BUDAPEST: PÉNTEKTŐL VÁRJA A NAGYKÖZÖNSÉGET A GOURMET FESZTIVÁL |
GK-Press/cs |
|
Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai és a legjobb hazai és külföldi séfek rakottkrumpli-kreációi várják péntektől a háromnapos Gourmet Fesztivál látogatóit a fővárosi Millenáris parkban. A rendezvény immár második éve a többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva: lesz például rakottkrumpli-leves, rakott krumpli Szent Jakab-kagylóval, algával.
|
 |
FOGYATÉKKAL ÉLŐKET FOGLALKOZTATÓ ÉTTERMET ADTAK ÁT SZEKSZÁRDON |
|
|
Átadták a Kék Madár Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztató, kibővült éttermét csütörtökön, Szekszárdon, amelyet mintegy 40 millió forintos beruházással, európai uniós támogatással alakítottak ki az alapítvány székhelyén. Az ünnepélyes átadáson Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár úttörő kezdeményezésnek nevezte a vállalkozást és hangoztatta: a kormány fontosnak tartja a szociális gazdaságot.
|
 |
MUSTÁROS CSIRKEMELL |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 60 dkg filézett csirkemell, 2 tojás, mustár, 1 dl olívaolaj, sültcsirkefűszer, liszt, só, bors.
|
 |
|
|
|
>
|
 |
EGYÜTT VÁRJA AZ ENNI-INNI VÁGYÓKAT A FŐZDEFESZT ÉS A STREET FOOD SHOW |
GK-Press/cs |
|
Új helyszínen és új felállásban várja vendégeit Budapest két gasztronómiai fesztiválja: a Duna-parton kínálja a söröket és az ételeket a fuzionált Főzdefeszt és a Street Food Show június 7. és 9. között. A Főzdefeszt ezúttal minden eddiginél több, 38 magyar kézműves sörfőzdét vonultat fel a Street Food Show 21 ételstandja mellé - tájékoztattak a szervezők.
|
 |
MA KEZDŐDIK A BUDAPESTI PÁLINKAFESZTIVÁL |
GK-Press/cs |
|
Ma kezdődik a IX. Budapesti Pálinkafesztivál a Városháza Parkban, ahol négy napon át 27 kiállító több mint 400 féle párlata, valamint számos koncert és egyéb program várja a közönséget. A Városháza Parkba visszaköltözött programsorozat főszereplői idén a körtepálinkák lesznek. A körte által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkája, amelyet először a fesztiválon kóstolhat meg a közönség.
|
 |
SPÁRGÁS BORJÚTEKERCS |
GK-Press/cs |
|
Hozzávalók: 1 spárgakonzerv, 4 szelet borjúhús, 4 szelet füstölt sonka vagy baconszalonna, vaj vagy olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 4-5 dl húsleves – kockából is lehet -, só, bors, ecet, petrezselyem.
|
 |
ÚJRAÉRTELMEZI A RAKOTT KRUMPLI FOGALMÁT AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁL |
GK-Press/cs |
|
A legváltozatosabb módokon újraálmodott rakott krumplit kóstolhatnak a legnevesebb éttermek kínálatában a Gourmet Fesztivál látogatói május 30. és június 1. között a fővárosi Millenáris Parkban. A fesztivál célja, hogy bemutassa a hazai gasztronómia állapotának keresztmetszetét. Az élmezőnybe tartozó mintegy ötven étterem, cukrászdák, borászatok, pálinkaházak és egyéb kiállítók mutatkoznak be. Egyedülálló a rendezvény, mert nincs még egy olyan alkalom, ahol ennyi, a gasztronómia élvonalába tartozó étterem mutatkozna be egy helyen - mondta el Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője.
|
 |
NEMZETKÖZI ÍZEKET VONULTAT FEL A MÁSODIK BUDAPESTI LEVES ÉS FŐZELÉK FESZTIVÁL |
GK-Press |
|
Jellegzetes magyar fogásokkal és számos ország tradicionális specialitásaival várja vendégeit a hétvégén a második Budapesti Leves és Főzelék Fesztivál a Palotanegyedben. A látogatók a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100 féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg a fesztiválon - hangzott el a programot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.
|
 |
BUDAPEST: MEGNYÍLT A 7. MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA |
GK-Press/cs |
|
Megnyílt szombat délelőtt a Magyar Ízek Vására a budapesti Millenárison - a hetedik alkalommal megrendezett gasztronómiai vásár középpontjában ezúttal a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények állnak. A vásáron 150 kistermelő mutatja be termékeit, olyan különlegességeket, mint az édesköménnyel fűszerezett erdei gyümölcsös camembert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt és a kapros zsendice. Összesen harminc sajtmester megközelítőleg 6000 kilogramm sajttal és különleges kézműves tejtermékekkel várja a látogatókat.
|
 |
|