© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

PÉNTEKTŐL HÁROMNAPOS GARDA FESZTIVÁL TIHANYBAN

   

A balatoni gardahalászat hagyományát kívánják ápolni a Tihanyban pénteken kezdődő, háromnapos XIII. Garda Fesztiválon, amelyen gardafogó horgászbajnokságot rendeznek kulturális és szórakoztató programok, gasztronómiai élmények kíséretében.

ÉTELBEMUTATÓK, VILÁGHÍRŰ SÉFEK A FRANCIA ÍZEK GASZTRONÓMIAI PROGRAMSOROZATBAN

   

Kóstolókkal, ételbemutatókkal és nemzetközi hírű séfek specialitásaival mutatkozik be a francia gasztronómia november 13. és 20. között a főváros több helyszínén a Francia ízek rendezvénysorozat keretében. Pénteken és szombaton a budapesti Vásárcsarnokban minőségi francia borok, péksütemények, sajtok és egyéb termékek kóstolóival, a fővárosi Auchan üzletekben pedig francia termékek széles kínálatával várják az érdeklődőket. Ugyanebben az időszakban erre az alkalomra összeállított menüsorokkal készül több fővárosi étterem is - mutatta be a programot Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete a rendezvény budapesti sajtótájékoztatóján hétfőn.

SZÉKELY VÁROSOKÉ A TÖLTÖTT KÁPOSZTA FŐZÉSÉNEK ÚJ VILÁGCSÚCSA

   

Az egy edényben főzött legnagyobb mennyiségű töltött káposzta Guiness-világcsúcsát állították fel szombaton, Székelyudvarhelyen – írja a Székelyhon portál. A világcsúcs felállításában Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely és Sepsiszentgyörgy 250 önkéntese vett részt a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. Az önkéntesek mesterszakácsok irányításával 27 ezer 104 tölteléket, 2,96 tonna töltött káposztát készítettek. A töltelékeket egy helyi mesterek által készített 4,58 köbméter űrtartalmú edényben főzték meg.

SZŐLŐS KACSAMELL

GK-Press/cs   

Hozzávalók: egy nagyobb, vagy két kisebb kicsontozott kacsamell, 40 dkg fehér és piros szőlő, 1,5 dl must, 2 dl tejszín, 1 kanál csípős mustár, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

LASKAGOMBA SAJTSZÓSSZAL

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 60 dkg laskagomba, 5 dl húsleves, 3-4 apró hagyma, 20 dkg krémsajt, 2 dl tejföl vagy tejszín, 1 citrom, só, bors, reszelt szerecsendió, liszt, olaj vagy vaj.

CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL A NÉGYNAPOS HÉTVÉGÉN

   

Rekorddöntésre készül idén a Csabai Kolbászfesztivál: a négynapos hétvégén zajló rendezvény csúcspontjának számító hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett. Mint Vad Péter, a fesztivál sajtóreferense elmondta, a szárazkolbászok nemzetközi versenyére is tucatnyi tétel érkezett már egyebek mellett Erdélyből, Csehországból, Szerbiából és Németországból.

   
 

CSIRKEMÁJAS NYÁRS

GK-Press/cs   

Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg csirkemell, 40 dkg paradicsom, 10 dkg baconszalonna, 3-4 fej vöröshagyma, olaj, só, bors, leveskocka, 1 dl vörösbor, 1-2 gerezd fokhagyma, olaj.

HUSZONÖTÖDIK ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A KALOCSAI PAPRIKAFESZTIVÁLT

   

Hétvégén rendezik meg a XXV. Kalocsai Paprikafesztivált, amely a világhírű fűszernövény, a sárközi ember "piros aranyának" az ünnepe – tájékoztatott Török Ferenc Kalocsa polgármestere. A rendezvény fő célja, hogy a fesztivál közönsége testközelből is megismerkedjen a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan ízharmóniájával, valamint azzal a paprikához is fűződő népművészeti örökséggel, amely generációról generációra szállva élő hagyománya nemzetünknek – hangsúlyozta Kalocsa polgármestere.

SZÁZNÁL IS TÖBB ÉTTEREM CSATLAKOZOTT A VII. ORSZÁGOS ÉTTEREM HÉTHEZ

   

A korábbi évekhez hasonlóan ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem csatlakozott kedvezményes kínálatával az Országos Étterem Héthez, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg október 13. és 19. között.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- PÉNTEKEN KEZDŐDIK A 27. SZOLNOKI GULYÁSFESZTIVÁL

- LOPOTT CIPŐT VITT VISSZA CSERÉLNI, DE ÚJ SURRANÓ HELYETT BILINCCSEL A KEZÉN TÁVOZOTT

- BUDAPEST: MEGÖLTEK EGY BRIT FÉRFIT A VII. KERÜLETBEN

- MEGHALT KOÓS BOGLÁRKA SZÍNÉSZNŐ: 27 ÉVESEN VETETT VÉGET AZ ÉLETÉNEK

- SAJÁT TESTVÉRÉHEZ HÍVOTT MENTŐSÖKRE TÁMADT EGY TISZAFÜREDI FÉRFI - BÖRTÖN VÁR RÁ

- ELHUNYT GIORGIO ARMANI

- KÉT NŐ HOLTTESTÉT TALÁLTÁK MEG BUDAPESTEN EGY LAKÁSTŰZNÉL

- KOKAINCSEMPÉSZETTEL VÁDOLNAK EGY 77 ÉVES NÉMET FÉRFIT AUSZTRÁLIÁBAN

- GIZMÓ A NAP HŐSE: KITARTÓ RENDŐRKUTYA BUKTATTA LE A TOLVAJT

- MÁTÓL LEHET MEGKÓSTOLNI MAGYARORSZÁG TORTÁJÁT

- CSERÉPFALU: HOLTAN TALÁLTAK RÁ A TEREPFUTÓ VERSENY SZOMBATON ELTŰNT 30 ÉVES RÉSZTVEVŐJÉRE

- CSALÁDI ÉLMÉNYSZIGET VÁRJA A LÁTOGATÓKAT A MARGITSZIGETEN AUGUSZTUS 19. ÉS 20. KÖZÖTT

- MAGYAR KOPRODUKCIÓ NYERT A LOCARNÓI FILMFESZTIVÁLON