Budapest: Gasztronómiai utazás és téli vigasság a Hungexpo szervezésében |
|
|

Az idén második alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a Hungexpo november 23. és 25. között zajló gasztronómiai fesztiválján, az Ízek és Borok kiállításon - tájékoztattak csütörtökön a szervezők. A rendezvényhez most először kapcsolódik télköszöntő vigasság, amely magában foglalja a Hó-Show és a Spa and Wellness kiállítás kínálatát. Emellett olyan új elemeket is tartalmaz, amelyek már a karácsonyi készülődéshez adnak ajándékötleteket.
|
 |
Pálinkák és forró italok fesztiválja Nyíregyházán |
|
|
Pálinkák és forró italok várják csütörtöktől négy napon át Nyíregyházán, a belváros sétálóutcájában az ínyenceket, akik a legjobb hazai párlatok és a lélekmelegítő kortyolnivalók mellett hozzájuk illő ételeket is kóstolhatnak. Máthé Csaba, a helyi sportcsarnok igazgatója, a szervezők egyike hétfőn elmondta, hogy a vasárnapig tartó rendezvényen tíz híres pálinkafőzde képviselteti magát az ország különböző részeiből, és mintegy 100 féle gyümölcspárlatot mutat majd be. Köztük lesznek a hungarikumként emlegetett nemzetközi hírű pálinkák is, például Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három eredetvédett párlata, a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka és az újfehértói fürtös meggypálinka is.
|
 |
Így főznek a hírességek: Étel- és borkóstoló fesztivál a fővárosban |
|
|
Összesen 33 magyar borász nedűi és 66 ismert személyiség, művész, sikeres sportoló kedvenc ételei várják a vendégeket azon az étel-és borkóstoló fesztiválon, amelyet Őszy-Tóth Gábriel Így főznek a borászok című új könyve alapján rendeznek meg november 23-án, Budapesten.
|
 |
Felelevenítik a balatoni gardahalászat hagyományát Tihanyban a hét végén |
|
|

A balatoni gardahalászat hagyományát elevenítik fel a Tihanyban pénteken kezdődő XI. Gardafesztiválon, amelyen kulturális és szórakoztató programok, horgászverseny, valamint kulináris élmények várják az érdeklődőket az önkormányzat és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szervezésében. A háromnapos fesztivál a Pro Tihany-díj átadásával és Beke G. László "Balatoni impressziók" című fotókiállításának megnyitójával kezdődik péntek délután a Németh László Művelődési Házban.
|
 |
Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban |
|
|
Libás ételek garmada, lúdszépségverseny, bájgúnárok és buta libák versengése, kádárok bemutatója, valamint újbor-kóstolás is szerepel az idei Márton-napi vigasságok programjában a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Sóstói Múzeumfaluban. Kisgyörgy Tamás, az intézmény közművelődési feladatokat ellátó munkatársa elmondta: november 11-én, vasárnap 10 és 15 óra között várja a skanzen az érdeklődőket, akik a belépéskor "vendégváró tízórait" kapnak, libazsíros kenyeret és libatepertőt, hozzá vöröshagymát, a szomjoltáshoz pedig újbort. A hagyományoknak megfelelően a Márton nevű látogatók ezúttal is belépő váltása nélkül vehetnek részt az egész napos programon.
|
 |
Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban palackozzák a legjobb fehéret |
|
|

Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban pedig a legjobb fehéret palackozzák a Gambero Rosso borkalauz frissen megjelent idei kiadása szerint. Háromszázkilencvenkilenc bor kapta meg a legmagasabb minőségnek járó hárompoharas elismerést az olasz borászat enciklopédiájától. A Gambero Rosso által felkért több mint hatvan szakértő több mint 45 ezer bort kóstolt végig. Ezekből közel húszezer került be a borkalauz 26. kiadásába.
|
 |
Tejben pácolt hús és máj roston |
|
|
Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, 4 pulykamáj, 8 szelet baconszalonna, 4-5 szelet fokhagyma, 4 dl tej, grillfűszer, olaj.
|
 |
Háromnapos süllőfesztivál lesz Szigligeten |
|
|

Szombattól három napon át rendezik meg a hagyományos Süllőfesztivált Szigligeten; a rendezvény főszereplője a színes gyermekprogramok és koncertek mellett a "halak királynője", a balatoni süllő lesz a Balaton-parti település strandján.
|
 |
Budapest: Négyszáz féle pálinka a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon |
|
|
Huszonöt pálinkafőzde több mint négyszáz féle pálinkája, tequilák és mexikói ételspecialitások, tíz kolbászkészítő, borászok és sajtmesterek termékei mellett számos koncert és egyéb program várja a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégeit csütörtöktől vasárnapig.
|
 |
Egy tonna pisztrángot sütnek a II. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztiválon |
|
|
Idén már második alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált, amely a magyar pisztrángfogyasztásnak kíván hagyományt teremteni - tájékoztatott Mezőssy Zoltán, a rendezvény főszervezője. A fesztiválon ezer kilogrammnyi pisztrángot terveznek sütni, amelyet többféle módon készítenek majd el: lesz tökmaggal sütött és füstölt pisztráng is.
|
 |
|