© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓ    - FACEBOOK   - X 

 
Naptár
2025. Április
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2025

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A KÖRTÉS-MÉZES-CSOKIS NAPRAFORGÓ LETT MAGYARORSZÁG TORTÁJA

   

A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden, Budapesten.

BÉKÉSCSABAI CUKRÁSZÉ AZ ÉV FAGYLALTJA

   

Fehér Gergő békéscsabai cukrász Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis alkotása lett az év fagylaltja a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idei versenyén.

SZOMBATON ISMÉT MEGRENDEZIK A TISZACSEGEI HALÁSZLÉFESZTIVÁLT

   

A tavalyi, járványhelyzet miatti kihagyás után szombaton ismét megrendezik a halászlé fesztivált Tiszacsegén - közölte a Tisza-parti halászcsárda tulajdonosa.

BUDAPESTEN NYIT ÉTTERMET AZ OSCAR-GÁLÁK SÉFJE

   

A budapesti Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét nyár elején Wolfgang Puck Michelin-csillagos osztrák sztárséf, aki 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét.

KARÁCSONYI PAVLOVA-KOSZORÚ

   

Hozzávalók: 6 db tojás, fél tasak sütőpor, 20 dkg kristálycukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 db vaníliarúd kikapart magjai, só, 125 milliliter habtejszín, 90 g meggydzsem, a díszítéshez rozmaring, gránátalmamag, valamint különféle bogyós gyümölcsök.

ÜNNEPI ÉTKEK: BACONBA GÖNGYÖLT TÖLTÖTT PULYKAMELL

   

Hozzávalók: 70 dkg pulykamellfilé, 25 dkg zöldhagyma, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, petrezselyemzöld, olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, apróra vágott friss rozmaring, zsálya, kakukkfű, őrölt mustármag, 40 dkg szeletelt bacon, nádcukor, balzsamecet, akácméz, kuszkusz, forró víz, 1 nagyobb gránátalma, 1 szál friss koriander, fél citrom frissen facsart leve.

KARÁCSONYI TÖLTÖTT KÁPOSZTA

   

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg hosszúszemű rizs előfőzve, 10 db savanyú káposztalevél, 60 dkg darált sertéshús, ízlés szerint só, őrült fekete bors, őrölt kömény, 1 db tojás, 1 kg savanyú káposzta, 40 dkg kolozsvári szalonna, 3 db babérlevél, néhány egész feketebors, 1 evőkanál fűszerpaprika, a tálaláshoz tejföl, friss kenyér.

A KAKAÓ FLAVONOIDJAI FOKOZHATJÁK AZ AGY OXIGÉNELLÁTÁSÁT

   

A kakaó flavonoidjai egészséges felnőtteknél fokozzák az agy oxigénellátását, ezzel javítják a kognitív teljesítményt egy új amerikai kutatás szerint.

KIHIRDETTÉK AZ ÉV BEJGLIJE VERSENY GYŐZTESEIT

   

Kihirdették az Év Bejglije verseny győzteseit. A megmérettetésre hagyományos diós, mákos és ínyenc kategóriában lehetett nevezni; az öttagű zsűri a három csoportból összesen 56 bejglit kóstolt meg a döntéshozatal előtt - tudatta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete pénteken.

A SÓS KARAMELLÁS SZALONCUKOR LETT IDÉN AZ ÉV SZALONCUKRA

   

A Demeter Chocolate sós karamellás szaloncukra nyerte el Az év szaloncukra 2020 címet; az idén először civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 109 ízt neveztek.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 

HIR-HALOM