EURÓPA LEGNAGYOBBJA LETT A BUDAPESTI HALFESZTIVÁL |
|
|
Területét és kiállítószámát tekintve Európa legnagyobb halas rendezvényévé nőtte ki magát a Budapesti Halfesztivál, amelynek ebben az évben a Vajdahunyadvár ad otthont február 19. és 22. között - hangsúlyozta Necz István, a rendezvény főszervezője a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
|
 |
SZALONNÁS HALTEKERCS |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 8 kisebb szelet tengeri hal, 2 citrom, 8 szelet baconszalonna, 1 kg burgonya, 1 kisebb kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, olaj, só, bors, cukor, kapor.
|
 |
MEGKEZDŐDÖTT A MISKOLCI KOCSONYA FARSANG |
|
|
Megkezdődött Miskolcon a vasárnapig tartó kocsonya farsang, kulturális, zenei, gasztronómiai programokkal fűszerezve. Idén rekorddöntésre is készülnek a szervezők. A rendezvényt évente több tízezren keresik fel. Az esemény autentikus hangulatának és tradicionális termékkínálatának köszönhetően évről évre nagyobb vonzerőt jelent mind a bel-, mind pedig a külföldről érkezőknek.
|
 |
MÁR TÖBB MIT 440 ÉTTEREM CSATLAKOZOTT A TORKOS CSÜTÖRTÖKHÖZ |
|
|
Már több mint 440 étterem csatlakozott a Torkos Csütörtök elnevezésű farsangi akcióhoz, melynek keretében február 19-én fél áron kóstolhatják meg a vendégek a résztvevő éttermek menüit - tájékoztatott Lipcsey György Imre, a szervező Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese.
|
 |
RUMOS FÁNKKARIKA |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 5 tojás sárgája, 3 dl tej, 1-2 evőkanálnyi rum, fél mokkáskanálnyi só, olaj.
|
 |
CSOKOLÁDÉ KARNEVÁLT RENDEZNEK PÉCSETT |
|
|
Különleges csokoládékkal és az édességhez kapcsolódó színes programokkal várja a látogatókat a Pécsi Csokoládé Karnevál, amelyet február 7-én és 8-án rendeznek a Zsolnay-negyedben. A karneválról csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Mosonyi Éva ötletgazda elmondta: az eseménynek otthont adó Pécsi Galéria m21-ben szakmai rendezvények éppúgy lesznek, mint gyermekprogramok, vásár vagy kiállítás.
|
 |
NORVÉG GYŐZELEM SZÜLETETT A BOCUSE D'OR SZAKÁCSVERSENYEN - A MAGYAR SÉF KÜLÖNDÍJAT NYERT |
|
|
Orjan Johannessen norvég séf nyerte meg szerdán a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjét a franciaországi Lyonban, ahol a magyar induló, Molnár Gábor a 13. helyet szerezte meg, és egyben elnyerte el a legjobb poszternek járó különdíjat. Ez a negyedik alkalom, hogy norvég versenyző vehette át a legjobbnak járó 20 ezer eurós pénzjutalmat.
|
 |
SAJTOS, SPENÓTOS HAL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 80 dkg halfilé, 80 dkg spenót, 15 dkg vaj, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, só, bors.
|
 |
BUDAÖRS: BEMUTATKOZOTT AZ IDEI BOCUSE D'OR MAGYAR CSAPATA |
|
|
A gyöngytyúk és a pisztráng lesz a Bocuse d'Or Lyon idei témája január 27-28-án; a világ legrangosabb szakácsversenyének magyar csapata Budaörsön, pénteken számolt be az eddigi három hónapos felkészülés eredményeiről.
|
 |
CSOKOLÁDÉS GŐZGOMBÓC |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 5 dl tej + 7 dl tej, 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 4-5 kanál cukor, 5-6 dkg vaj, só, 1 citrom, 5 dkg csokoládé, 1 vanília ízű pudingpor, 1 üveg vagy doboz befőtt.
|
 |
|