© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2024. Március
HKSCPSV
26
27
28
29
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

   Flag Counter

 

ingyen webstatisztika

 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : MÁSODSZOR LETT A VILÁG LEGJOBB CUKRÁSZA A BELGA PIERRE MARCOLINI

MÁSODSZOR LETT A VILÁG LEGJOBB CUKRÁSZA A BELGA PIERRE MARCOLINI

Egy diszkrét épület Brüsszel szélén: e falak mögött rejtőzik az a cukrászda, amelyiket 2020-ban a világ legjobbjának választották. Pályafutása során másodszor kapja ezt az elismerést Pierre Marcolini, a belga csokoládégyártó – írja az Euronews.


    "Ez a díj az egész 25 éves karrieremnek szól. De azért remélem, hogy lesz még miről beszélni, még nem fejeztük be a munkát. Ez egy pillanata egy karriernek és egy csapatnak, egy háznak, ahol különböző koncepciókon, vagy inkább különböző megoldásokon dolgoztunk. Vagyis megpróbáltunk felelősségteljesen csokoládét készíteni, péksüteményeket készíteni, helyben dolgozva, a színezékek elkerülésével. És mindezen lépések modernizálták a cukrászdát, modernizálták a csokoládé világát, ez pedig ennek a megszentelése" - mondta Pierre Marcolini.
    Mintegy tizenöt emberrel körülvéve Pierre Marcolini átdolgoz, cserél, recepteket, keverékeket és textúrákat készít. Azt mondja, félretette a kezdetek féktelen lelkesedését. Azonban mindig megpróbál változtatni, hogy ízletes csokoládét ajánlhasson.
    "Hogyan készíts egy igazán ínyenc csokoládét? Nos, ez egyszerű. Ismered a zsidó-keresztény koncepciót. Amikor elkészültél, és megnézed, azt gondolod: remélem, van egy másik is" - árult el egy trükköt Marcolini mester.
    De a csokoládékészítő is szembesül a válsággal, amely a következő hónapokra tekintve súlyos következményekkel és bizonytalansággal jár.
    "Mindenki szenved a lezárásoktól, a nehézségektől. Különböző mértékben érint ez mindenkit. Nyilvánvalóan ez fontos a forgalom szempontjából. Egyáltalán nincsenek turisták. Az ügyfelek hiányával kell szembenézni. A második dolog, amitől szenvedünk, az a perspektíva hiánya. Vállalkozóként, amikor munkatársaid vannak, akik a csokoládé iparosai, odafordulnak hozzád és azt kérdezik: "Uram, mi fog történni decemberben?" És nem tudsz ezekre válaszolni: ez félelmetes" - mondta Pierre Marcolini. De azért optimisták is. A világ idei legjobb cukrásza és csapata továbbra is készül a karácsonyra. Szeretnének örömet szerezni a bezártság idején is.

  2020.11.06.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- ŐRIZETBE VETTEK EGY NOVAJIDRÁNYI FÉRFIT, AKI ÉLETVESZÉLYESEN BÁNTALMAZOTT EGY NŐT

- MEGÖLTE ÉLETTÁRSÁT, MAJD ÖNMAGÁVAL IS VÉGZETT EGY FÉRFI SZAMOSÚJLAKON

- LETARTÓZTATTÁK A MISKOLCI GYILKOSSÁG CSEH GYANÚSÍTOTTJÁT

- BUDAPEST: A NŐI ENERGIÁK A FÓKUSZBAN AZ IDEI GOURMET FESZTIVÁLON

- ELHUNYT A GYŰRŰK URA ÉS A TITANIC SZÍNÉSZE

- HOLTTESTET TALÁLTAK MISKOLCON, EMBERÖLÉS MIATT NYOMOZ A RENDŐRSÉG

- BUDAPEST: KULKA JÁNOST VÁLASZTOTTÁK A NEMZET SZÍNÉSZÉNEK

- EGYESÜLT ÁLLAMOK: NEW YORKBAN A MOZGÓKÉP MÚZEUMÁBAN ÜNNEPELTÉK A MAGYAR FILM NAPJÁT

- PEST VÁRMEGYE: CSATORNÁBA HAJTOTT EGY LOVASKOCSI ALSÓNÉMEDIBEN

- HOLTAN TALÁLTAK EGY NŐT AZ UTCÁN SZENTESEN

- NYOMOZ A RENDŐRSÉG A BUDAPESTI ISKOLÁSOK ROSSZULLÉTÉT OKOZÓ SZÚRÓS SZAG MIATT

- DEBRECEN: MEGBOSSZULT EGY HELYSZÍNI BÍRSÁGOT, BÖRTÖN VÁR RÁ

- VÁDAT EMELTEK EGY INTERNETES CSALÓ ELLEN EGERBEN

- LAVINÁBAN ÉLETÉT VESZTETTE EGY TURISTA A LENGYEL-TÁTRÁBAN