© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam
© A Gazdaság és Közélet online változata - XIX. évfolyam

 

NAPI PLUSZ  - HÍR-HALOMÉTEL, ITAL...  - KORZÓNYOMTATOTT VÁLTOZAT(archív  

 
Naptár
2024. Március
HKSCPSV
26
27
28
29
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Fontos
 

 https://twitter.com/CsitariPress

Blog

https://hu.euronews.com/ 

IMPRESSZUM
 

 

 

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

   Flag Counter

ingyen webstatisztika

 

 

 Klikk a Képre!

 

 

Gazdaság és Közélet 2006-2024

 

 
Forgalom
Indulás: 2006-09-02
 
ÉTEL, ITAL...
ÉTEL, ITAL... : ÜNNEPI ÉTKEK: BACONBA GÖNGYÖLT TÖLTÖTT PULYKAMELL

ÜNNEPI ÉTKEK: BACONBA GÖNGYÖLT TÖLTÖTT PULYKAMELL

Hozzávalók: 70 dkg pulykamellfilé, 25 dkg zöldhagyma, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, petrezselyemzöld, olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, apróra vágott friss rozmaring, zsálya, kakukkfű, őrölt mustármag, 40 dkg szeletelt bacon, nádcukor, balzsamecet, akácméz, kuszkusz, forró víz, 1 nagyobb gránátalma, 1 szál friss koriander, fél citrom frissen facsart leve.


    A pulykamellet az egyik oldalról kezdve vízszintesen félbevágjuk, hogy a vége kb. 2 cm maradjon. Ezután szétnyitjuk és a húst kb. másfél centisre klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk.
    A zöldhagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd 4 evőkanálnyi keveréket félrerakunk a kuszkuszhoz, a maradékot pedig rászórjuk a pulykamellre. A keskenyebb végétől kezdve feltekerjük a pulykamellet és fogpiszkálóval rögzítjük. Ezután egy alufóliával bélelt tálba egy rácsot helyezünk, amelyre rátesszük a hústekercset.
    Az olívaolajat, a fokhagymát, a rozmaringot, a zsályát, a mustármagot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot összekeverjük, majd a pulykatekercset egyenletesen bedörzsöljük vele. Ezután rátekerjük egymást lefedve a baconszeleteket is úgy, hogy a szeletek végét a hús alá hajtjuk.
    Közben a nádcukrot, a balzsamecetet és a mézet összekeverjük, a keverék egyik felét félretesszük, a másik felét egyenletesen a baconra kenjük.
    Ha kész, 190 fokra előmelegített sütőben kb. másfél órán keresztül sütjük a pulykamelltekercset, majd lazán lefedjük alufóliával és 10 percig pihentetjük. Ezután a fennmaradt nádcukros, balzsamecetes, mézes keverékkel bekenjük a tekercset és eltávolítjuk a fogpiszkálókat. A kuszkuszt felöntjük a forró vízzel – vagy alaplével – és kb. 15 percig állni hagyjuk.
Ha a szemek magukba szívták az összes folyadékot, beleforgatjuk a megtisztított gránátalmamagokat, a friss koriandert, a felaprított és félretett zöldhagymát, illetve a petrezselyemzöldet. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
    A kész étel mellé burgonyát tálalhatunk.

  2020.12.06.
 

Még nincs hozzászólás.
 

HIR-HALOM     

 

- PEST VÁRMEGYE: CSATORNÁBA HAJTOTT EGY LOVASKOCSI ALSÓNÉMEDIBEN

- HOLTAN TALÁLTAK EGY NŐT AZ UTCÁN SZENTESEN

- NYOMOZ A RENDŐRSÉG A BUDAPESTI ISKOLÁSOK ROSSZULLÉTÉT OKOZÓ SZÚRÓS SZAG MIATT

- DEBRECEN: MEGBOSSZULT EGY HELYSZÍNI BÍRSÁGOT, BÖRTÖN VÁR RÁ

- VÁDAT EMELTEK EGY INTERNETES CSALÓ ELLEN EGERBEN

- LAVINÁBAN ÉLETÉT VESZTETTE EGY TURISTA A LENGYEL-TÁTRÁBAN

- KETTEN MEGHALTAK EGY BALESETBEN BUDAPESTEN, A VÉTKES SOFŐR - HÉT NEPÁLIVAL EGYÜTT - ELMENEKÜLT

- MEGNYÍLT A MAGYAR PAVILON A VELENCEI BIENNÁLÉN

- HORMONKÉSZÍTMÉNYEKET TALÁLTAK A PÉNZÜGYŐRÖK EGY BOLGÁR KAMIONBAN GYULÁNÁL

- FELSZÁMOLTAK EGY SZERB-MAGYAR BŰNSZERVEZETET BUDAPESTEN - 750 MILLIÓ FORINTNYI DROGOT TALÁLTAK A HATÓSÁGOK!

- SZAKÉRTŐK SZERINT: ÉLÉNKÜL A GASZTROTURIZMUS MAGYARORSZÁGON

- LEGENDÁS MERCEDESEKET BEMUTATÓ KIÁLLÍTÁST RENDEZNEK SZEGEDEN

- FEKETÉN DOLGOZÓ KOSZOVÓI ÁLLAMPOLGÁROKAT UTASÍTOTTAK KI MAGYARORSZÁGRÓL

- TIZENHÉT ÉV FEGYHÁZBÜNTETÉSRE ÍTÉLTEK EGY FÉRFIT, AKI HALÁLRA VERTE AZ ÉLETTÁRSÁT