© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Budapest: Gasztronómiai utazás és téli vigasság a Hungexpo szervezésében

   

  

Az idén második alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a Hungexpo november 23. és 25. között zajló gasztronómiai fesztiválján, az Ízek és Borok kiállításon - tájékoztattak csütörtökön a szervezők. A rendezvényhez most először kapcsolódik télköszöntő vigasság, amely magában foglalja a Hó-Show és a Spa and Wellness kiállítás kínálatát. Emellett olyan új elemeket is tartalmaz, amelyek már a karácsonyi készülődéshez adnak ajándékötleteket.

Pálinkák és forró italok fesztiválja Nyíregyházán

   

 

Pálinkák és forró italok várják csütörtöktől négy napon át Nyíregyházán, a belváros sétálóutcájában az ínyenceket, akik a legjobb hazai párlatok és a lélekmelegítő kortyolnivalók mellett hozzájuk illő ételeket is kóstolhatnak. Máthé Csaba, a helyi sportcsarnok igazgatója, a szervezők egyike hétfőn elmondta, hogy a vasárnapig tartó rendezvényen tíz híres pálinkafőzde képviselteti magát az ország különböző részeiből, és mintegy 100 féle gyümölcspárlatot mutat majd be. Köztük lesznek a hungarikumként emlegetett nemzetközi hírű pálinkák is, például Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három eredetvédett párlata, a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka és az újfehértói fürtös meggypálinka is.

Így főznek a hírességek: Étel- és borkóstoló fesztivál a fővárosban

   

 

Összesen 33 magyar borász nedűi és 66 ismert személyiség, művész, sikeres sportoló kedvenc ételei várják a vendégeket azon az étel-és borkóstoló fesztiválon, amelyet Őszy-Tóth Gábriel Így főznek a borászok című új könyve alapján rendeznek meg november 23-án, Budapesten.

Felelevenítik a balatoni gardahalászat hagyományát Tihanyban a hét végén

   

 

A balatoni gardahalászat hagyományát elevenítik fel a Tihanyban pénteken kezdődő XI. Gardafesztiválon, amelyen kulturális és szórakoztató programok, horgászverseny, valamint kulináris élmények várják az érdeklődőket az önkormányzat és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szervezésében. A háromnapos fesztivál a Pro Tihany-díj átadásával és Beke G. László "Balatoni impressziók" című fotókiállításának megnyitójával kezdődik péntek délután a Németh László Művelődési Házban.

Márton-napi vigasságok a Sóstói Múzeumfaluban

   

 

Libás ételek garmada, lúdszépségverseny, bájgúnárok és buta libák versengése, kádárok bemutatója, valamint újbor-kóstolás is szerepel az idei Márton-napi vigasságok programjában a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Sóstói Múzeumfaluban. Kisgyörgy Tamás, az intézmény közművelődési feladatokat ellátó munkatársa elmondta: november 11-én, vasárnap 10 és 15 óra között várja a skanzen az érdeklődőket, akik a belépéskor "vendégváró tízórait" kapnak, libazsíros kenyeret és libatepertőt, hozzá vöröshagymát, a szomjoltáshoz pedig újbort. A hagyományoknak megfelelően a Márton nevű látogatók ezúttal is belépő váltása nélkül vehetnek részt az egész napos programon.

Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban palackozzák a legjobb fehéret

   

  

Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban pedig a legjobb fehéret palackozzák a Gambero Rosso borkalauz frissen megjelent idei kiadása szerint. Háromszázkilencvenkilenc bor kapta meg a legmagasabb minőségnek járó hárompoharas elismerést az olasz borászat enciklopédiájától. A Gambero Rosso által felkért több mint hatvan szakértő több mint 45 ezer bort kóstolt végig. Ezekből közel húszezer került be a borkalauz 26. kiadásába.

Tejben pácolt hús és máj roston

   

Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, 4 pulykamáj, 8 szelet baconszalonna, 4-5 szelet fokhagyma, 4 dl tej, grillfűszer, olaj.

Háromnapos süllőfesztivál lesz Szigligeten

   

                                                

Szombattól három napon át rendezik meg a hagyományos Süllőfesztivált Szigligeten; a rendezvény főszereplője a színes gyermekprogramok és koncertek mellett a "halak királynője", a balatoni süllő lesz a Balaton-parti település strandján.

Budapest: Négyszáz féle pálinka a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon

   

 

Huszonöt pálinkafőzde több mint négyszáz féle pálinkája, tequilák és mexikói ételspecialitások, tíz kolbászkészítő, borászok és sajtmesterek termékei mellett számos koncert és egyéb program várja a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégeit csütörtöktől vasárnapig.

Egy tonna pisztrángot sütnek a II. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztiválon

   

 

Idén már második alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált, amely a magyar pisztrángfogyasztásnak kíván hagyományt teremteni - tájékoztatott Mezőssy Zoltán, a rendezvény főszervezője. A fesztiválon ezer kilogrammnyi pisztrángot terveznek sütni, amelyet többféle módon készítenek majd el: lesz tökmaggal sütött és füstölt pisztráng is.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM