Csirkepaprikás fesztivált tartanak Siklóson |
|
|
Több mint háromezer embert várnak a Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválra, amelyet augusztus 25-én rendeznek Siklóson. A tizenegyedik alkalommal sorra kerülő esemény délután négy órakor kezdődik, amikor a résztvevő csapatok tüzeket gyújtanak a Várkertben, és hozzálátnak a három kilós csirkék főzéséhez.
|
 |
Uniós nyilvántartásba került a pozsonyi kifli |
|
|
Bejegyezte a hagyományos különleges termékek uniós nyilvántartásába a pozsonyi kiflit az Európai Bizottság – közölte szerdán a Vidékfejlesztési Minisztérium. A bejegyzés Magyarország számára azt jelenti, hogy a hatályba lépés napjától, augusztus 30-tól a magyar cukrászok és pékek is használhatják pozsonyi kifli termékeiken az EU-s szimbólumot és a "hagyományos különleges termék" megjelölést akkor, ha az elfogadott termékleírásnak megfelelően készítik el a süteményt.
|
 |
Mézeskalács-fesztivál Debrecenben |
|
|
A híres debreceni mézeskalácsosság emlékei, a környék méhészeti hagyományai elevenednek meg a szombaton megkezdődött, kétnapos V. debreceni mézeskalács-fesztiválon, ahol számos, mézalapú készítményt - italokat, mézeskalácsokat, mézzel tartósított gyümölcsöket - is kóstolhatnak a résztvevők.
|
 |
Halászléfőző-verseny, hajóátadás Balatonbogláron |
|
|
Balatonbogláron, szombaton tartják a hagyományos halászléfőző-versenyt, vasárnap adják át a Balaton nevű, interaktív kiállítótérré alakított 140 éves műemlékhajót, megtörténik a felújított Gömbkilátó műszaki átadása, majd hétfő reggel megnyitják a város uniós támogatással megvalósult turisztikai piacát - közölte Mészáros Miklós polgármester.
|
 |
Gasztronómiai és helyi értékek fesztiválja Nyíregyházán |
|
|
Céhek, Megyék, Emberek címmel rendezik meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gasztronómiáját és a térség helyi termékeit népszerűsítő fesztivált július 21. és 22. között Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.
|
 |
Óriásrétes készült Mórahalmon |
|
|
Az ország leghosszabb, 30,33 méteres egybenhúzott óriásrétese készült el vasárnap Mórahalmon. A homokháti kisvárosban ezzel saját tavalyi rekordjukat szárnyalták túl. A III. Dél-Alföldi Rétesfesztivál zárónapján kiderült, hogy az igazi tésztához jó minőségű liszt és a rétessütő szíve-lelke kell. A liszt mellett langyos vízből és néhány csipetnyi sóból készült tésztát addig kell gyúrni, amíg az el nem válik az edény falától, majd következik a pihentetés. Közben gondoskodni kell arról, hogy ki ne száradjon, ehhez a legjobb, ha olvasztott zsírral kenegetik.
|
 |
Országos Pékfesztivált tartanak a komáromi Monostori Erődben |
|
|
A komáromi Monostori Erődben rendezi szombaton és vasárnap a X. Országos Pékfesztivált a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje. A családi rendezvény sütőiparosok, hagyományos élelmiszergyártók, kézművesek bemutatóival, gyermekprogramokkal, színpadi produkciókkal és koncertekkel várja az érdeklődőket.
|
 |
Szent Péter-napi halászbúcsú Rétimajorban |
|
|
Halételfőző-versennyel, solymász-íjász bemutatóval, gyermekprogramokkal, egész napos szórakoztató műsorral, kézművesek, őstermelők portékáival és finom ételekkel várja a vendégeket a szombati Szent Péter-napi halászbúcsún a rétimajori Aranyponty Zrt.
|
 |
Rokfortos, epres saláta |
|
|
Hozzávalók: 1 fej kínai kel, vagy egy fej jégsaláta, 20 dkg eper, 10-15 dkg rokfort, 1 kis tubus majonéz, 2 dl joghurt vagy tejföl.
|
 |
Majonézes céklasaláta |
|
|
Hozzávalók: 50 dkg megfőzött, ecetes cékla, 2 savanykás alma, 1 kis tubus majonéz, 1-2 kanál reszelt torma, 2 dl tejföl, 1-2 kanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor.
|
 |
|