© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. November
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Sajtos, fokhagymás hagymaleves

   

Hozzávalók: 50 dkg vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 szelet szendvicskenyér, 2 leveskocka, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, olaj.

Így étkeznek a franciák: Gasztronómia napok Budapesten

   

Így étkeznek a franciák címmel gasztronómiai napok kezdődnek francia séfekkel, filmekkel a budapesti Francia Intézetben keddtől több mint egy hónapon át. Az eseménysorozaton bemutatják, hogy a franciák miképp fognak bele az étel elkészítésébe és milyen szokások szerint állítják össze, illetve fogyasztják el a többfogásos menüt. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO 2010. november 19-én vette fel a francia ünnepi étkezés rituáléit és megjelenését a szellemi kulturális örökség listájára.

Megkezdődött az első Kenyér- és Péksütemény Fesztivál a Budai Várban

   

                                                  

A kenyér és a pékek kemencéjéből kikerülő egyéb édes és sós finomságok lesznek a főszereplői az első Kenyér- és Péksütemény Fesztiválnak a Budai Várban péntektől három napon át. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott, ingyenesen látogatható fesztivál vendégei az ország legjobb pékségeinek hagyományos és újszerű termékeit is megkóstolhatják - hangzott el a gasztronómiai programot indító sajtótájékoztatón, pénteken.

Sonkás sült máj

   

Hozzávalók: 4 nagyobb, vékony májszelet, 4 szelet zsíros, főtt, füstölt sonka, 1-2 dl sonkalé, 2-3 savanykás alma, 1 kanál liszt, 1-2 dl tejszín, citrom, reszelt szerecsendió, mustár, cukor, bors, só, olaj.

Ötnapos gasztronómiai és kulturális fesztivált rendeznek Tapolcán

   

Színes programokkal készülnek a hosszú hétvégére Tapolcán. A Malom-tó partján péntek és május 1. között koncertekkel, kiállításokkal, gyermek-, és sportprogramokkal várják a közönséget. A Tapolca Tavasz 2012 nevet viselő rendezvényt hagyományteremtő szándékkal rendezik meg, ez a város idei első turisztikai szezonnyitó eseménye – mondta el Gerencsér Barbara rendezvényszervező.

Böllérmáj-fesztivál Kapuváron

   
Mintegy húsz csapat részvételével másodszor rendezik meg Kapuváron a város gasztronómiai hírességének számító böllérmáj ünnepét. Tóth István szervező tájékoztatás szerint a szombati fesztiválon 3-5 fős csapatok indulnak, helyszín a Lumniczer Sándor utcai sportpálya parkolójában felállított rendezvénysátor lesz.

Darált húsos rakott burgonya

   
Hozzávalók: Másfél kiló nem túl nagy burgonya, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg darált hús, 1 póréhagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszín, 4 dl tej, 10-15 dkg ömlesztett sajt, 10-15 dkg reszelni való keményebb sajt, 1-2 kanál paradicsompüré, só, bors, reszelt szerecsendió.

Szalonnás, sajtos spagetti

   
Hozzávalók: 3 ujjnyi kolozsvári szalonna, egy jó arasznyi póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 darab tubusos krémsajt, 5 dkg sajt (lehet füstölt is), só, bors, majoránna, szerecsendió, tészta, petrezselyem.

Budapest: Megnyílt a Kézműves Magyar Ízek Vására

   

A hagyományoknak megfelelően kezdődött a harmadik Kézműves Magyar Ízek Vására: Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeleti és agrár-szakigazgatási államtitkára harangkongatással nyitotta meg a gasztronómiai vásárt.

Merényi Viktor, a magyar követség séfje nyerte a washingtoni Embassy Chef Challenge-et

   

Merényi Viktor, a washingtoni magyar nagykövetség séfje nyerte el csütörtökön este az amerikai fővárosban működő diplomáciai képviseletek szakácsainak versenye, az Embassy Chef Challenge Nagydíját.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM     

 

- BUDAPEST: ELOLTOTTÁK A TÜZET AZ V. KERÜLETI TÁRSASHÁZBAN

- KIHIRDETTÉK AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY GYŐZTESEIT

- ÚJABB SZAKASZOK ZÁRÁSÁVAL FOLYTATÓDNAK A MUNKÁLATOK AZ M2-ES AUTÓÚTON

- TÖBB MINT NÉGYEZER DOBOZ CSEMPÉSZCIGARETTÁT TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK BÚTOROKBA REJTVE

- GÁZROBBANÁS DIÓSJENŐN: MENTŐHELIKOPTER ÉRKEZETT A HELYSZÍNRE

- UNIÓS OLTALOM ALÁ KERÜLT AZ ETYEKI PEZSGŐ

- DROGOS ÁMOKFUTÓT FOGTAK EL A RENDŐRÖK

- ORSZÁGOS GYROS-RAZZIÁT INDÍT AZ NKFH

- A KUTYA, AKI KŐVEL FIZET A HAMBURGERÉRT – A MEXIKÓI TÖRTÉNET, AMELY MEGHATOTTA A VILÁGOT

- HALÁLRA VERT EGY FÉRFIT KÉT FIÚ EGY HAJDÚNÁNÁSI BUSZMEGÁLLÓBAN

- TÖBB MINT HÚSZMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ILLEGÁLIS DOHÁNYTERMÉKET FOGLALT LE A NAV A BUDAPESTI GOLGOTA TÉRI PIACON

- KIGYULLADT EGY NYARALÓÉPÜLET SZENTMÁRTONKÁTÁN - MEGHALT EGY FÉRFI