© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Július
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

ÉV HALA-SZAVAZÁS: A MAGYAR BUCÓ ÉS A SÜGÉR CSATÁZIK AZ ELSŐSÉGÉRT

   

 

Célegyenesbe ért a Magyar Haltani Társaság által immár hagyományosan meghirdetett, Az év hala-közönségszavazás, amelyen a természetvédők favoritja, a magyar bucó és a horgászok jelöltje, a sügér közül kerülhet ki a győztes. Harka Ákos, a társaság elnöke elmondta: a napokban izgalmas véghajrá bontakozott ki a versenyben. A garda hívei már nem reménykedhetnek, a két másik hal ugyanis jelentős előnyre tett szert.

Hirdetés

   

>

TÖBB MINT 200 RECEPTTEL JELENT MEG A KÉT CICA KONYHÁJA SZAKÁCSKÖNYVE

GK-Press/cs   

 

Több, mint 200 recepttel jelent meg a Két cica konyhája blog első szakácskönyve, amelyet szerdán mutattak be Budapesten. "Receptjeim többsége régi, házias magyar étel, amiket még a nagymamáimtól tanultam gyermekkoromban Moson megyében. Kilencéves korom óta főzök, ott nőttem föl a konyhában, ott írtam a leckét a konyhaasztalon" - magyarázta Bezselics Ildikó, a blog és a szakácskönyv szerzője, aki korábban női magazinok főszerkesztője volt.

HURKAFESZTIVÁLT RENDEZNEK SZOMBATON, SZENNÁN

   

 

Minden a hurkáról szól szombaton, Szennán, ahol immár hetedik alkalommal versengenek a helyi és a környező települések, valamint az ország távolabbi részéről érkező csapatok, hogy hagyományos és különleges ízesítésű hurkáikkal elnyerjék a zsűri és a szervezők várakozása szerint mintegy kétezer vendég tetszését.

BOROS KÖNYV BEMUTATÓJÁVAL NYITOTT A PEKINGI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZET

   

MEGNYÍLT A KÉZMŰVES MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA

   

 

Megnyílt pénteken a Kézműves Magyar Ízek Vására a fővárosban, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató vásár központi terméke idén a hal- és vadhús. A háromnapos vásár helyszíne a budapesti Millenáris park B-épülete, ahol az esemény a Vadászkamara Kürtegyüttesének bemutatójával vette kezdetét.

NEMZETKÖZI HURKAFESZTIVÁLT RENDEZNEK TÁPIÓSZENTMÁRTONBAN

   

 

A falusi disznótor hangulatát idézi fel szombaton Tápiószentmártonban a kilencedik nemzetközi hurkatöltő fesztivál - mondta el a Pest megyei település polgármestere. A nagy megméretésbe 50 csapat nevezett be, közöttük most első alkalommal bolgár és csángó versenyzők, akik a hazai, a szlovák és délvidéki vetélytársakkal küzdenek meg a díjakért.

ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYT HIRDETNEK KÖZÉTKEZTETŐ CÉGEK SZÁMÁRA

   

 

Országos szakácsversenyt hirdet a magyar közétkeztetésben részt vevő cégek számára a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A megmérettetésen netto 420 forintból kell tápláló és finom ételeket készíteni. Az Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel meghirdetett kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. "A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel nettó 420 forintból is lehet tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között" - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében.

KLASSZIKUS ÉS MODERNIZÁLT RECEPTEKET MUTAT BE AZ ÚJ GUNDEL SZAKÁCSKÖNYV

   

A fővárosi Gundel Étteremben, ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.

MEGKEZDŐDÖTT A MAGYAR SAJTÚT HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSE

   

 

A magyarországi borutakhoz hasonlóan megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők nemcsak saját portékáikat árusítják és kínálják, hanem turistákat is fogadnak – mondta a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők Egyesülete elnöke szombaton.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM