SZILVAÜNNEPET RENDEZNEK SZARVASON |
|
|
Koncertekkel, gyerekprogramokkal és látványkonyhával is várja az érdeklődőket a 23. Szilvanapok szeptember 10 és 12. között Szarvason.
|
 |
SZÁZ CSAPAT KÜZD SZOMBATON A GYŐZELEMÉRT A TISZACSEGEI HARCSAPAPRIKÁS-FŐZŐ FESZTIVÁLON |
|
|
Több, mint száz csapat mérkőzik meg egymással a kilencedik tiszacsegei harcsapaprikás-főző fesztiválon, szombaton. A versengésre az ország egész területéről és külföldről is jelentkeztek közösségek - jelentették be a szervezők csütörtökön a helyszínen, a csegei halászcsárdában.
|
 |
KÉT ÚJABB BUDAPESTI ÉTTEREM NYERTE EL A MICHELIN-CSILLAGOT |
|
|
Két újabb étterem, az Essencia és a Salt is Michelin-csillagot nyert a budapesti Michelin-kalauz csütörtöktől elérhető, legfrissebb kiadása szerint, amelynek kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott helyek listáját is.
|
 |
A KÖRTÉS-MÉZES-CSOKIS NAPRAFORGÓ LETT MAGYARORSZÁG TORTÁJA |
|
|
A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden, Budapesten.
|
 |
BÉKÉSCSABAI CUKRÁSZÉ AZ ÉV FAGYLALTJA |
|
|
Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén.
|
 |
SZOMBATON ISMÉT MEGRENDEZIK A TISZACSEGEI HALÁSZLÉFESZTIVÁLT |
|
|
A tavalyi, járványhelyzet miatti kihagyás után szombaton ismét megrendezik a halászlé fesztivált Tiszacsegén - közölte a Tisza-parti halászcsárda tulajdonosa.
|
 |
BUDAPESTEN NYIT ÉTTERMET AZ OSCAR-GÁLÁK SÉFJE |
|
|
A budapesti Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét nyár elején Wolfgang Puck Michelin-csillagos osztrák sztárséf, aki 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét.
|
 |
KARÁCSONYI PAVLOVA-KOSZORÚ |
|
|
Hozzávalók: 6 db tojás, fél tasak sütőpor, 20 dkg kristálycukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 db vaníliarúd kikapart magjai, só, 125 milliliter habtejszín, 90 g meggydzsem, a díszítéshez rozmaring, gránátalmamag, valamint különféle bogyós gyümölcsök.
|
 |
ÜNNEPI ÉTKEK: BACONBA GÖNGYÖLT TÖLTÖTT PULYKAMELL |
|
|
Hozzávalók: 70 dkg pulykamellfilé, 25 dkg zöldhagyma, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, petrezselyemzöld, olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, apróra vágott friss rozmaring, zsálya, kakukkfű, őrölt mustármag, 40 dkg szeletelt bacon, nádcukor, balzsamecet, akácméz, kuszkusz, forró víz, 1 nagyobb gránátalma, 1 szál friss koriander, fél citrom frissen facsart leve.
|
 |
KARÁCSONYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA |
|
|
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg hosszúszemű rizs előfőzve, 10 db savanyú káposztalevél, 60 dkg darált sertéshús, ízlés szerint só, őrült fekete bors, őrölt kömény, 1 db tojás, 1 kg savanyú káposzta, 40 dkg kolozsvári szalonna, 3 db babérlevél, néhány egész feketebors, 1 evőkanál fűszerpaprika, a tálaláshoz tejföl, friss kenyér.
|
 |
|