SZŐLŐS KACSAMELL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: egy nagyobb, vagy két kisebb kicsontozott kacsamell, 40 dkg fehér és piros szőlő, 1,5 dl must, 2 dl tejszín, 1 kanál csípős mustár, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.
|
 |
LASKAGOMBA SAJTSZÓSSZAL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 60 dkg laskagomba, 5 dl húsleves, 3-4 apró hagyma, 20 dkg krémsajt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 citrom, só, bors, reszelt szerecsendió, liszt, olaj vagy vaj.
|
 |
CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL A NÉGYNAPOS HÉTVÉGÉN |
|
|
Rekorddöntésre készül idén a Csabai Kolbászfesztivál: a négynapos hétvégén zajló rendezvény csúcspontjának számító hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett. Mint Vad Péter, a fesztivál sajtóreferense elmondta, a szárazkolbászok nemzetközi versenyére is tucatnyi tétel érkezett már egyebek mellett Erdélyből, Csehországból, Szerbiából és Németországból.
|
 |
CSIRKEMÁJAS NYÁRS |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg csirkemell, 40 dkg paradicsom, 10 dkg baconszalonna, 3-4 fej vöröshagyma, olaj, só, bors, leveskocka, 1 dl vörösbor, 1-2 gerezd fokhagyma, olaj.
|
 |
HUSZONÖTÖDIK ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A KALOCSAI PAPRIKAFESZTIVÁLT |
|
|
Hétvégén rendezik meg a XXV. Kalocsai Paprikafesztivált, amely a világhírű fűszernövény, a sárközi ember "piros aranyának" az ünnepe – tájékoztatott Török Ferenc Kalocsa polgármestere. A rendezvény fő célja, hogy a fesztivál közönsége testközelből is megismerkedjen a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával, valamint azzal a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel, amely generációról generációra szállva élő hagyománya nemzetünknek – hangsúlyozta Kalocsa polgármestere.
|
 |
SZÁZNÁL IS TÖBB ÉTTEREM CSATLAKOZOTT A VII. ORSZÁGOS ÉTTEREM HÉTHEZ |
|
|
A korábbi évekhez hasonlóan ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem csatlakozott kedvezményes kínálatával az Országos Étterem Héthez, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg október 13. és 19. között.
|
 |
A ROZMARINGOS SZILVATORTA NYERTE A MAGYARORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA HÁZIVERSENYÉT |
|
|
Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt. A hobbicukrászoknak szóló versenyt, amelyen a legfinomabb és legegészségesebb, "otthon" készült tortát választották ki, Szász Kinga nyerte.
|
 |
HALUSKAFESZTIVÁL VANYARCON |
|
|
Haluskafesztivált rendeznek szombaton a Nógrád megyei Vanyarcon. A szlovák nemzeti ételhez kapcsolódva sztrapacskaevő versenyt is hirdetnek. Nedeliczki Teréz, a Nógrád-Hevesi Szlovákok Egyesületének vezetője elmondta: idén 15 csapat nevezett be a főzőversenyre elsősorban a környék szlovák nemzetiségű településeiről.
|
 |
A NAGYVILÁG ÍZEI A SÓSTÓI MÚZEUMFALUBAN |
|
|
A nagyvilág ízeit kóstolhatják meg jövő szombaton a Sóstói Múzeumfalu látogatói a Kóstolja meg! Hagyományok, ízek, nemzetek elnevezésű gasztronómiai fesztiválon. Kisgyörgy Tamás, a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdőn lévő skanzen közművelődési munkatársa elmondta, hogy 36 meghívott séfcsapat több mint hatvanféle ételkülönlegességet főz majd. Nemcsak a történelmi Magyarország tájegységeinek kedvelt népi ínyencségeit, hanem távoli földrészek paraszti konyháinak kuriózumait is megkóstolhatják az érdeklődők. Az elkészített ételek mellé pedig az adott hely eredetvédettséggel bíró pálinkafajtáit is felszolgálják.
|
 |
|