© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

ŐSZI GASZTRONÓMIAI SÉTÁK ÍNYENCEKNEK ÉS KÍVÁNCSIAKNAK

   

 

A gyorsételek, a kínai és a kóser konyha, a legjobb borok, a kávék és Krúdy kocsmáinak világába kalauzolják el a gasztronómia iránt elkötelezett és a főváros legendáira kíváncsi érdeklődőket a Hosszúlépés csapatának őszi sétái.

PISZTRÁNG- ÉS BORFESZTIVÁLT RENDEZNEK A HÉT VÉGÉN TAPOLCÁN

   

 

Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb pisztrángtelepéről származó halakkal és balatoni borokkal várják a látogatókat a péntektől vasárnapig tartó III. Pisztráng- és Borfesztiválon, Tapolcán. A város alatt húzódó barlangrendszer számtalan földalatti tóval rendelkezik, amelyből egy csónakázható is: a földalatti vizek közvetlen összeköttetésben vannak a város szimbólumává vált Malom-tóval és az idén elkészült parti sétánnyal, ez a helyszíne a pisztráng- és borfesztiválnak.

PAPRIKAFESZTIVÁL SZEGEDEN

   

Minden a paprikáról szól október 5-én Szeged-Alsóvároson. A fesztiválon bemutatják a fűszernövény múltját és jelenét, számtalan felhasználási módját és különleges fajtáit. A fesztivál két helyszínen zajlik, mivel kapcsolódik az alsóvárosi Napsugaras Tájház programjaihoz. A Ferences Látogatóközpontban a kolostori hagyományok, a gasztronómia és a paprika jótékony hatásai kapnak főszerepet – mondta Petri Márta főszervező, az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont vezetője a szerdai sajtótájékoztatón.

KÉTSZÁZFÉLE KÁPOSZTÁS ÉTELT KÉSZÍTENEK EL DEMECSERBEN A HÉT VÉGÉN

   

 

Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt, köztük töltött-, toros- és székelykáposztát készít el szombaton és vasárnap a 9. Káposztás Napokon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecserben. Az eseményen a készítés és a kóstoltatás mellett kiemelten kezelik a káposztával kapcsolatos ősi hagyományokat, a gyalulást és a taposást is - mondta el Kiss Gyula polgármester az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Nyíregyházán.

MEGNYÍLT A DEBRECENI PÁLINKA- ÉS PÁROSKOLBÁSZ-FESZTIVÁL

   

 

Tizenöt hazai pálinkaház több száz különlegessége, a helyi éttermek kínálta debreceni páros kolbász és számos koncert várja vasárnapig a látogatókat a csütörtökön megnyílt Zamat pálinka- és pároskolbász-fesztiválon Debrecenben.

PÉNTEKEN KEZDŐDIK A XXIV. KALOCSAI PAPRIKAFESZTIVÁL

   

 

Pénteken kezdődik a XXIV. Kalocsai Paprikafesztivál. A paprika betakarításának idejéhez köthető kulturális rendezvénysorozat keretében lesznek koncertek, utcabál és szakmai programok is. Az idei paprikafesztivál több újdonsággal várja mindazokat, akik testközelből szeretnék megismerni az ezeréves érseki város hagyományait, gasztronómiáját és világhírnévre szert tett fűszernövényét, a pirospaprikát – mondta el Kalocsa önkormányzatának sajtóreferense.

A TIZEDIK HALUSKAFESZTIVÁLT RENDEZIK VANYARCON

   

Tizedik alkalommal rendezik meg a haluskafesztivált szombaton a Nógrád megyei Vanyarcon; a főzőversennyel egybekötött jubileumi rendezvényen a vanyarci lakodalmast is bemutatják a fellépő csoportok - tájékoztatott a szervező Nógrád-Hevesi Szlovákok Egyesülete elnöke. Nedeliczki Teréz elmondta: a főzőversenyen idén 23 csapat indul Nógrád és Pest megyéből, valamint Szlovákiából. Vanyarcra érkezik a Besztercebányai Haluskás Egyesület is, ők szervezik a szlovákiai Terhelyben a haluskafőző- és evő világbajnokságot.

KETTŐS REKORDOT ÁLLÍTOTTAK FEL A NAGYKANIZSAI DÖDÖLLEFESZTIVÁLON

   

 

Több mint fél tonna nyersanyag felhasználásával kettős, 26 órán át tartó dödöllepirítási rekordot állítottak fel a nagykanizsai dödöllefesztiválon. A jubileumi, 10. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál keretében egy tízfős csapat, valamint egyéni rekord-várományosként Czimmermann József arra vállalkozott, hogy 26 órán keresztül folyamatosan készítik a jellegzetes zalai-vasi burgonyás finomságot. A csapat tagjai egymást váltva, megszakítás nélkül álltak a sütők előtt, míg az egyéni kísérlet végrehajtója nyolc óránként csupán 15 percnyi pihenőt tarthatott.

PAPRIKÁS CSOKOLÁDÉTORTA NYERTE A HOBBICUKRÁSZOK VERSENYÉT

   

 

Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából, olvadó étcsokoládé mousse-ból áll az a torta, amely megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak szóló versenyét. Nevezni fehér cukortól, fehér liszttől, adalékanyagoktól mentes süteményekkel lehetett.

GASZTROFESZTIVÁL LESZ PÁLINKAKÓSTOLÁSSAL A HÉT VÉGÉN GÖNCÖN

   

 

Hamisítatlan betyáros vendégszeretet várja azokat a látogatókat, akik szeptember 6. és 8. között ellátogatnak a Pálinkás Gönczi Gasztrofesztiválra - tájékoztattak a szervezők. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a résztvevők megkóstolhatják az eredeti technológiával készített gönci barackpálinkát, emellett együtt mulathatnak többek között Török Ádámmal és a Minivel, Szűcs Judittal, Balázs Fecóval, Demjén Ferenccel.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM