ÉV HALA-SZAVAZÁS: A MAGYAR BUCÓ ÉS A SÜGÉR CSATÁZIK AZ ELSŐSÉGÉRT |
|
|
Célegyenesbe ért a Magyar Haltani Társaság által immár hagyományosan meghirdetett, Az év hala-közönségszavazás, amelyen a természetvédők favoritja, a magyar bucó és a horgászok jelöltje, a sügér közül kerülhet ki a győztes. Harka Ákos, a társaság elnöke elmondta: a napokban izgalmas véghajrá bontakozott ki a versenyben. A garda hívei már nem reménykedhetnek, a két másik hal ugyanis jelentős előnyre tett szert.
|
 |
Hirdetés |
|
|
>
|
 |
TÖBB MINT 200 RECEPTTEL JELENT MEG A KÉT CICA KONYHÁJA SZAKÁCSKÖNYVE |
GK-Press/cs |
|
Több, mint 200 recepttel jelent meg a Két cica konyhája blog első szakácskönyve, amelyet szerdán mutattak be Budapesten. "Receptjeim többsége régi, házias magyar étel, amiket még a nagymamáimtól tanultam gyermekkoromban Moson megyében. Kilencéves korom óta főzök, ott nőttem föl a konyhában, ott írtam a leckét a konyhaasztalon" - magyarázta Bezselics Ildikó, a blog és a szakácskönyv szerzője, aki korábban női magazinok főszerkesztője volt.
|
 |
HURKAFESZTIVÁLT RENDEZNEK SZOMBATON, SZENNÁN |
|
|
Minden a hurkáról szól
szombaton, Szennán, ahol immár hetedik alkalommal versengenek a helyi és a
környező települések, valamint az ország távolabbi részéről érkező csapatok,
hogy hagyományos és különleges ízesítésű hurkáikkal elnyerjék a zsűri és a
szervezők várakozása szerint mintegy kétezer vendég tetszését.
|
 |
BOROS KÖNYV BEMUTATÓJÁVAL NYITOTT A PEKINGI MAGYAR KULTURÁLIS INTÉZET |
|
|
|
 |
MEGNYÍLT A KÉZMŰVES MAGYAR ÍZEK VÁSÁRA |
|
|
Megnyílt pénteken a Kézműves
Magyar Ízek Vására a fővárosban, a hagyományos kézműves termékeket felvonultató
vásár központi terméke idén a hal- és vadhús. A háromnapos vásár helyszíne a
budapesti Millenáris park B-épülete, ahol az esemény a Vadászkamara
Kürtegyüttesének bemutatójával vette kezdetét.
|
 |
NEMZETKÖZI HURKAFESZTIVÁLT RENDEZNEK TÁPIÓSZENTMÁRTONBAN |
|
|
A falusi disznótor hangulatát
idézi fel szombaton Tápiószentmártonban a kilencedik nemzetközi hurkatöltő
fesztivál - mondta el a Pest megyei település polgármestere. A nagy
megméretésbe 50 csapat nevezett be, közöttük most első alkalommal bolgár és
csángó versenyzők, akik a hazai, a szlovák és délvidéki vetélytársakkal
küzdenek meg a díjakért.
|
 |
ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYT HIRDETNEK KÖZÉTKEZTETŐ CÉGEK SZÁMÁRA |
|
|
Országos szakácsversenyt
hirdet a magyar közétkeztetésben részt vevő cégek számára a Nemzeti
Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete.
A megmérettetésen netto 420 forintból kell tápláló és finom ételeket készíteni.
Az Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel meghirdetett kétfordulós
vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. "A cél, hogy bebizonyítsuk,
kis odafigyeléssel nettó 420 forintból is lehet tápláló és finom ebédet
készíteni nagyüzemi körülmények között" - olvasható a Vidékfejlesztési
Minisztérium közleményében.
|
 |
KLASSZIKUS ÉS MODERNIZÁLT RECEPTEKET MUTAT BE AZ ÚJ GUNDEL SZAKÁCSKÖNYV |
|
|
A fővárosi Gundel Étteremben,
ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a
novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató
keretében mutattak be Budapesten.
|
 |
MEGKEZDŐDÖTT A MAGYAR SAJTÚT HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSE |
|
|
A magyarországi borutakhoz
hasonlóan megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves
sajtkészítők nemcsak saját portékáikat árusítják és kínálják, hanem turistákat
is fogadnak – mondta a Kis-, Közép- és Agrárvállalkozók, Sajtkészítők
Egyesülete elnöke szombaton.
|
 |
|