© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Szeptember
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Csirkepaprikás fesztivált tartanak Siklóson

   

Több mint háromezer embert várnak a Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválra, amelyet augusztus 25-én rendeznek Siklóson. A tizenegyedik alkalommal sorra kerülő esemény délután négy órakor kezdődik, amikor a résztvevő csapatok tüzeket gyújtanak a Várkertben, és hozzálátnak a három kilós csirkék főzéséhez.

Uniós nyilvántartásba került a pozsonyi kifli

   

Bejegyezte a hagyományos különleges termékek uniós nyilvántartásába a pozsonyi kiflit az Európai Bizottság – közölte szerdán a Vidékfejlesztési Minisztérium. A bejegyzés Magyarország számára azt jelenti, hogy a hatályba lépés napjától, augusztus 30-tól a magyar cukrászok és pékek is használhatják pozsonyi kifli termékeiken az EU-s szimbólumot és a "hagyományos különleges termék" megjelölést akkor, ha az elfogadott termékleírásnak megfelelően készítik el a süteményt.

Mézeskalács-fesztivál Debrecenben

   

                                          

A híres debreceni mézeskalácsosság emlékei, a környék méhészeti hagyományai elevenednek meg a szombaton megkezdődött, kétnapos V. debreceni mézeskalács-fesztiválon, ahol számos, mézalapú készítményt - italokat, mézeskalácsokat, mézzel tartósított gyümölcsöket - is kóstolhatnak a résztvevők.

Halászléfőző-verseny, hajóátadás Balatonbogláron

   

Balatonbogláron, szombaton tartják a hagyományos halászléfőző-versenyt, vasárnap adják át a Balaton nevű, interaktív kiállítótérré alakított 140 éves műemlékhajót, megtörténik a felújított Gömbkilátó műszaki átadása, majd hétfő reggel megnyitják a város uniós támogatással megvalósult turisztikai piacát - közölte Mészáros Miklós polgármester.

Gasztronómiai és helyi értékek fesztiválja Nyíregyházán

   

Céhek, Megyék, Emberek címmel rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gasztronómiáját és a térség helyi termékeit népszerűsítő fesztivált július 21. és 22. között Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

Óriásrétes készült Mórahalmon

   

Az ország leghosszabb, 30,33 méteres egybenhúzott óriásrétese készült el vasárnap Mórahalmon. A homokháti kisvárosban ezzel saját tavalyi rekordjukat szárnyalták túl. A III. Dél-Alföldi Rétesfesztivál zárónapján kiderült, hogy az igazi tésztához jó minőségű liszt és a rétessütő szíve-lelke kell. A liszt mellett langyos vízből és néhány csipetnyi sóból készült tésztát addig kell gyúrni, amíg az el nem válik az edény falától, majd következik a pihentetés. Közben gondoskodni kell arról, hogy ki ne száradjon, ehhez a legjobb, ha olvasztott zsírral kenegetik.

Országos Pékfesztivált tartanak a komáromi Monostori Erődben

   

A komáromi Monostori Erődben rendezi szombaton és vasárnap a X. Országos Pékfesztivált a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje. A családi rendezvény sütőiparosok, hagyományos élelmiszergyártók, kézművesek bemutatóival, gyermekprogramokkal, színpadi produkciókkal és koncertekkel várja az érdeklődőket.

Szent Péter-napi halászbúcsú Rétimajorban

   

Halételfőző-versennyel, solymász-íjász bemutatóval, gyermekprogramokkal, egész napos szórakoztató műsorral, kézművesek, őstermelők portékáival és finom ételekkel várja a vendégeket a szombati Szent Péter-napi halászbúcsún a rétimajori Aranyponty Zrt.

Rokfortos, epres saláta

   

Hozzávalók: 1 fej kínai kel, vagy egy fej jégsaláta, 20 dkg eper, 10-15 dkg rokfort, 1 kis tubus majonéz, 2 dl joghurt vagy tejföl.

Majonézes céklasaláta

   

Hozzávalók: 50 dkg megfőzött, ecetes cékla, 2 savanykás alma, 1 kis tubus majonéz, 1-2 kanál reszelt torma, 2 dl tejföl, 1-2 kanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM