Szombaton nyit az első balatoni hal- és termelői piac Gyenesdiáson |
|
|
Kibővített és a helyi
kistermelőkre alapozott kínálattal már a harmadik szezonját kezdi meg szombaton
az I. Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson - mondta Gál Lajos, a
település polgármestere pénteken. A piac legfőbb vonzerejét a balatoni hal
jelenti, az idei év egyik újításaként a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
pavilonjában friss halat is kínálnak majd. A tógazda az előre meghirdetett
fogásnapokon a halászhajóiról hozza az élő halat, amit jégtálcán árusítanak, de
a megújult halsütödében frissen elkészített balatoni halat is lehet venni.
|
 |
Almás sült máj |
|
|
Hozzávalók: 4 nagyobb, vagy 8
kisebb szelet borjúmáj, 4 alma, 10 dkg aszalt szilva, liszt, 1 citrom, 2 fej
vöröshagyma, vaj vagy olaj, pici só, bors.
|
 |
Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál a gyulai Várkertben |
|
|
Szombaton kezdődik a gyulai
Várkertben a negyedik nemzetközi Kolbász- és Sódarmustra Fesztivál. A
rendezvény a szárazkolbászok és a füstölt hentesáruk készítéséről szól,
hentesüzemek mutatkoznak be és versenyeztetik termékeiket - tájékoztatott Dinya
Imre főszervező, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke. A
főszervező elmondta: tavaly több mint húszezer látogatója volt a rendezvénynek,
a szakmai versenyre 16 országból 116 termékkel - kolbászokkal és füstölt
hentesárukkal - neveztek be magánszemélyek, illetve kereskedelmi mennyiséget
előállító termelők és húsüzemek.
|
 |
Megtartotta Michelin-csillagát a budapesti Costes és az Onyx |
|
|
Ismét kiérdemelte a Michelin
egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb
gasztrokalauza csütörtökön jelentette meg 2013-as európai kötetét. A Main
Cities of Europe 2013 (Európa főbb városai) című kiadvány inspektorai
Magyarországról Budapest éttermeit vizsgálták; a magyar fővárosból ezúttal nem
nyerte el új vendéglátóhely a Michelin-csillagot - értesült a vilagevo.blog.hu.
A Ráday utcai Costes 2010-ben, míg a Vörösmarty téri Onyx 2011-ben érdemelte ki
első ízben a rangos elismerést.
|
 |
A legújabb kollekciókat mutatja be a Konyhakiállítás a hétvégén |
|
|
A legújabb konyhabútor- és konyhagép-kollekciókkal, a hazai és nemzetközi gyártók újdonságaival, enteriőrökkel és gasztronómiai bemutatókkal várja a látogatókat a Konyhakiállítás péntektől vasárnapig a fővárosban. A Papp László Budapest Sportarénában több mint száz kiállító mutatja be a hazai és nemzetközi gyártók újdonságait. A konyhabútor mellett az érdeklődők a legfontosabb konyhagépek, mosogatók, csaptelepek, munkalapok vagy konyhai eszközök területén is megismerhetik az újdonságokat, az év trendjeit.
|
 |
A kávék és párlatok világa mutatkozik be a hétvégén, Budapesten |
|
|
Világhírű kávékkal, italkülönlegességekkel, kóstolásokkal, bemutatókkal, sőt országos bajnokságokkal is várja a szakmabelieket és a kávézás rajongóit a kétnapos KávéBár Bazár a hétvégén a fővárosban, a Hotel Corinthiában. A rendezvény ad otthont az Országos Barista Bajnokságnak, amelyen a kávékészítés mesterei öt kategóriában indulhatnak.
|
 |
Magyar Ízek Bálját rendeznek a gödöllői királyi kastélyban |
|
|
Szilvásváradi pisztráng kaviárt, konfitált vizibivalynyakat és szürkemarha borjú bélszínt is kóstolhatnak az első Magyar Ízek Báljának vendégei a gödöllői királyi kastélyban március 2-án. Az eseményt a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség szervezi a tradicionális magyar ízek, a gasztrokultúra ápolása és a magyar termelők népszerűsítése érdekében.
|
 |
Budapest: A Costes lett a 2012-es év étterme |
|
|
A Costest választották meg az 2012-es év éttermének, így a budapesti vendéglő 2009 után már másodszor nyerte el a Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését. Az első magyar Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke, Miguel Rocha Vieira vette át hétfő este a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide elismerést Bálint Attila üzletágvezetőtől, a Raiffeisen bank képviselőjétől.
|
 |
Új háromcsillagos séfet avatott a francia Michelin-kalauz |
|
|
A 35 éves Arnaud Donckele személyében idén új háromcsillagos séfet avatott a Michelin hotel- és étteremkalauz francia kiadása. A mediterrán specialitásokat kínáló Vague d'or étterem a Földközi-tenger partján fekvő Saint-Tropez üdülőhely egyik luxushoteljében, a Résidence de la pinede-ben található, amelynek konyháját 2005 óta irányítja Arnaud Donckele. A zárt klubként működő étterem megkoronázásával 27-re emelkedett a háromcsillagos helyek száma Franciaországban, ahol 82 kétcsillagos és 487 egycsillagos étterem is található.
|
 |
Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál |
|
|
Ma kezdődik az első Budapesti
Halfesztivál, ahol a hal ízű vattacukortól az afrikaiharcsa-szalámin át az
orosz vodkás hallevesig és az egyéni receptek alapján elkészített magyaros
halászlevekig a magyar és az ázsiai halgasztronómia szinte minden szegmensét
bemutatják. Az Erzsébet téren, vasárnap záruló esemény nem egyetlen fajra
koncentrál, hanem igyekszik a teljes magyarországi halpalettát bemutatni.
Emellett az ingyenesen látogatható fesztivál vendégei megismerkedhetnek a
vietnámi, a thaiföldi és a japán halkultúra remekeivel, a tenger gyümölcseinek
elkészítési technikáival is.
|
 |
|