© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Lángos-rekordkísérletre készül Zánka

   

 

Lángos-rekordkísérletre készülnek Zánkán: a korábbi rekordot felállítók segítségével a világ legnagyobb lángosát tervezik megsütni, amelynek átmérője terveik szerint meghaladja majd a 210 centimétert.

Tejszínes, spárgás csirkemell

   

Hozzávalók: 2 kisebb vagy 1 nagyobb csirkemell, 50 dkg spárga, 3 dl tejszín, 1 zacskó olajbogyó, olaj, vaj, só, bors, gyömbér, 1 citrom.

Kávé-, bor- és pálinkafesztivál társul idén a Szent Iván-éji Mámorhoz Pakson

   

 

A paksi borok és a helyi értékek népszerűsítése a célja a kávé-, bor- és pálinkafesztiválnak, amelyet első alkalommal rendez a Fabro Pincészet Pakson, a kivételes adottságú Sárgödör téren június 29-én, szombaton.

Hungarikum lett a karcagi birkapörkölt

   

A Hungarikumok Gyűjteményének részévé vált a karcagi birkapörkölt, amelyet a mai napig egyedülálló, még a nomád korban kialakult módon főznek - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön a Hungarikum Bizottság döntését, a testület kihelyezett karcagi ülése utáni sajtótájékoztatón.

Hat-nyolcezer prószát sütnek ki Zalaegerszegen pünkösdhétfőn

   

Göcseji prószafesztivált rendeznek május 20-án, pünkösdhétfőn Zalaegerszegen. Az előrejelzések szerint a város főterén felállított fesztiválsátorban mintegy 6-8 ezer adag prószát (krumplis lepényt) sütnek ki. A vidám gasztronómiai esemény a zalai megyeszékhely szinte teljes lakosságát érinti - fogalmazott a szervező Keresztury Városi Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Sörújdonságokkal készül a III. Budavári Sörfesztivál

   

 

Mézes-köleses, bodzás, szilvás, sőt gyógynövényekből készült kézműves söröket, angol, ír, belga, horvát, cseh és német nedűket, összesen mintegy kétszáz sörkülönlegességet kóstolhatnak a III. Budavári Sörfesztivál vendégei június 13. és 16. között.

Halfilé spenótágyon

   

Hozzávalók: 80 dkg halfilé (fogas, harcsa, ponty, tonhal), 1 citrom, 20 dkg rizs, 80 dkg spenót, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

A hét végén rendezik meg az első Budai Levesfesztivált

   

 

A fővárosi Császár fürdő, Hild-udvarán rendezik meg április 26. és 28. között az első Budai Levesfesztivált, amelyen Magyarország és a világ ínycsiklandozó és érdekes leveseit kóstolhatják meg a látogatók. A magyar ízek mellett többek között Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Erdély és Oroszország ízei is képviseltetik magukat a gasztronómiai eseményen. Lehet kóstolni tradicionális magyar leveseket, de akár strucclevest, sőt afrikai krokodilragu-levest is.

Belvárosi Sajtfesztivált rendeznek Budapesten

   

                                          

Sajtkészítési kurzussal, sajtos látványkonyhával, sajtaukcióval és hazai termékekkel várja vendégeit az első Belvárosi Sajtfesztivál péntektől vasárnapig a fővárosi Erzsébet téren. A gasztronómiai fesztiválon az ország legjobb sajtházai mutatják be termékeiket. A három nap alatt mintegy harminc kiállító száz termékét kóstolhatják végig a vendégek, akik eközben a sajtkészítő műhelyben például azt is megtanulhatják, hogyan lehet sajtot készíteni otthoni körülmények között.

Gourmet Fesztivál: Középpontban a gulyás

   

 

Az éttermek szinte teljes hazai élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és június 2. között a Gourmet Fesztivál, amelynek idei kiemelt témája a gulyás lesz. "A Gourmet Fesztivál mára egyértelműen a legfontosabb olyan hazai csúcsgasztronómiai rendezvénnyé vált, amely széles tömegek számára is elérhető" - mondta a fesztivált harmadik éve szervező Sziget Kft. ügyvezetője a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM