© A Gazdaság és Közélet online változata - XV. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XV. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL... - TELEPRESS.HU  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT  

 
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

Flag Counter

 

ingyen webstatisztika

 

 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2020

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : A SZAMOS MARCIPÁN SÜTEMÉNYE LETT IDÉN BUDAPEST DESSZERTJE

A SZAMOS MARCIPÁN SÜTEMÉNYE LETT IDÉN BUDAPEST DESSZERTJE

A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.


    A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség immár harmadik alkalommal írta ki a Budapest desszertje versenyt, amelynek lényege, hogy szeretnének egy olyan édességet találni, amely a széles közönség tetszését elnyerve gazdagítani tudja a cukrászdák kínálatát - mondta kedden a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a szövetség elnöke, az Édes Napok társtulajdonosa.
    Emellett a verseny kiemelt célja, hogy a magyar cukrászati hagyományok az érdeklődés fókuszába kerüljenek és a hazai desszertek elfoglalják méltó helyüket az éttermek és cukrászdák kínálatában.
    Idén is magas színvonalú versenyművek érkeztek a felhívásra. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék az esztétikumon túl finom és viszonylag könnyen elkészíthető legyen, a cukrászmesterek mellett háziasszonyok is előállíthassák.
    Mint mondta, az alapanyagok tekintetében a piacról beszerezhető, szezonális termékeket részesítették előnyben. Az első desszertverseny a szőlő köré épült, idén a körtét állították a megmérettetés középpontjába.
    A verseny győztese egyhangú pontozással a Szamos Marcipán desszertje lett, a cukrászat a verseny történetében immár másod ízben nyerte el az elismerést - mondta Rebrus Csaba, aki hozzátette azt is, hogy a nyertes desszertből az elmúlt évek tapasztalata szerint az édes napok rendezvénye alatt több mint 3 ezer darabot értékesítenek. A gasztronómiai eseményen az idei győztes desszert mellett megkóstolható lesz a 2018-as, 2019-es év nyertes terméke is.
    Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója elmondta: az édesség a versenykiírásnak megfelelően többféle textúra kombinációja. A desszert Sacher-piskóta alapon vanília mousse, amelyben hideg körtepüré található, tetejére pedig karamell került. Elmondta, hogy egy teljesen új ízvilágot szerettek volna létrehozni, ami még nem szerepelt a cukrászdáik kínálatában. A termék megalkotója ismét Nagy Péter, a Szamos Marcipán cukrászmestere.

  2020.09.15.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- RÉGÉSZETI LELETEKET TALÁLT EGY SZABADSZÁLLÁSI FÉRFI, VÁDEMELÉST JAVASOLNAK A RENDŐRÖK ELLENE

- DÜRER KORA - MEGHOSSZABBÍTOTTÁK A SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM KIÁLLÍTÁSÁT

- MEGSZÖKÖTT BŰNÜGYI FELÜGYELETÉBŐL EGY FÉRFI SZENTENDRÉN

- SZÉLL TAMÁS IS RÉSZT VESZ AZ IDEI BOCUSE D'OR EUROPE ZSŰRIJÉBEN

- LONDON: HUSZONÖT ÉV UTÁN ISMÉT A BRIT SLÁGERLISTÁK ÉLÉN A QUEEN

- ROLLEREST GÁZOLT HALÁLRA EGY TURISTABUSZ BUDAPESTEN

- DROGDÍLEREKET FOGTAK EL A RENDŐRÖK PEST MEGYÉBEN

- RENDŐRGYILKOSSÁGGAL AKART MEGSZÖKNI EGY FÉRFI - VÁDAT EMELTEK ELLENE

- ÉVENTE 30-35 EZER TONNA SÜTŐTÖK TEREM AZ ORSZÁGBAN

- ÚJ PSZICHOAKTÍV ANYAGGAL KERESKEDŐ BŰNBANDÁRA CSAPTAK LE A RENDŐRÖK

- BUDAPEST: GÁZ-RIASZTÓFEGYVERREL FENYEGETŐZÖTT EGY FÉRFI AZ 1-ES VILLAMOSON