Sajtos, fokhagymás hagymaleves |
|
|
Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 szelet szendvicskenyér, 2 leveskocka, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, olaj.
|
 |
Így étkeznek a franciák: Gasztronómia napok Budapesten |
|
|
|
Így étkeznek a franciák címmel gasztronómiai napok kezdődnek francia séfekkel, filmekkel a budapesti Francia Intézetben keddtől több mint egy hónapon át. Az eseménysorozaton bemutatják, hogy a franciák miképp fognak bele az étel elkészítésébe és milyen szokások szerint állítják össze, illetve fogyasztják el a többfogásos menüt. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO 2010. november 19-én vette fel a francia ünnepi étkezés rituáléit és megjelenését a szellemi kulturális örökség listájára.
|
 |
Megkezdődött az első Kenyér- és Péksütemény Fesztivál a Budai Várban |
|
|
|

A kenyér és a pékek kemencéjéből kikerülő egyéb édes és sós finomságok lesznek a főszereplői az első Kenyér- és Péksütemény Fesztiválnak a Budai Várban péntektől három napon át. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott, ingyenesen látogatható fesztivál vendégei az ország legjobb pékségeinek hagyományos és újszerű termékeit is megkóstolhatják - hangzott el a gasztronómiai programot indító sajtótájékoztatón, pénteken.
|
 |
Sonkás sült máj |
|
|
Hozzávalók: 4 nagyobb, vékony májszelet, 4 szelet zsíros, főtt, füstölt sonka, 1-2 dl sonkalé, 2-3 savanykás alma, 1 kanál liszt, 1-2 dl tejszín, citrom, reszelt szerecsendió, mustár, cukor, bors, só, olaj.
|
 |
Ötnapos gasztronómiai és kulturális fesztivált rendeznek Tapolcán |
|
|
|
Színes programokkal készülnek a hosszú hétvégére Tapolcán. A Malom-tó partján péntek és május 1. között koncertekkel, kiállításokkal, gyermek-, és sportprogramokkal várják a közönséget. A Tapolca Tavasz 2012 nevet viselő rendezvényt hagyományteremtő szándékkal rendezik meg, ez a város idei első turisztikai szezonnyitó eseménye – mondta el Gerencsér Barbara rendezvényszervező.
|
 |
Böllérmáj-fesztivál Kapuváron |
|
|
|
Mintegy húsz csapat részvételével másodszor rendezik meg Kapuváron a város gasztronómiai hírességének számító böllérmáj ünnepét. Tóth István szervező tájékoztatás szerint a szombati fesztiválon 3-5 fős csapatok indulnak, helyszín a Lumniczer Sándor utcai sportpálya parkolójában felállított rendezvénysátor lesz.
|
 |
Darált húsos rakott burgonya |
|
|
Hozzávalók: Másfél kiló nem túl nagy burgonya, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg darált hús, 1 póréhagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 4 dl tej, 10-15 dkg ömlesztett sajt, 10-15 dkg reszelni való keményebb sajt, 1-2 kanál paradicsompüré, só, bors, reszelt szerecsendió.
|
 |
Szalonnás, sajtos spagetti |
|
|
Hozzávalók: 3 ujjnyi kolozsvári szalonna, egy jó arasznyi póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 darab tubusos krémsajt, 5 dkg sajt (lehet füstölt is), só, bors, majoránna, szerecsendió, tészta, petrezselyem.
|
 |
Budapest: Megnyílt a Kézműves Magyar Ízek Vására |
|
|
|
A hagyományoknak megfelelően kezdődött a harmadik Kézműves Magyar Ízek Vására: Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeleti és agrár-szakigazgatási államtitkára harangkongatással nyitotta meg a gasztronómiai vásárt.
|
 |
Merényi Viktor, a magyar követség séfje nyerte a washingtoni Embassy Chef Challenge-et |
|
|
|
Merényi Viktor, a washingtoni magyar nagykövetség séfje nyerte el csütörtökön este az amerikai fővárosban működő diplomáciai képviseletek szakácsainak versenye, az Embassy Chef Challenge Nagydíját.
|
 |
|