Tejben pácolt hús és máj roston |
|
|
Hozzávalók: 4 szelet pulykamellfilé, 4 pulykamáj, 8 szelet baconszalonna, 4-5 szelet fokhagyma, 4 dl tej, grillfűszer, olaj.
|
 |
Háromnapos süllőfesztivál lesz Szigligeten |
|
|
|

Szombattól három napon át rendezik meg a hagyományos Süllőfesztivált Szigligeten; a rendezvény főszereplője a színes gyermekprogramok és koncertek mellett a "halak királynője", a balatoni süllő lesz a Balaton-parti település strandján.
|
 |
Budapest: Négyszáz féle pálinka a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon |
|
|
|
Huszonöt pálinkafőzde több mint négyszáz féle pálinkája, tequilák és mexikói ételspecialitások, tíz kolbászkészítő, borászok és sajtmesterek termékei mellett számos koncert és egyéb program várja a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégeit csütörtöktől vasárnapig.
|
 |
Egy tonna pisztrángot sütnek a II. Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztiválon |
|
|
|
Idén már második alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált, amely a magyar pisztrángfogyasztásnak kíván hagyományt teremteni - tájékoztatott Mezőssy Zoltán, a rendezvény főszervezője. A fesztiválon ezer kilogrammnyi pisztrángot terveznek sütni, amelyet többféle módon készítenek majd el: lesz tökmaggal sütött és füstölt pisztráng is.
|
 |
Kétszázféle étel a demecseri káposztás napokon |
|
|
|

Mintegy kétszázféle étellel várják az ínyenceket a nyolcadik demecseri káposztás napokon, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválján, a hét végén. Kiss Gyula, a nyírségi kisváros polgármestere a rendezvény nyíregyházi sajtótájékoztatóján, szerdán elmondta: a száz főzőstandon szinte minden káposzta-, lilakáposzta- és kelkáposztaételt megfőznek a versenyzők, sőt kelbimbóból, karfiolból, brokkoliból és kínai kelből is készítenek különlegességeket a szakácscsapatok.
|
 |
Régi idők ízeit idézik meg Tihanyban, levendulás ételekkel |
|
|
|
Régi idők ízeit idézik meg Tihanyban levendulás ételekkel szombaton és vasárnap a Régi Idők Udvarában. "Ezeken a napokon üvegbe zárjuk a nyár érlelő melegét, a termés ízét, zamatát, hogy a hosszú téli estéken egy csipetnyi levendula illatú lekvárt kóstolgatva idézzük fel tihanyi emlékeinket" - mondta el a főszervező Papp Róbert.
|
 |
Kezes-lábos fesztivál után jön az Etyeki Piknik |
|
|
|
Bár a hétvégén az utolsó Kezes-lábos fesztiválra várják a látogatókat Etyeken, a bor és gasztronómia ünnepe jövőre is folytatódik: Etyeki Piknik néven új programsorozat kezdődik Budapest szőlőskertjében. Rókusfalvy Pál elmondta, hogy a kiváló minősítést elnyert, az utóbbi években 50-70 ezer látogatót vonzó Kezes-lábos fesztivált azért hagyják abba a "csúcson", hogy felépíthessenek és útjára indítsanak egy másik, remélhetőleg hasonlóan sikeres programsorozatot.
|
 |
Több mint ötszáz csapat verseng a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon |
2012.09.18. |
|
Több mint ötszáz csapat méri össze főzőtudását a szombati Fehérvári Lecsófőző Vigasságon, amelyre az idén minden eddiginél többen jelentkeztek. Az óriási népszerűségnek köszönhetően a Fehérvári Lecsófőző Vigasság az ország második legnagyobb főzőversenyévé nőtte ki magát. Nyolc évvel ezelőtt 52 csapat vett részt a versengésben, mára megtízszereződött a jelentkezők száma: a szeptember 22-i vigasságon 544 bográcsban készül a lecsó a Várkörúton és több környező utcában - hangzott el a programokat bemutató keddi sajtótájékoztatón.
|
 |
Sajtünnepet rendeznek szombaton Csermajorban |
|
|
|
Sajtverseny, sajtlovag-avatás, sajtkóstoló, az ország legnagyobb Pannónia sajtja és tejtusa is várja azokat, akik ellátogatnak szombaton a Kapuvárhoz közeli Csermajorban tizenötödik alkalommal megrendezett sajtünnepre. Wellner Andrea, az esemény főszervezője elmondta, hogy a sajtünnep valójában már pénteken megkezdődik, ám az első nap a szigorúan szakmai programoké. Ekkor tartják a sajtversenyt is, amelynek eredményhirdetése azonban már a szombati programok része.
|
 |
Kóstolja meg Magyarországot! - Gasztronómiai show a Sóstói Múzeumfaluban |
|
|
|
Tizenötezer adag, hetven féle ételkülönlegességet főz, harminchárom szakácscsapat szeptember 15-én a Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-n, a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Sóstói Múzeumfaluban. Páll István, a skanzen igazgatója elmondta, hogy az intézmény egyik legnagyobb rendezvényén a hazai séfgárdák mellett Szerbia, Szlovákia és Ukrajna magyarok lakta településeiről is érkeznek főzőmesterek, akik tájjellegű finomságokkal lepik meg az ínyenceket. Sőt a Magyarországon élő ruszin kisebbség szakácscsapata is ott lesz a torkos lakomán, és a múzeumfalu 19 portáján kínálja majd a népcsoport egyedinek számító eledeleit.
|
 |
|