© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. November
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

BOCUSE D'OR - MEGTELT A LELÁTÓ A BUDAPESTI VERSENY ELSŐ NAPJÁN

   

Szurkolóik lelkes buzdítása mellett készítették el versenyfogásaikat a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or kontinensdöntőjének első, keddi napján induló csapatok Budapesten.

HÚSVÉTI BÁRÁNYFESZTIVÁL KEZDŐDÖTT A FŐVÁROSI VAJDAHUNYADVÁRNÁL

   

Több mint százféle, birkából készült étellel, húsvéti játékokkal, gyerekprogramokkal, állatsimogatóval és koncertekkel várja vendégeit szombattól hétfőig a Húsvéti Bárányfesztivál a fővárosban, a Vajdahunyad váránál.

EGY ÉV KIHAGYÁS UTÁN ISMÉT MEGRENDEZIK A KOLBÁSZ- ÉS SÓDARMUSTRÁT GYULÁN

   

Egy év kihagyás után idén ismét megrendezik március 11. és 15. között a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát a viharsarki fürdővárosban. Bordás Tibor főszervező elmondta, hogy a sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Hangsúlyozta, hogy az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús.

TÖBB MINT SZÁZFÉLE ÉTEL VÁRJA A HALFESZTIVÁL VENDÉGEIT A MILLENÁRIS PARKBAN

   

Több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyerekprogramokkal és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat a IV. Budapesti Halfesztivál a Millenáris parkban február 12. és 14. között.

A 11. TORKOS CSÜTÖRTÖKKEL INDUL A GASZTROÉLMÉNYEK ÉVE 2016

   

A Magyar Turizmus Zrt. idén immár 11. alkalommal szervezi meg néphagyományra épülő gasztronómiai akcióját, a torkos csütörtököt február 11-én, ami a Gasztroélmények Éve 2016 tematikus programsorozat nyitánya is lesz - közölte az MT Zrt.

A LEGFRISSEBB CUKRÁSZMŰHELYEKET MUTATJA BE A SÜTEMÉNY ÉS TORTAFESZTIVÁL

   

A magyar cukrászat legfrissebb műhelyeit mutatja be a második alkalommal megszervezett Sütemény és Tortafesztivál november 21-én és 22-én a Millenáris parkban - közölték a szervezők, hozzátéve: a hazai cukrászatban megjelentek a hagyományokkal szakító és a nemzetközi trendeket képviselő manufaktúrák, a kétnapos seregszemle egyik fő célja a desszertkultúra új irányait képviselő fiatal és lelkes mestereknek a megismertetése.

BUDAPEST: KOLBÁSZFESZTIVÁLT RENDEZNEK A MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

   

Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a fővárosban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban október 16-18. között. Kiss Tamás főszervező az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a fesztiválon legalább százféle kolbász közül lehet majd választani, mind olyan háztáji kolbász, amelyeket a boltokban nem forgalmaznak. Az eseményen közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni az ínyencségeket.

PAPRIKAFESZTIVÁL ÉS DIZÁJN FRÖCCS PROGRAMOK SZEGEDEN

   

A fűszerpaprika-termesztés hagyományait bemutató fesztivált rendeznek szombaton Szeged-Alsóvároson, majd hétfőn elkezdődik a Szgd design fröccs programsorozata, amely célja a turizmus, a paprika és a formatervezés kapcsolatának erősítése.

A VILÁG LEGHOSSZABB RÉTESÉT KÉSZÍTETTÉK EL HORVÁTORSZÁGBAN

   

A világ leghosszabb rétesének Guinness-rekordját döntötte meg a Károlyváros (Karlovac) melletti Jaskovóban eredeti recept szerint készült almás-mazsolás édesség, azaz horvátul savijaca - közölte a RTL televízió vasárnap. A rekorder rétes 1 479 méter hosszú. A töltelék 590 kiló almából és 260 kiló mazsolából készült. A tésztát száz, a településről származó asszony nyújtotta, a legidősebb 92 éves volt. A rekordot a Guinness horvát képviselői hitelesítették.

LECSÓFESZTIVÁL SZENTESEN

   

E honban, talán nem túlzok, ha azt bátorkodom mondani: többen vannak, akik szeretik ezt az ételt, mint akik elutasítják a fogyasztását. És hol lehet a legjobb lecsót enni? Természetesen ahol a termelés nagyban folyik paprikából, s ahol ebből sok van, ott a paradicsom sem hiánycikk. Legtöbbször a szentesi paprikával találkozhatunk az üzletekben. E sikerhez járul hozzá az idén tizennegyedszer megrendezésre kerülő, immár nemzetközivé vált Lecsófesztivál, mely ebben az évben szeptember negyedikén és ötödikén kerül megrendezésre.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI

- BUDAPEST: ÉVADNYITÓ FESZTIVÁLLAL KEZDŐDIK A MAGYAR-SZERB KULTURÁLIS ÉVAD VASÁRNAP

- ÚJABB DROGKERESKEDŐ BUKOTT LE – PUTNOKON ÉS KÖRNYÉKÉN TERJESZTETTE A KÁBÍTÓSZERT!