© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. November
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

PÉNTEKEN KEZDŐDIK A XXIV. KALOCSAI PAPRIKAFESZTIVÁL

   

 

Pénteken kezdődik a XXIV. Kalocsai Paprikafesztivál. A paprika betakarításának idejéhez köthető kulturális rendezvénysorozat keretében lesznek koncertek, utcabál és szakmai programok is. Az idei paprikafesztivál több újdonsággal várja mindazokat, akik testközelből szeretnék megismerni az ezeréves érseki város hagyományait, gasztronómiáját és világhírnévre szert tett fűszernövényét, a pirospaprikát – mondta el Kalocsa önkormányzatának sajtóreferense.

A TIZEDIK HALUSKAFESZTIVÁLT RENDEZIK VANYARCON

   

Tizedik alkalommal rendezik meg a haluskafesztivált szombaton a Nógrád megyei Vanyarcon; a főzőversennyel egybekötött jubileumi rendezvényen a vanyarci lakodalmast is bemutatják a fellépő csoportok - tájékoztatott a szervező Nógrád-Hevesi Szlovákok Egyesülete elnöke. Nedeliczki Teréz elmondta: a főzőversenyen idén 23 csapat indul Nógrád és Pest megyéből, valamint Szlovákiából. Vanyarcra érkezik a Besztercebányai Haluskás Egyesület is, ők szervezik a szlovákiai Terhelyben a haluskafőző- és evő világbajnokságot.

KETTŐS REKORDOT ÁLLÍTOTTAK FEL A NAGYKANIZSAI DÖDÖLLEFESZTIVÁLON

   

 

Több mint fél tonna nyersanyag felhasználásával kettős, 26 órán át tartó dödöllepirítási rekordot állítottak fel a nagykanizsai dödöllefesztiválon. A jubileumi, 10. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál keretében egy tízfős csapat, valamint egyéni rekord-várományosként Czimmermann József arra vállalkozott, hogy 26 órán keresztül folyamatosan készítik a jellegzetes zalai-vasi burgonyás finomságot. A csapat tagjai egymást váltva, megszakítás nélkül álltak a sütők előtt, míg az egyéni kísérlet végrehajtója nyolc óránként csupán 15 percnyi pihenőt tarthatott.

PAPRIKÁS CSOKOLÁDÉTORTA NYERTE A HOBBICUKRÁSZOK VERSENYÉT

   

 

Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából, olvadó étcsokoládé mousse-ból áll az a torta, amely megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak szóló versenyét. Nevezni fehér cukortól, fehér liszttől, adalékanyagoktól mentes süteményekkel lehetett.

GASZTROFESZTIVÁL LESZ PÁLINKAKÓSTOLÁSSAL A HÉT VÉGÉN GÖNCÖN

   

 

Hamisítatlan betyáros vendégszeretet várja azokat a látogatókat, akik szeptember 6. és 8. között ellátogatnak a Pálinkás Gönczi Gasztrofesztiválra - tájékoztattak a szervezők. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a résztvevők megkóstolhatják az eredeti technológiával készített gönci barackpálinkát, emellett együtt mulathatnak többek között Török Ádámmal és a Minivel, Szűcs Judittal, Balázs Fecóval, Demjén Ferenccel.

MEGKEZDŐDÖTT A NEMZETEK SAJTVERSENYE

   

 

Tizenöt európai ország részvételével kedden elkezdődött a nemzetek sajtversenye. Az érdeklődők az interneten szavazhatnak kedvencükre. A SZEGA Nemzetek Sajtversenye elnevezésű megmérettetésen Belgium, Ciprus, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Olaszország, Portugália, Szlovákia, Spanyolország és Magyarország egy-egy tradicionálisan nemzeti sajtként számon tartott sajtfajtája vesz részt.

ŐSZI GASZTRONÓMIAI PROGRAMOK NYÍREGYHÁZÁN

   

 

Kapros vadmalac leves, cibere, krumpli lángos és mocskos tészta is szerepel az újra elkészített egykori népi ételek közül az őszi gasztronómiai programsorozat étlapján, Nyíregyházán. Szarka Judit, a szervező Nyilas Fogadó munkatársa elmondta: az Őszi kalandok nevet viselő rendezvénysorozat szeptember 8-án, vasárnap szatmár-beregi íz kavalkáddal kezdődik, a tájegység régi ételei közül meg lehet majd kóstolni a ciberét, a krumpli lángost, a szilvalekváros fánkot, a szilvás gombócot, sőt a híres mocskos tésztát is.

ESZTÁRI FESZTIVÁL: KÉSZÜL AZ ÓRIÁSI ADAG TARHONYÁS LECSÓ

   

Tarhonyás lecsót készítettek szombaton a résztvevők az esztári lecsófesztiválon. A négy méter átmérőjű üstben készített lecsóhoz négyszázhúsz kilogramm paprikát, kétszáz kilogramm paradicsomot, százötven kilogramm hagymát, húsz kilogramm hagymát, harminc kilogramm tarhonyát és ötven liter étolajat használtak fel.

CSIRKEPAPRIKÁS FESZTIVÁLT TARTANAK SIKLÓSON

   

TÓCSNI FESZTIVÁLT RENDEZNEK BIRIBEN

   

 

Két és fél mázsa burgonyából sütnek lapcsánkát a Tócsni Fesztiválon, szombaton Biriben, ahol a térség legnagyobb ingyenes könnyűzenei programja is várja az érdeklődőket. A réges régi hagyományok szerint készítik a tócsnit, vagy ahogy Szabolcsban sokan hívják, a lapcsánkát.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI

- BUDAPEST: ÉVADNYITÓ FESZTIVÁLLAL KEZDŐDIK A MAGYAR-SZERB KULTURÁLIS ÉVAD VASÁRNAP

- ÚJABB DROGKERESKEDŐ BUKOTT LE – PUTNOKON ÉS KÖRNYÉKÉN TERJESZTETTE A KÁBÍTÓSZERT!