© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. November
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A NAPRAFORGÓS LETT A BALATON FAGYIJA

   

A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen. A versenykiírásnál a szervezők azt kérték, hogy természetes alapanyagokból készülő, hagyományos kézműves fagylaltokat nevezzenek a cukrászdák.

GASZTRONÓMIAI HÓNAPOT SZERVEZ A BUDAPESTI TÖRÖK KULTURÁLIS KÖZPONT

   

Kávéházi est, főzőkurzus és gasztronómiai utcafesztivál is szerepel a budapesti Yunus Emre Enstitüsü Török Kulturális Központ szerdán kezdődő tematikus gasztronómiai hónapjának programjai között. A második alkalommal megrendezett programsorozat első állomása a török kávéházi est lesz: az érdeklődők A török gasztronómia varázslatos története egy magyar szemével című előadáson megtudhatják, mely népek konyhái voltak hatással a török ételek kialakulására, mik a legjellemzőbb alapanyagok a török konyhában, valamint milyen átalakuláson ment át a török konyha az évtizedek során.

BUDAPEST: ISMÉT HÚSVÉTI BÁRÁNYFESZTIVÁL LESZ A VAJDAHUNYADVÁRBAN

   

A magyar ünnepi hagyományokat és a húsvéti birkahús fogyasztásának szokását eleveníti fel a Vajdahunyadvárban a II. Húsvéti Bárányfesztivál, amely hazai és nemzetközi ételekkel, kézműves termékekkel, kézműves foglalkozásokkal és állatsimogatóval várja a családokat április 4. és 6. között.

ÚJABB BUDAPESTI ÉTTEREM KAPOTT MICHELIN-CSILLAGOT

   

Újabb budapesti étterem, a XII. kerületben található Tanti kapott Michelin-csillagot az Európa nagyvárosainak éttermei közül válogató Michelin-kalauz idei kiadásában. A Michelin honlapján közzétett közlemény idézi Rebecca Burrt, a kalauz szerkesztőjét, aki a Tanti "nagyszerű főztjét és egyszerű művészetét" dicséri, és aki szerint a stílusos modern étterem és konyhája "tiszta", friss ízeket kínál és a hozzávalók valódi ismeretéről tesz tanúbizonyságot.

ELSŐ ALKALOMMAL RENDEZNEK FAGYLALTKIÁLLÍTÁST ÉS FESZTIVÁLT BUDAPESTEN

   

A fagylalt szerelmeseit, az ínyenceket és a szakmabelieket is várja március 6. és 8. között az első Fagylaltkiállítás és fesztivál Budapesten. Szakmai bemutatók, előadások színesítik a programot, emellett a hazai élvonalbeli fagylaltkészítő mesterek remekeit is megkóstolhatják az érdeklődők a fővárosi Syma Csarnokban.

ALMÁS, SAJTOS OMLETT

   

Hozzávalók: 8 tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 2-3 alma, 1 kisebb camember sajt, 10 dkg durvára darabolt dió vagy mandula, só, vaj.

EURÓPA LEGNAGYOBBJA LETT A BUDAPESTI HALFESZTIVÁL

   

Területét és kiállítószámát tekintve Európa legnagyobb halas rendezvényévé nőtte ki magát a Budapesti Halfesztivál, amelynek ebben az évben a Vajdahunyadvár ad otthont február 19. és 22. között - hangsúlyozta Necz István, a rendezvény főszervezője a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.

SZALONNÁS HALTEKERCS

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 8 kisebb szelet tengeri hal, 2 citrom, 8 szelet baconszalonna, 1 kg burgonya, 1 kisebb kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, olaj, só, bors, cukor, kapor.

MEGKEZDŐDÖTT A MISKOLCI KOCSONYA FARSANG

   

Megkezdődött Miskolcon a vasárnapig tartó kocsonya farsang, kulturális, zenei, gasztronómiai programokkal fűszerezve. Idén rekorddöntésre is készülnek a szervezők. A rendezvényt évente több tízezren keresik fel. Az esemény autentikus hangulatának és tradicionális termékkínálatának köszönhetően évről évre nagyobb vonzerőt jelent mind a bel-, mind pedig a külföldről érkezőknek.

MÁR TÖBB MIT 440 ÉTTEREM CSATLAKOZOTT A TORKOS CSÜTÖRTÖKHÖZ

   

Már több mint 440 étterem csatlakozott a Torkos Csütörtök elnevezésű farsangi akcióhoz, melynek keretében február 19-én fél áron kóstolhatják meg a vendégek a résztvevő éttermek menüit - tájékoztatott Lipcsey György Imre, a szervező Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI

- BUDAPEST: ÉVADNYITÓ FESZTIVÁLLAL KEZDŐDIK A MAGYAR-SZERB KULTURÁLIS ÉVAD VASÁRNAP

- ÚJABB DROGKERESKEDŐ BUKOTT LE – PUTNOKON ÉS KÖRNYÉKÉN TERJESZTETTE A KÁBÍTÓSZERT!