© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. November
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

ZÖLDSÉGKRÉMLEVES

   

Hozzávalók: 1 kg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karfiol, karalábé, zöldborsó, brokkoli), 20 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, olaj, só, bors, reszelt szerecsendió, 2 tojássárgája, 2 dl tej, bazsalikom.

NEMZETKÖZI TÖLTÖTTKÁPOSZTA-FŐZŐ VERSENYT RENDEZNEK RÖSZKÉN

   

 

Nemzetközi töltöttkáposzta-főző versenyt rendeznek szombaton a Csongrád megyei Röszkén. A gasztronómiai vetélkedőre több tucat csapat nevezett Magyarországról és a határon túlról. A legtöbb versenyző helybéli vagy a környékbeli településekről érkezik a határ menti községbe, de a bográcsok mellé állnak többen a vajdasági Magyarkanizsáról, Horgosról, illetve a Temes megyei Végvárról is - közölte Borbásné Márki Márta polgármester.

Barokk ételfőző fesztivál lesz a hétvégén Fertődön

   

 

Az első Esterházy barokk ételfőző fesztivált a hétvégén tartják Eszterházán, a mai Fertődön. A program célja, hogy felelevenítsék és megőrizzék a barokk hagyományokat, a kor gasztronómiáját, a barokk egykori ízeit – mondta el Klötzl Géza ötletgazda, főszervező szerdán. Ismertetése szerint a versenyző csapatok az úri konyha és a csárdakonyha kategóriában mérhetik össze tudásukat. Az előbbiben nyolc-tíz csapatot várnak, az utóbbiban 15-20 társaságra számítanak a szervezők.

Lángos-rekordkísérletre készül Zánka

   

 

Lángos-rekordkísérletre készülnek Zánkán: a korábbi rekordot felállítók segítségével a világ legnagyobb lángosát tervezik megsütni, amelynek átmérője terveik szerint meghaladja majd a 210 centimétert.

Tejszínes, spárgás csirkemell

   

Hozzávalók: 2 kisebb vagy 1 nagyobb csirkemell, 50 dkg spárga, 3 dl tejszín, 1 zacskó olajbogyó, olaj, vaj, só, bors, gyömbér, 1 citrom.

Kávé-, bor- és pálinkafesztivál társul idén a Szent Iván-éji Mámorhoz Pakson

   

 

A paksi borok és a helyi értékek népszerűsítése a célja a kávé-, bor- és pálinkafesztiválnak, amelyet első alkalommal rendez a Fabro Pincészet Pakson, a kivételes adottságú Sárgödör téren június 29-én, szombaton.

Hungarikum lett a karcagi birkapörkölt

   

A Hungarikumok Gyűjteményének részévé vált a karcagi birkapörkölt, amelyet a mai napig egyedülálló, még a nomád korban kialakult módon főznek - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön a Hungarikum Bizottság döntését, a testület kihelyezett karcagi ülése utáni sajtótájékoztatón.

Hat-nyolcezer prószát sütnek ki Zalaegerszegen pünkösdhétfőn

   

Göcseji prószafesztivált rendeznek május 20-án, pünkösdhétfőn Zalaegerszegen. Az előrejelzések szerint a város főterén felállított fesztiválsátorban mintegy 6-8 ezer adag prószát (krumplis lepényt) sütnek ki. A vidám gasztronómiai esemény a zalai megyeszékhely szinte teljes lakosságát érinti - fogalmazott a szervező Keresztury Városi Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Sörújdonságokkal készül a III. Budavári Sörfesztivál

   

 

Mézes-köleses, bodzás, szilvás, sőt gyógynövényekből készült kézműves söröket, angol, ír, belga, horvát, cseh és német nedűket, összesen mintegy kétszáz sörkülönlegességet kóstolhatnak a III. Budavári Sörfesztivál vendégei június 13. és 16. között.

Halfilé spenótágyon

   

Hozzávalók: 80 dkg halfilé (fogas, harcsa, ponty, tonhal), 1 citrom, 20 dkg rizs, 80 dkg spenót, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI

- BUDAPEST: ÉVADNYITÓ FESZTIVÁLLAL KEZDŐDIK A MAGYAR-SZERB KULTURÁLIS ÉVAD VASÁRNAP

- ÚJABB DROGKERESKEDŐ BUKOTT LE – PUTNOKON ÉS KÖRNYÉKÉN TERJESZTETTE A KÁBÍTÓSZERT!