© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

PAPRIKÁS CSOKOLÁDÉTORTA NYERTE A HOBBICUKRÁSZOK VERSENYÉT

   

 

Sültpaprika lekvárból, kakaós mandulapiskótából, olvadó étcsokoládé mousse-ból áll az a torta, amely megnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hobbicukrászoknak szóló versenyét. Nevezni fehér cukortól, fehér liszttől, adalékanyagoktól mentes süteményekkel lehetett.

GASZTROFESZTIVÁL LESZ PÁLINKAKÓSTOLÁSSAL A HÉT VÉGÉN GÖNCÖN

   

 

Hamisítatlan betyáros vendégszeretet várja azokat a látogatókat, akik szeptember 6. és 8. között ellátogatnak a Pálinkás Gönczi Gasztrofesztiválra - tájékoztattak a szervezők. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a résztvevők megkóstolhatják az eredeti technológiával készített gönci barackpálinkát, emellett együtt mulathatnak többek között Török Ádámmal és a Minivel, Szűcs Judittal, Balázs Fecóval, Demjén Ferenccel.

MEGKEZDŐDÖTT A NEMZETEK SAJTVERSENYE

   

 

Tizenöt európai ország részvételével kedden elkezdődött a nemzetek sajtversenye. Az érdeklődők az interneten szavazhatnak kedvencükre. A SZEGA Nemzetek Sajtversenye elnevezésű megmérettetésen Belgium, Ciprus, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Olaszország, Portugália, Szlovákia, Spanyolország és Magyarország egy-egy tradicionálisan nemzeti sajtként számon tartott sajtfajtája vesz részt.

ŐSZI GASZTRONÓMIAI PROGRAMOK NYÍREGYHÁZÁN

   

 

Kapros vadmalac leves, cibere, krumpli lángos és mocskos tészta is szerepel az újra elkészített egykori népi ételek közül az őszi gasztronómiai programsorozat étlapján, Nyíregyházán. Szarka Judit, a szervező Nyilas Fogadó munkatársa elmondta: az Őszi kalandok nevet viselő rendezvénysorozat szeptember 8-án, vasárnap szatmár-beregi íz kavalkáddal kezdődik, a tájegység régi ételei közül meg lehet majd kóstolni a ciberét, a krumpli lángost, a szilvalekváros fánkot, a szilvás gombócot, sőt a híres mocskos tésztát is.

ESZTÁRI FESZTIVÁL: KÉSZÜL AZ ÓRIÁSI ADAG TARHONYÁS LECSÓ

   

Tarhonyás lecsót készítettek szombaton a résztvevők az esztári lecsófesztiválon. A négy méter átmérőjű üstben készített lecsóhoz négyszázhúsz kilogramm paprikát, kétszáz kilogramm paradicsomot, százötven kilogramm hagymát, húsz kilogramm hagymát, harminc kilogramm tarhonyát és ötven liter étolajat használtak fel.

CSIRKEPAPRIKÁS FESZTIVÁLT TARTANAK SIKLÓSON

   

TÓCSNI FESZTIVÁLT RENDEZNEK BIRIBEN

   

 

Két és fél mázsa burgonyából sütnek lapcsánkát a Tócsni Fesztiválon, szombaton Biriben, ahol a térség legnagyobb ingyenes könnyűzenei programja is várja az érdeklődőket. A réges régi hagyományok szerint készítik a tócsnit, vagy ahogy Szabolcsban sokan hívják, a lapcsánkát.

ZÖLDSÉGKRÉMLEVES

   

Hozzávalók: 1 kg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karfiol, karalábé, zöldborsó, brokkoli), 20 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, olaj, só, bors, reszelt szerecsendió, 2 tojássárgája, 2 dl tej, bazsalikom.

NEMZETKÖZI TÖLTÖTTKÁPOSZTA-FŐZŐ VERSENYT RENDEZNEK RÖSZKÉN

   

 

Nemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyt rendeznek szombaton a Csongrád megyei Röszkén. A gasztronómiai vetélkedőre több tucat csapat nevezett Magyarországról és a határon túlról. A legtöbb versenyző helybéli vagy a környékbeli településekről érkezik a határ menti községbe, de a bográcsok mellé állnak többen a vajdasági Magyarkanizsáról, Horgosról, illetve a Temes megyei Végvárról is - közölte Borbásné Márki Márta polgármester.

Barokk ételfőző fesztivál lesz a hétvégén Fertődön

   

 

Az első Esterházy barokk ételfőző fesztivált a hétvégén tartják Eszterházán, a mai Fertődön. A program célja, hogy felelevenítsék és megőrizzék a barokk hagyományokat, a kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit – mondta el Klötzl Géza ötletgazda, főszervező szerdán. Ismertetése szerint a versenyző csapatok az úri konyha és a csárdakonyha kategóriában mérhetik össze tudásukat. Az előbbiben nyolc-tíz csapatot várnak, az utóbbiban 15-20 társaságra számítanak a szervezők.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM