tizennegyedszer megrendezésre kerülő, immár nemzetközivé vált Lecsófesztivál, mely ebben az évben szeptember negyedikén és ötödikén kerül megrendezésre.
|
 |
|