© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Szombaton nyit az első balatoni hal- és termelői piac Gyenesdiáson

   

 

Kibővített és a helyi kistermelőkre alapozott kínálattal már a harmadik szezonját kezdi meg szombaton az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson - mondta Gál Lajos, a település polgármestere pénteken. A piac legfőbb vonzerejét a balatoni hal jelenti, az idei év egyik újításaként a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. pavilonjában friss halat is kínálnak majd. A tógazda az előre meghirdetett fogásnapokon a halászhajóiról hozza az élő halat, amit jégtálcán árusítanak, de a megújult halsütödében frissen elkészített balatoni halat is lehet venni.

Almás sült máj

   

Hozzávalók: 4 nagyobb, vagy 8 kisebb szelet borjúmáj, 4 alma, 10 dkg aszalt szilva, liszt, 1 citrom, 2 fej vöröshagyma, vaj vagy olaj, pici só, bors.  

Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál a gyulai Várkertben

   

 

Szombaton kezdődik a gyulai Várkertben a negyedik nemzetközi Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál. A rendezvény a szárazkolbászok és a füstölt hentesáruk készítéséről szól, hentesüzemek mutatkoznak be és versenyeztetik termékeiket - tájékoztatott Dinya Imre főszervező, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke. A főszervező elmondta: tavaly több mint húszezer látogatója volt a rendezvénynek, a szakmai versenyre 16 országból 116 termékkel - kolbászokkal és füstölt hentesárukkal - neveztek be magánszemélyek, illetve kereskedelmi mennyiséget előállító termelők és húsüzemek.

Megtartotta Michelin-csillagát a budapesti Costes és az Onyx

   

 

Ismét kiérdemelte a Michelin egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb gasztrokalauza csütörtökön jelentette meg 2013-as európai kötetét. A Main Cities of Europe 2013 (Európa főbb városai) című kiadvány inspektorai Magyarországról Budapest éttermeit vizsgálták; a magyar fővárosból ezúttal nem nyerte el új vendéglátóhely a Michelin-csillagot - értesült a vilagevo.blog.hu. A Ráday utcai Costes 2010-ben, míg a Vörösmarty téri Onyx 2011-ben érdemelte ki első ízben a rangos elismerést.

A legújabb kollekciókat mutatja be a Konyhakiállítás a hétvégén

   

 

A legújabb konyhabútor- és konyhagép-kollekciókkal, a hazai és nemzetközi gyártók újdonságaival, enteriőrökkel és gasztronómiai bemutatókkal várja a látogatókat a Konyhakiállítás péntektől vasárnapig a fővárosban. A Papp László Budapest Sportarénában több mint száz kiállító mutatja be a hazai és nemzetközi gyártók újdonságait. A konyhabútor mellett az érdeklődők a legfontosabb konyhagépek, mosogatók, csaptelepek, munkalapok vagy konyhai eszközök területén is megismerhetik az újdonságokat, az év trendjeit.

A kávék és párlatok világa mutatkozik be a hétvégén, Budapesten

   

 

Világhírű kávékkal, italkülönlegességekkel, kóstolásokkal, bemutatókkal, sőt országos bajnokságokkal is várja a szakmabelieket és a kávézás rajongóit a kétnapos KávéBár Bazár a hétvégén a fővárosban, a Hotel Corinthiában. A rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak, amelyen a kávékészítés mesterei öt kategóriában indulhatnak.

Magyar Ízek Bálját rendeznek a gödöllői királyi kastélyban

   

 

Szilvásváradi pisztráng kaviárt, konfitált vizibivalynyakat és szürkemarha borjú bélszínt is kóstolhatnak az első Magyar Ízek Báljának vendégei a gödöllői királyi kastélyban március 2-án. Az eseményt a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi a tradicionális magyar ízek, a gasztrokultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése érdekében.

Budapest: A Costes lett a 2012-es év étterme

   

A Costest választották meg az 2012-es év éttermének, így a budapesti vendéglő 2009 után már másodszor nyerte el a Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését. Az első magyar Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke, Miguel Rocha Vieira vette át hétfő este a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide elismerést Bálint Attila üzletágvezetőtől, a Raiffeisen bank képviselőjétől.

Új háromcsillagos séfet avatott a francia Michelin-kalauz

   

 

A 35 éves Arnaud Donckele személyében idén új háromcsillagos séfet avatott a Michelin hotel- és étteremkalauz francia kiadása. A mediterrán specialitásokat kínáló Vague d'or étterem a Földközi-tenger partján fekvő Saint-Tropez üdülőhely egyik luxushoteljében, a Résidence de la pinede-ben található, amelynek konyháját 2005 óta irányítja Arnaud Donckele. A zárt klubként működő étterem megkoronázásával 27-re emelkedett a háromcsillagos helyek száma Franciaországban, ahol 82 kétcsillagos és 487 egycsillagos étterem is található.

Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál

   

 

Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál, ahol a hal ízű vattacukortól az afrikaiharcsa-szalámin át az orosz vodkás hallevesig és az egyéni receptek alapján elkészített magyaros halászlevekig a magyar és az ázsiai halgasztronómia szinte minden szegmensét bemutatják. Az Erzsébet téren, vasárnap záruló esemény nem egyetlen fajra koncentrál, hanem igyekszik a teljes magyarországi halpalettát bemutatni. Emellett az ingyenesen látogatható fesztivál vendégei megismerkedhetnek a vietnámi, a thaiföldi és a japán halkultúra remekeivel, a tenger gyümölcseinek elkészítési technikáival is.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM