© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Budapesten népszerűsítik a miskolci kocsonyafesztivált

   

Budapesten, a Városligeti Műjégpályán népszerűsíti programját az immár tizenharmadik alkalommal megrendezendő Miskolci Kocsonyafesztivál szombaton. A rendezvény szervezői a fővárosban jégre viszik Brecus Hungaricust, a fesztivál békáját, és népszerűsítik az idei fesztivált, amely február 22-én kezdődik.

Nemzetiségi fánkfesztivál a szlovák többségű Pilisszentkereszten

   

 

Télbúcsúztató farsangi fánkfesztiválra készülnek Pilisszentkereszt háziasszonyai. A szombati nemzetiségi rendezvényre treníroznak, hogy megdöntsék a két évvel ezelőtti rekordot, amikor az akkori mulatságra 6 ezer darab fánkot sütöttek. A helyi szlovák önkormányzat által meghirdetett fesztivál színhelye a magyar és a szlovák kormány közös finanszírozásában tavaly megépült Pilisi Szlovákok Központja, ahol összesen 800 vendéget fogadhatnak.

Bocuse d'Or: Francia győzelem született, a magyar séf különdíjat nyert

   

Thibaut Ruggeri francia séf nyerte meg szerdán a Bocuse d'Or szakácsverseny 14. világdöntőjét a franciaországi Lyonban, ahol a magyar induló, Széll Tamás a tizedik helyet szerezte meg, egyben elnyerte el a legjobb poszternek járó különdíjat. A lyoni döntőn az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai vehettek részt, összesen 24 ország séfje. Magyar séf először jutott be a világdöntőbe.

Torkoskodjon a vonatokon!

   

 

A MÁV-START Zrt. idén is csatlakozik a Torkos Csütörtök akcióhoz. A vasúttársaság az étkezőkocsikban 50 százalékos kedvezménnyel várja mindazokat, akik ezen a napon nemcsak az utazásukhoz, hanem gasztronómiai kirándulásukhoz is a vasutat választják – tájékoztatta a GK-Press szerkesztőségét a magyar vasúttársaság.

Berlini fánk

   

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 tojás, egy pici só, 1 mokkáskanálnyi cukor, 25 dkg durvára darabolt mandula vagy dió, vaníliás porcukor.

Vince-napi vesszővágás Ópusztaszeren

   

 

Finom borokat kóstolhatnak azok, akik szombaton ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkba, ahol Szent Vincének, a szőlészek védőszentjének névnapját ünneplik, megtudhatják azt is, hogy milyen lesz az idei szőlőtermés. Bár Ópusztaszer ma nem része borvidéknek, a szeri monostor gazdasági épületei között tárták fel az Alföld egyik legnagyobb borospincéjét, ami azt bizonyítja, hogy a középkorban jelentős szőlőtermesztés folyhatott a területen – közölte Kisházi Gábor, az intézmény kommunikációs munkatársa.

Böllérfesztivált rendeznek Siklóson

   

 

A népi disznóvágás hangulatának felidézésével a hagyományőrzést szolgálja a Tenkesalja Böllérfesztivál, amelyet szombaton tartanak Siklóson. Riczu Sándor főszervező elmondta, hogy a Tenkes Kapitánya Lovastanyán ötödik alkalommal megrendezendő esemény reggel 8 órakor, ágyúszóval veszi kezdetét. A nap folyamán 12-14, profikból, amatőrökből és ismert személyiségekből álló csapat száll versenybe, hogy egy-egy, 100 kilósnál nehezebb sertést a lehető legszakszerűbben vágjon le, dolgozzon fel és különböző részeiből ételeket készítsen.

Sacher torta

   

Hozzávalók: 8 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor, 7 dkg porcukor, 20 dkg étcsokoládé, 45 dkg sárgabarack, 20 dkg marcipánmassza, 20 dkg tortabevonó, 5 dkg tej tortabevonó, csokoládéforgács és praliné.

Terra Madre nap: Etyek-budai borkóstoló Budapesten

   

 

Etyek-budai borok és helyi alapanyagokat felhasználó finomságok kóstolójával ünnepli a pénteki Terra Madre napot a Slow Food Central Budapest a fővárosi Vármegye Galériában. A rendezvényen az Anonym Pince, a Debreczeni Pincészet, az Etyeki Kúria, a Haraszthy Pincészet, a Hernyák Birtok, a Kattra Pincészet, a Kertész Családi Pincészet, az Orosz Gyula Pincészet, a Rókusfalvy Pince és a Törley Pezsgőpincészet tételei lesznek kóstolhatók.

Budapest: A hurka és a kolbász a negyedik Kézműves Magyar Ízek Vásárának főszereplői

   

 

A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel a hurka, a kolbász és az újbor a főszereplői a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárának, amelyet pénteken nyitnak meg ünnepélyes harangkongatással a Millenárison.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM